Flamingo spreekt open en eerlijk: "Dat gevoel is nu helemaal weg"

Ryan Flamingo
Ryan Flamingo Foto: © Pro Shots

Tijdens het duel tussen FC Utrecht en FC Twente afgelopen zondag, waren er 17.500 toeschouwers aanwezig die een spannende wedstrijd bijwoonden. Op basis van hun vechtlust en de betere kansen had FC Utrecht, volgens Ryan Flamingo, de overwinning verdiend.

"Vooraf zou je denken: een gelijkspel tegen de nummer vier van Nederland is oké", zegt Flamingo in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Achteraf denk je: we hadden gewoon kunnen winnen van ze. Moeten winnen misschien wel. We balen dus wel een beetje."

"We vechten als leeuwen voor elkaar, dat is echt iets wat de nieuwe trainer erin heeft gebracht bij ons", benadrukt Flamingo. "Of we nu tegen Ajax spelen of tegen FC Twente; bang zijn we van geen enkele tegenstander. Zeker niet hier, in ons stadion, met de steun van onze fans. We gaan gewoon."

"Ik heb echt het gevoel dat er iets aan het ontstaan is bij ons", deelt Flamingo, die afgelopen zomer overkwam van het Italiaanse Sassuolo. "In het begin was er heel weinig vertrouwen, logisch ook vanwege al die nederlagen. Dat gevoel is nu helemaal weg. We voelen ons veel comfortabeler. En, dat ook, we willen heel graag. Te graag, denk ik soms. Als we tegen FC Twente iets meer geduld hadden gehad, iets minder enthousiast naar voren hadden gerend, was die winnende voor ons misschien nog wel gevallen. Maar goed, we zitten duidelijk in de lift naar boven. Dat is lekker."

"Hoe jammer ook van die 1-1; we hebben tegen FC Twente laten zien dat we een ploeg zijn om rekening mee te houden", besluit Flamingo optimistisch. "We zijn vast van plan om dit vol te houden met elkaar. Want, heel eerlijk: we zijn wel klaar met verliezen."

Lees meer:
0 reacties