Ruud Heus maakte veel mee: "Ze ruïneerden vervolgens mijn auto"

Ruud Heus als assistent-trainer bij Jong FC Utrecht
Ruud Heus als assistent-trainer bij Jong FC Utrecht Foto: © BSR Agency

Hoewel Ruud Heus in zijn jeugd fan was van Ajax, kwam hij tot 239 duels en 10 goals voor de grote concurrent Feyenoord. Heus is inmiddels 62 jaar oud, maar nog altijd actief in de voetbalwereld. Heus speelde regelmatig De Klassieker, en haalt met ELF Voetbal herinneringen op aan die tijd.

Heus groeide op in Hoorn en bleef ook toen hij in Rotterdam ging voetballen wonen in het mooie plaatsje. Elke dag heen en weer rijden, maar zijn auto kreeg het nog zwaar te verduren in een gebied waar weinig supporters van Feyenoord zitten. "Ik heb het een en ander meegemaakt, hoor", vertelt hij over de rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord.

"Menig weekend kwamen er mensen naar mijn straat die mij blijkbaar haatten, of het nu Ajax-supporters waren of niet", gaat de assistent-trainer van Jong FC Utrecht verder. "Ze ruïneerden vervolgens mijn auto. Dan reed ik weer met deuken in mijn auto, of met kapotte ruiten naar De Kuip."

Heus trof maatregelen. "Op een gegeven moment ben ik mijn auto gaan verstoppen in het weekend. Het werd verder heel klein gehouden door de clubleiding, want we hadden geen zin om er veel publiciteit aan te verbinden", besluit de oud-prof. Heus is sinds augustus 2012 in dienst bij FC Utrecht. Vanaf het seizoen 2019/2020 in de functie van assistent-trainer bij Jong FC Utrecht.

Lees meer:
0 reacties