Nieuws - Utrechtfans.nl - FC Utrecht Nieuws https://www.utrechtfans.nl/rss/nieuws Utrechtfans Razendsnelle Abass: ''Je moet me neerhalen, anders ben ik weg'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244918/razendsnelle-abass-je-moet-me-neerhalen-anders-ben-ik-weg https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244918/razendsnelle-abass-je-moet-me-neerhalen-anders-ben-ik-weg Issah Abass tekende zondagmiddag voor de 0-1 namens FC Utrecht in de uitwedstrijd tegen Feyenoord. De aanvaller van de Domstedelingen viel op door zijn snelheid.

Abass zorgde na tien minuten voor de 0-1 en liep daarbij compleet weg bij Feyenoord-verdedigers Jan-Arie van der Heijden en Eric Botteghin. "Ik ben moeilijk aan te pakken", zegt de hoofdrolspeler in het Algemeen Dagblad. "Je moet me neerhalen, anders ben ik weg."

De huurling van FSV Mainz kreeg later nog de kans op de 0-2, maar scoorde niet. Abass is erop gebrand zich dit seizoen te laten zien. "Dit was nog niks", zei hij quasi nonchalant. "Ik vind het niveau in de eredivisie best goed. Ik wil hier meer spelen om uiteindelijk die nieuwe kans te krijgen bij Mainz."

]]>
Mon, 19 Aug 2019 12:46:00 +0200
VIDEO | Samenvatting: FC Utrecht pakt punt op bezoek bij Feyenoord https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244788/video-samenvatting-fc-utrecht-pakt-punt-op-bezoek-bij-feyenoord https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244788/video-samenvatting-fc-utrecht-pakt-punt-op-bezoek-bij-feyenoord Feyenoord en FC Utrecht hebben zondag allebei een punt gepakt. In De Kuip bleven de clubs na negentig minuten voetbal steken op een 1-1 gelijkspel.

Na negen minuten kwam FC Utrecht op voorsprong tegen Feyenoord. Na een fraaie solo schoot Abass de bal achter doelman Kenneth Vermeer. Vlak na rust kwam Feyenoord op gelijke hoogte.  Op aangeven van Steven Berghuis scoorde Ridgeciano Haps.

De laatste twintig minuten kregen zowel Feyenoord als FC Utrecht kansen om de wedstrijd te winnen. FC Utrecht kreeg de grootste kansen, maar Vermeer hield zijn club op de been.

Opstelling Feyenoord: Kenneth Vermeer; Rick Karsdorp (84. Lutsharel Geertruida), Eric Botteghin, Jan-Arie van der Heijden (46. Edgar Ié), Ridgeciano Haps; Liam Kelly, Renato Tapia, Steven Berghuis; Luis Sinisterra, Luciano Narsingh, Sam Larsson (46. Leroy Fer).

Opstelling FC Utrecht: Maarten Paes; Sean Klaiber, Justin Hoogma, Willem Janssen, Leon Guwara; Rico Strieder (72. Urby Emanuelson), Adam Maher, Simon Gustafson; Gyrano Kerk (84. Nick Venema), Issah Abass (64. Václav ?erný), Patrick Joosten.

]]>
Mon, 19 Aug 2019 11:51:00 +0200
''Er was al interesse, maar heb toen voor FC Utrecht gekozen'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/244882/er-was-al-interesse-maar-heb-toen-voor-fc-utrecht-gekozen https://www.utrechtfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/244882/er-was-al-interesse-maar-heb-toen-voor-fc-utrecht-gekozen Othmane Boussaid draagt de rest van het seizoen het shirt van NAC Breda. De negentienjarige Belg wordt door FC Utrecht verhuurd aan de club uit de Keuken Kampioen Divisie.

"Ik ben uiteraard blij met mijn overstap naar NAC", reageert Boussaid op de officiële website van NAC Breda. "Vorig jaar was er ook al interesse vanuit Breda, maar toen heb ik voor Utrecht gekozen. Het is mooi dat ik uiteindelijk toch bij deze club terecht kom, waar ik vorig seizoen al een beetje kennis mee heb gemaakt en daardoor weet hoe de beleving hier is."

