Ryan Flamingo wil definitief breken met huidige club: "Klaar mee"

Ryan Flamingo
Ryan Flamingo Foto: © Pro Shots

Ryan Flamingo speelt momenteel op huurbasis bij FC Utrecht. De club uit de Domstad huurt de voetballer van Sassuolo. Flamingo wil naar eigen zeggen graag definitief weg bij de Italiaanse club.

De verdediger vertelt in het Ziggo Sport-programma Kick 't Met over zijn overstap van Almere City naar Sassuolo. Hij laat weten dat hij het in het begin lastig vond bij de Serie A-club omdat niemand Engels sprak: "Ze schreeuwen ook echt tegen je, met temperament. De trainer werd dan boos en dan dacht ik: wat zeg je nou? Ik heb echt gekke trainers meegemaakt daar."

Ook op het sportieve vlak was het niet de club van de verdediger. Hij presteerde goed bij de club. Hij was zelfs de beste speler van zijn jeugdelftal geworden. Toch mocht hij toen niet debuteren in het eerste elftal: "We hadden toen een spits, hij had twaalf goals gemaakt, en hij mocht wel debuteren, maar hij was een Italiaan, terwijl ik nog niet eens op de bank zat. Toen dacht ik: ik heb hier eigenlijk niks te zoeken."

Uiteindelijk werd Flamingo verhuurd aan Vitesse omdat hij het gevoel had dat hij in het eerste team moest zitten. De Arnhemmers wilden de optie tot koop die ze in het huurcontract hadden bedongen lichten. Sassuolo nam hem echter terug via een zogenaamde buy-back-clausule in het contract.

Eenmaal terug in Italië merkte Ryan dat hij daar weer niet zou gaan spelen en wilde graag terug naar Vitesse. Die hadden toen echter niet de financiële middelen om hem terug te halen. Uiteindelijk kwam hij terecht bij FC Utrecht, die eveneens een optie tot koop heeft bedongen. Nu wil de verdediger de banden definitief breken met de Italiaanse voetbalclub. Hij denkt namelijk dat de club alleen maar geld wil verdienen aan hem: "Met die club ben ik gewoon klaar," besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
28/04
RKC Waalwijk
14:30
FC Utrecht
zo
5/05
FC Utrecht
14:30
Vitesse
zo
12/05
FC Utrecht
14:30
Sparta Rotterdam
zo
19/05
AZ
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
Bekijk de hele stand