Ruiter na harde klap: "Heb het nooit overwogen, ook niet daarna"

Robbin Ruiter geblesseerd op de grond
Robbin Ruiter geblesseerd op de grond Foto: © Pro Shots

Afgelopen zaterdag ging RKC-keeper Etienne Vaessen knock-out tegen Ajax. Voormalig FC-Utrecht doelman Robbin Ruiter maakte in 2016 tegen Feyenoord iets vergelijkbaars mee. Toch herinnert hij zich er niets meer van.

"Behalve dat Jan Wouters, die ik eerder als trainer had, even bij me kwam staan en ik in het ziekenhuis mijn vriendin zag staan toen ik wakker werd. 'Hey, ben je zwanger', vroeg ik", vertelt Ruiter bij het Algemeen Dagblad. "Ik weet nog dat McDavid, een sponsor van helmen, destijds aanbood er voortaan eentje te dragen."

"Ik heb het nooit overwogen, ook niet nadat dit mij overkwam. De helm voorkomt ook niet alles", vervolgt Ruiter. "Je weet wel dat het ook bescherming kan bieden, maar acht de kans klein dat het gebeurt. Natuurlijk zijn er voorbeelden te vinden, nu met Etienne Vaessen ook weer, maar als je het afzet tegen het aantal duels, wekelijks en over de hele wereld, is dat natuurlijk niet vaak. Keepers achten de kans dan ook klein en kiezen daarom veel sneller voor comfort."

Lees meer:
0 reacties