NAC Breda is blij met de nieuwe aanwinst. "Othmane is een jonge talentvolle speler die op meerdere plaatsen inzetbaar is", zegt technisch directeur Tom van den Abbeele. "Zowel op de linkerflank als op tien kan hij uit de voeten. Hij is daarnaast tweebenig en heeft een goede individuele actie in huis. We halen hem bij de groep zodat we ook in aanvallend opzicht voldoende gestoffeerd zijn en de trainer voldoende mogelijkheden heeft."

]]>
Mon, 19 Aug 2019 10:58:00 +0200
OFFICIEEL | FC Utrecht verhuurt Boussaid: ''Hevige concurrentie'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/244880/officieel-fc-utrecht-verhuurt-boussaid-hevige-concurrentie https://www.utrechtfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/244880/officieel-fc-utrecht-verhuurt-boussaid-hevige-concurrentie FC Utrecht verhuurt Othmane Boussaid de rest van het seizoen. De Belgische aanvaller maakt het voetbaljaar af bij NAC Breda.

Boussaid wordt tot het einde van het seizoen verhuurd aan de club uit de Keuken Kampioen Divisie. De negentienjarige aanvaller maakte vorig jaar de overstap van Lierse SK naar FC Utrecht, maar wist nog geen basisplaats te veroveren. Wel kwam hij afgelopen seizoen tot zeventien competitiewedstrijden.

"Vanwege de hevige concurrentie is er op dit moment voor Othmane minder kans op speeltijd in ons eerste elftal", zegt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam op de officiële website van FC Utrecht. "Dat terwijl hij er in deze fase van zijn loopbaan juist bij gebaat is om veel wedstrijden te spelen en ervaring op te doen. Voor die kans gaat hij bij NAC Breda. Wij wensen hem veel succes in Breda."

]]>
Mon, 19 Aug 2019 10:04:12 +0200
'ADO Den Haag komt in zoektocht uit bij overbodige Ramselaar' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/244870/ado-den-haag-komt-in-zoektocht-uit-bij-overbodige-ramselaar https://www.utrechtfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/244870/ado-den-haag-komt-in-zoektocht-uit-bij-overbodige-ramselaar PSV kan Bart Ramselaar mogelijk slijten aan ADO Den Haag. De middenvelder werd een aantal seizoen geleden overgenomen van FC Utrecht, maar hij wist niet uit te groeien tot een onomstreden basisspeler.

De Hagenezen zagen deze zomer Nasser El Khayati vertrekken naar Qatar SC en zonder de Marokkaanse spelmaker is het voetbal van ADO wel heel pover geworden. De eerste drie eredivisiewedstrijden werden verloren en daardoor is de clubleiding op zoek naar versterkingen.

De Telegraaf weet dat manager voetbalzaken Jeffrey van As nieuwe spelers wil halen en een daarvan moet dus Ramselaar worden. Mark van Bommel lijkt geen vertrouwen in de voetballer te hebben, want afgelopen seizoen mocht hij slechts 21 minuten spelen in de eredivisie.

]]>
Mon, 19 Aug 2019 08:37:00 +0200
Van den Brom: ''Heb het FC Utrecht gezien dat ik wil'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244885/van-den-brom-heb-het-fc-utrecht-gezien-dat-ik-wil https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244885/van-den-brom-heb-het-fc-utrecht-gezien-dat-ik-wil FC Utrecht pakte zondagmiddag een punt in de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Trainer John van den Brom vond dat er meer inzat voor de Domstedelingen.

Na de vroege voorsprong via Issah Abass kreeg de twintigjarige Ghanees de kans op de 0-2, maar het lukte hem niet om nogmaals trefzeker te zijn. "Ik had een idee over hoe we moesten spelen. En alles klopte in het begin", zegt Van den Brom in het Algemeen Dagblad. "Wat niet goed ging was het balbezit, vooral in de eerste helft. Het lukte ons niet door te drukken om echt die beslissing in de wedstrijd te forceren."

In de tweede helft had Simon Gustafson de mogelijkheid om de 1-2 te maken, maar ook hij wist niet te scoren. "Er is teleurstelling over het resultaat, want de jongens hadden het gevoel dat er meer in zat. Aan de andere kant ben ik erg tevreden over wat we lieten zien en hoe we tot kansen zijn gekomen. In de tweede helft heb ik het FC Utrecht gezien dat ik wil", aldus Van den Brom. "In die fase beten we fel van ons af."

