Ruud Boymans over periode bij FC Utrecht: "Drugs in het spel"

Ruud Boymans
Ruud Boymans Foto: © Pro Shots

Ruud Boymans kende een goede periode in het shirt van FC Utrecht, maar het was voor de aanvaller ook de tijd waarin hij het stappen en uitgaan ontdekte. De spits geeft dan ook eerlijk toe ook niet vies te zijn geweest van drugs.

In 2017 richtte het DJ-duo ANOTR het label No Art op. Een jaar later stapte Boymans met drie vrienden in om het label door te laten groeien. "Ik zorg voor partnerships, de merchandising van onze kledinglijn, de programmering van de kunst en de marketing", reageert Boymans in De Telegraaf. "Er komt heel wat bij kijken. No Art is meer dan alleen een muzieklabel, het is meer een levensstijl."

"We hebben een eigen kledinglijn. Als mensen die kleding gaan dragen wordt het een bepaalde movement. Dat willen we ook bereiken. Muziekliefhebbers die onze kleding dragen en open staan voor nieuwe ervaringen", gaat de oud-spits verder. Hij had tot aan zijn periode bij FC Utrecht niet verwacht in deze branche terecht te komen. Pas eigenlijk in mijn tweede seizoen bij Utrecht ging ik steeds meer feesten en ontstond het idee om eigen feesten te organiseren."

"Het is bizar dat het zo gelopen is", gaat Boymans verder. "Als ik beelden van mezelf terug zie als voetballer, dan was ik een heel ander mens. Ik kan me ook niet voorstellen dat ik dat ooit gepresteerd heb. Het kwam weleens voor dat ik uitging en dat er drugs in het spel was. Dat besef ik. Maar ik heb het steeds goed kunnen managen. Je moet je momenten pakken. Ik heb nooit onder invloed op het veld gestaan."

Bij FC Utrecht beleefde Boymans zijn beste periode en was zelfs even topscorer van de Eredivisie. "Ik raakte echter geblesseerd. Als ik er soms nog over nadenk, had er als voetballer veel meer ingezeten. Als ik fit was gebleven, hoe had het er dan uitgezien? Dat gaat soms weleens door mijn hoofd. Maar je hebt er geen controle over", aldus Boymans.

Lees meer:
0 reacties