Sagnan van schlemiel naar held: "Twijfel nog niet overwonnen"

Modibo Sagnan kopt de gelijkmaker binnen
Modibo Sagnan kopt de gelijkmaker binnen Foto: © Pro Shots

FC Utrecht wist zondagavond een 0-2 achterstand in eigen huis tegen Excelsior nog om te buigen tot een 2-2 gelijkspel. Het was een bijzondere avond voor Modibo Sagnan, die van schlemiel naar held ging met zijn late gelijkmaker.

Dat viel ook clubwatcher Stef de Bont op. "Eerlijk is eerlijk, het is één van de minste optredens van de club sinds het aantreden van Ron Jans", schrijft hij in Voetbal International. "De voorste drie verstoppen zich zestig minuten lang, het middenveld is in handen van de Rotterdammers en de doelpunten worden kinderlijk eenvoudig weggegeven. Juist op de avond dat Utrecht weg kan sluipen uit de degradatiezone, is eigenlijk alles ondermaats."

"Waar iedereen met een Utrecht-hart alleen maar hoopt dat de bal zo snel mogelijk in het stafschopgebied van de tegenstander wordt gepompt, draait Sagnan meermaals om zijn as", vervolgt hij. "Het oogt onzeker. De enige naar wie hij de bal durft te spelen is zijn eigen doelman. Er volgt een fluitconcert. En nog één. En nog één. Als Sagnan op een zeker moment het wél aandurft om linksback Souffian El Karouani in te spelen volgt een cynisch applaus van de tribune. FC Utrecht worstelt en Sagnan is de kop-van-jut."

Toch werd Sagnan de held door in de blessuretijd de 2-2 tegen de touwen te werken. "Op de tribunes vallen jong en oud elkaar in de armen. Diep in blessuretijd trekt FC Utrecht een puntje uit het vuur. Voorzet van Can Bozdogan, kopbal Sagnan. Eén geslaagde kopbal en de schlemiel is plots de held."

"Dat maakt voetbal zo mooi. Het wordt de avond van Modgi zoals teamgenoten hem liefkozend noemen. Het Beest uit Saint-Denis. Een boomlange Fransman die de twijfel nog altijd niet heeft overwonnen in Utrecht", besluit De Bont.

Lees meer:
0 reacties