Met zeven punten uit drie wedstrijden is FC Utrecht goed begonnen aan het nieuwe seizoen. "Je hoorde vooraf een hoop mensen zeggen dat we 'maar' van ADO Den Haag en PEC Zwolle hadden gewonnen. Ik denk dat het dit seizoen leuk kan worden, maar het is natuurlijk koffiedik kijken", besluit Van den Brom.

]]>
Mon, 19 Aug 2019 07:10:00 +0200
''Ik zag spelers van FC Utrecht, die bij Feyenoord niet misstaan'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244831/ik-zag-spelers-van-fc-utrecht-die-bij-feyenoord-niet-misstaan https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244831/ik-zag-spelers-van-fc-utrecht-die-bij-feyenoord-niet-misstaan Renato Tapia mocht vertrekken bij Feyenoord, maar heeft zich al snel na zijn terugkeer opgewerkt tot basisspeler. Volgens Mario Been is hij momenteel zelfs de beste speler aan Rotterdamse zijde.

"Zo opportunistisch is het voetbal natuurlijk: misschien zou je moeten proberen om dat contract open te breken en hem een jaartje of twee bij te laten tekenen. Want in mijn optiek is hij op dit moment absoluut de beste Feyenoorder", begint Been bij FOX Sports.

Been is verder niet onder de indruk van de selectie van Feyenoord. "Ik zag spelers bij FC Utrecht lopen, die bij Feyenoord niet zouden misstaan. Dus dat is een slechte zaak", oordeelt de oud-trainer. "Bij Feyenoord horen dusdanige spelers te lopen die in De Kuip thuishoren. En dat is momenteel niet het geval."

]]>
Sun, 18 Aug 2019 21:43:22 +0200
Cerny wil zich bewijzen: ''Dat was een les die ik meteen geleerd heb'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244825/cerny-wil-zich-bewijzen-dat-was-een-les-die-ik-meteen-geleerd-heb https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244825/cerny-wil-zich-bewijzen-dat-was-een-les-die-ik-meteen-geleerd-heb Vaclav Cerny werd in de wedstrijd tegen Feyenoord uitgefloten door de fans van de thuisploeg. De oud-speler van Ajax heeft de uitingen richting zijn kant echter niet gehoord.

"Ik moest zorgen dat ik goed inviel, want ik speelde de afgelopen twee wedstrijden niet in de basis. Eigenlijk heb ik niet gemerkt dat een paar mensen gingen fluiten. Ik hoorde het net pas", begint Cerny tegenover VoetbalPrimeur.

Cerny verloor zijn basisplaats na de woordenwisseling met John van den Brom. "Hij gaf het meteen al aan in de kleedkamer en eigenlijk was het tien minuten na de wedstrijd al uitgesproken", vervolgt de buitenspeler. "Dat was een les die ik meteen geleerd heb."

]]>
Sun, 18 Aug 2019 21:15:00 +0200
Abass maakt naam: ''Droom is om de club te helpen met meer goals'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244816/abass-maakt-naam-droom-is-om-de-club-te-helpen-met-meer-goals https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244816/abass-maakt-naam-droom-is-om-de-club-te-helpen-met-meer-goals Issah Abass heeft zondag zichzelf laten zien. De pijlsnelle aanvaller kwam in de wedstrijd tegen Feyenoord tot scoren na een mooie solo.

"We willen altijd meer. Dit was een goede wedstrijd voor ons. Ik hoop zo vaak mogelijk mijn kans te maken", begint Abass tegenover FC Utrecht TV. "Voor mij is het gewoon een goal. Ik hoop dat ik er snel meer ga maken voor de club. Mijn droom is om de club te helpen met meer goals."

Abass denkt niet dat zijn familie zijn goal heeft gezien. "Die kijken geen voetbal", lacht hij. "Ik ben tevreden met een punt. Zonder verlies naar huis gaan is prima op bezoek bij Feyenoord. Volgende week moeten we er weer staan."

]]>
Sun, 18 Aug 2019 20:36:00 +0200
Fer over remise: ''We geven een doelpunt veel te makkelijk weg'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244810/fer-over-remise-we-geven-een-doelpunt-veel-te-makkelijk-weg https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244810/fer-over-remise-we-geven-een-doelpunt-veel-te-makkelijk-weg Invaller Leroy Fer zag dat Feyenoord opnieuw niet heeft weten te winnen in de Eredivisie. De Rotterdammers kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Utrecht.

