Rulli keepte tegen Jong FC Utrecht: "Dit was niet het tweede niveau"

Geronimo Rulli
Geronimo Rulli Foto: © Pro Shots

Geronimo Rulli werd wereldkampioen met Argentinië. Een luttel maanden later staat hij bij Jong Ajax onder de lat in het duel tegen Jong FC Utrecht. Het lukte hem om een clean sheet te behalen tegen de jonge Domstedelingen.

"Mij werd gevraagd of ik weer minuten wilde maken en ik zei meteen dat ik het wilde", aldus Rulli bij ESPN, geciteerd door Voetbal International. "Ik ben erg competitief ingesteld. Na zo'n lange tijd kan ik weer zeggen dat ik voetballer ben. En dan winnen we ook nog met een clean sheet. Er is veel hard werk aan voorafgegaan. Dan sta je weer op het veld en doe je je werk weer, daar krijg je een goed gevoel van."

De Keuken Kampioen Divisie was geen probleem voor hem. "Ik stond niet onder de lat met het idee dat dit het tweede niveau was, of het tweede team van Ajax. Dit is gewoon mijn werk. Als ik op het veld sta, vergeet ik alles. Ik wil mijn energie overbrengen op mijn teamgenoten."

Twee jonge elftallen tegenover elkaar: bijzonder. "We hebben voor de wedstrijd gesproken. De jongens, de kinderen zoals ik ze noem, zijn erg goed. Als we achterin goede beslissingen nemen, maak je meer kans om te winnen. Het team heeft het uiteindelijk goed gedaan. Zij zijn de toekomst van de club."

Lees meer:
0 reacties