Sam Lammers duidelijk: "Daar is het ons tenslotte om te doen"

Sam Lammers juicht
Sam Lammers juicht Foto: © BSR Agency

Sam Lammers tekende zondag voor zijn zevende doelpunt op rij, waarmee hij een punt redde tegen RKC Waalwijk (2-2). De spits was na afloop kritisch op zijn eigen spel.

"Te veel balverlies, te weinig bepalend, niet goed genoeg", is zijn oordeel in het Algemeen Dagblad. "Maar goed, je maakt toch de 2-2. En nog fraai ook. En daar word je als spits toch vooral op afgerekend." Lammers is blij dat hij tekende voor zijn zevende treffer op rij. "Dat is een lekker gevoel, ja, natuurlijk."

"Je wil belangrijk zijn voor het team. En belangrijk ben je als spits met name wanneer je scoort. Europees voetbal halen; daar is het ons tenslotte om te doen", is de spits duidelijk. "Zo lang er een kans is om vijfde te worden, gaan we ervoor. Maar het is duidelijk dat we tegen RKC drie punten hadden moeten pakken. Dat hebben we nagelaten. Het was niet goed genoeg."

Lammers lijkt bezig aan zijn afscheidstournee bij FC Utrecht. Hij aast op de tien goals op rij. "Als dat zou lukken, zou dat geweldig zijn. Want dat betekent dat we als team goede zaken doen. En wat daarna komt, zien we dan wel weer. Eerst Europees voetbal halen met FC Utrecht. Dat is prioriteit nummer één nu."

Lees meer:
0 reacties