"We speelden geen goede wedstrijd, geven een doelpunt veel te makkelijk weg, alweer. Vervolgens komen we op strijdlust wel terug, maar meer zat er niet in", aldus Fer tegenover RTV Rijnmond. "Met name over de manier waarop we dat doelpunt weggeven en het positiespel, dat was niet goed."

Fer zag ook dat Feyenoord aan het einde vermoeiend oogde. "Eens, veel spelers zijn in principe bezig met een comeback en zijn dan ook nog niet helemaal fit. Maar dat mag geen excuus zijn."

]]>
Sun, 18 Aug 2019 20:12:10 +0200
Stam ziet fouten: ''Anders scoren zij niet zo makkelijk'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244804/stam-ziet-fouten-anders-scoren-zij-niet-zo-makkelijk https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244804/stam-ziet-fouten-anders-scoren-zij-niet-zo-makkelijk Feyenoord heeft ook de derde wedstrijd in de Eredivisie niet weten te winnen. Trainer Jaap Stam zag dat er veel mis ging in de wedstrijd tegen FC Utrecht (1-1 red.).

"In de eerste helft lag er genoeg ruimte om te voetballen", begint Stam bij FOX Sports. "Je moet alleen goede oplossingen vinden, nauwkeurig zijn in de passing en aan de bal goed zijn. Als je te veel ballen weggeeft, zoals bij de eerste goal, kan de tegenstander in de omschakelmomenten gevaarlijk zijn. In de eerste helft hadden we er meer uit moeten halen, maar er lag wel ruimte om gevaarlijk te kunnen zijn. In de tweede helft waren we daar veel dreigender in, veel adequater in wat te doen."

Stam ziet veel verbeterpunten voor de rest van het seizoen. "De jongens proberen het maximale eruit te halen voor zichzelf. We zien allemaal dat dingen af en toe niet lekker lopen, keuzes verkeerd zijn of dat we niet hard genoeg ingrijpen op bepaalde momenten. Dat moet ook beter. We doen het niet goed genoeg, anders scoren zij niet zo makkelijk. Zo simpel is het. Dat is iets waar wij veel mee bezig zijn."

Nieuwkomer Edgar Miguel Ié begon nog op de bank. "Je moet beslissingen nemen. Omdat hij nog maar één dag met ons getraind heeft, weet je niet echt wat je kunt verwachten. Ook in de communicatie niet", aldus Stam die hem in de rust inbracht. "Ik vond dat hij het aardig invulde. Je ziet in bepaalde aspecten dat het nog een beetje onwennig is. In wat hij doet is hij vrij kalm. Hij had één momentje waarop de bal onder z'n voet doorglipte, maar over het algemeen heeft hij het goed ingevuld."

]]>
Sun, 18 Aug 2019 19:36:08 +0200
Janssen: ''Als je tien procent beter speelt, dan win je hier'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244796/janssen-als-je-tien-procent-beter-speelt-dan-win-je-hier https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244796/janssen-als-je-tien-procent-beter-speelt-dan-win-je-hier Willem Janssen is tevreden met een punt tegen Feyenoord. De verdediger van FC Utrecht denkt echter dat de Domstedelingen ook met drie punten naar huis terug hadden kunnen keren.

"Je pakt een punt en dat is prima", zegt Janssen bij FOX Sports. "Zij laten veel ruimte in de rug en geven ons ruimte om te voetballen. Daar kunnen we hen pijn doen. Als je tien tot twintig procent beter speelt, dan win je hier."

FC Utrecht kwam op voorsprong via Issah Abass. "Ik geef je het te doen hoor als je tegen zo'n gast moet sprinten. Dat was voor ons fantastisch natuurlijk”, vervolgt Janssen, die zag dat FC Utrecht nog kansen kreeg op de overwinning. "We beschikken niet over het vermogen hier gebruik van te maken.”

]]>
Sun, 18 Aug 2019 19:16:26 +0200
Vermeer baalt: ''Denk dat je achteraf blij mag zijn met een punt'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244794/vermeer-baalt-denk-dat-je-achteraf-blij-mag-zijn-met-een-punt https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244794/vermeer-baalt-denk-dat-je-achteraf-blij-mag-zijn-met-een-punt Kenneth Vermeer is niet te spreken over de foute pass van Sam Larsson. Bij de tegengoal van Feyenoord ging er veel mis volgens de goalie van de Rotterdammers.

"We verliezen de bal en hij loopt vanaf eigen helft het hele veld over", begint Vermeer in gesprek met FOX Sports. "Dan moet er een overtreding gemaakt worden om het spel even dood te leggen. Dan pak je maar geel. Dat doen we niet en dan ligt 'ie weer in het mandje. Dat gebeurt ons nu te vaak."

"Ik had niet het gevoel dat we slecht speelden", vervolgt Vermeer. "Je komt alleen weer op achterstand. Dan moet je weer gaan vechten. Ik denk dat je achteraf blij mag zijn met een punt."

]]>
Sun, 18 Aug 2019 18:56:12 +0200
MATCHDAY: FC Utrecht in de Kuip op jacht naar koppositie Eredivisie https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/244764/matchday-fc-utrecht-in-de-kuip-op-jacht-naar-koppositie-eredivisie https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/244764/matchday-fc-utrecht-in-de-kuip-op-jacht-naar-koppositie-eredivisie Vanmiddag om kwart voor vijf nemen Feyenoord en FC Utrecht het tegen elkaar op in de derde speelronde van de Eredivisie. In De Kuip gaat FC Utrecht op jacht naar de koppositie in de Eredivisie. 

Bij Feyenoord zijn er de nodige verrassingen. Zo zit Fer op de bank samen met Kökcü en Wouter Burger. Dit terwijl Liam Kelly zijn opwachting in de basis maakt bij de ploeg uit Rotterdam-Zuid. Verder de verwachte namen bij de Rotterdammers, zo staat ook Sinisterra wederom in de basis. 

Bij FC Utrecht wordt er vastgehouden aan de vast namen die de laatste weken al de nodige indruk wisten te maken. Zo is de in topvorm verkerende Gyrano Kerk ook vandaag een basisklant. 

Opstelling Feyenoord: Vermeer, Haps, Van der Heijden, Narsingh, Kelly, Berghuis, Larsson, Sinisterra, Tapia, Karsdorp, Botteghin.

Opstelling FC Utrecht:Paes; Klaiber, Hoogma, Janssen, Guwara; Strieder, Gustafson, Maher; Kerk, Abass, Joosten.

]]>
Sun, 18 Aug 2019 15:32:06 +0200
''Utrecht heeft een ploeg die zich kan meten met Feyenoord'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244749/utrecht-heeft-een-ploeg-die-zich-kan-meten-met-feyenoord https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244749/utrecht-heeft-een-ploeg-die-zich-kan-meten-met-feyenoord De wedstrijd tussen Feyenoord en FC Utrecht wordt een fraai affiche, dat verwacht Arman Avsaroglu. De commentator van de NOS ziet deze wedstrijd voor Feyenoord als een echte test.

De commentator van de NOS stelt dat de Europa League-voorronde al de eerste echte test voor Feyenoord was. "Maar ze weten na de wedstrijd tegen FC Utrecht wel waar ze staan... Utrecht heeft een ploeg die zich kan meten met Feyenoord, misschien hebben ze zelfs wel een betere selectie."

"Het wordt interessant om te zien hoe de verhoudingen liggen op dit moment", besluit de verslaggever. 

]]>
Sun, 18 Aug 2019 13:55:36 +0200
Eigenaar Galgenwaard: ''Ik heb een skybox, dus ik zit vrij veilig'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/244713/eigenaar-galgenwaard-ik-heb-een-skybox-dus-ik-zit-vrij-veilig https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/244713/eigenaar-galgenwaard-ik-heb-een-skybox-dus-ik-zit-vrij-veilig Jan Spelt is eigenaar van Stadion Galgenwaard. Hij begrijpt de beslissing van FC Utrecht, om zo snel als mogelijk met een vervolgonderzoek naar de veiligheid van het stadion te komen.

Een dergelijk onderzoek werd eerder al aangekondigd. "Met speciale aandacht voor de lasnaden, uiteraard. Wij zijn ontzettend geschrokken van wat er in Alkmaar is gebeurd, een gewaarschuwd mens telt voor twee. Tot nu toe hebben we niks geks kunnen vinden, maar we willen elk risico uitsluiten. Daarom gaan we morgen (maandag, red.) een plan de campagne maken. Ik wil precies weten wat er tot nu is onderzocht en wat niet."

Tot het onderzoek afgerond is, is er volgens Spelt geen aanleiding om Stadion Galgenwaard te mijden. "Ik heb een skybox, dus ik zit vrij veilig, maar ik durf gerust ook onder de luifels te gaan zitten. Want nogmaals, tot nu toe hebben we geen enkele reden te twijfelen aan de veiligheid van ons stadion, maar gezien de tussentijdse rapportage van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid wil je alles kunnen uitsluiten", besluit Spelt tegenover het Algemeen Dagblad

]]>
Sun, 18 Aug 2019 11:28:00 +0200
''Vanuit de inspectie kwam niets naar voren, maar dat veranderde vrijdag'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/244699/vanuit-de-inspectie-kwam-niets-naar-voren-maar-dat-veranderde-vrijdag https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/244699/vanuit-de-inspectie-kwam-niets-naar-voren-maar-dat-veranderde-vrijdag Stadion Galgenwaard komt extra onder het vergrootglas te liggen, na het drama met het ingestorte dak bij AZ. Met name de lasverbindingen van het stadion komen extra onder een vergrootglas te liggen. 

Dat schrijft het Algemeen Dagblad dit weekend. Stadion Galgenwaard heeft dezelfde constructeur als het AFAS-stadion. "Direct na het instorten van het dak van AZ hebben wij contact gezocht met de stadioneigenaar en de gemeente. Veiligheid staat bij ons voorop en dat willen we blijven garanderen", zo geeft een woordvoerder van de club aan. 

"Afgelopen week is er een eerste inspectie geweest en daaruit zijn geen onvolkomenheden naar voren gekomen. De situatie veranderde vrijdag. Want toen we hoorden dat zwakke lasnaden een belangrijke rol hebben gespeeld bij het instorten van het AZ-dak, wilden we de waarborg hebben dat dit niet speelt in stadion Galgenwaard."

]]>
Sun, 18 Aug 2019 10:21:00 +0200
Van den Brom: ''Dit is het FC Utrecht van Utrecht, van de jongens'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244654/van-den-brom-dit-is-het-fc-utrecht-van-utrecht-van-de-jongens https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244654/van-den-brom-dit-is-het-fc-utrecht-van-utrecht-van-de-jongens Met zes punten uit twee wedstrijden is FC Utrecht goed begonnen aan het Eredivisie seizoen 2019-2020. Daarnaast is Van den Brom echter ook heel blij met het vertoonde spel van de ploeg.

“We zijn goed gestart. De maximale scoren, dat is één. Twee is dat voor een trainer, een staf, het altijd belangrijk is hoe je tot iets komt", vertelt hij tevreden aan FOX Sports. "Dan heb je het over de speelstijl die je voor ogen hebt, die je deelt met de jongens en die zij moeten uitvoeren. Dat gaat steeds beter. De volgende stap vind ik, want je moet altijd kritisch zijn, dat we het langer vol moeten houden in een wedstrijd.”

Het huidige spel van FC Utrecht is echter nog niet het spel van de coach zelf, zo geeft hij aan. “Dit is het FC Utrecht van Utrecht, van de jongens. Jij probeert daar sturing en leiding aan te geven met iets wat je voor ogen hebt."

"Ik heb echt genoten van het eerste uur afgelopen zondag, dan kan je 1-0 achter staan in de rust, maar als je het vertrouwen blijft uitstralen naar de jongens en zij krijgen bevestiging met het resultaat dat je behaalt, dan ben je met zijn allen op de goede weg.”

]]>
Sat, 17 Aug 2019 17:09:00 +0200
''Dan denk ik wel: Klote, daar hadden wij ook moeten staan'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244655/dan-denk-ik-wel-klote-daar-hadden-wij-ook-moeten-staan https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244655/dan-denk-ik-wel-klote-daar-hadden-wij-ook-moeten-staan Nog voor de eerste speelronde in de Eredivisie was FC Utrecht al klaar in Europa. Na een verlenging in de tweede wedstrijd kon de volgende ronde niet veilig gespeeld worden. Erg teleurstellend volgens coach John van den Brom.

“Dat was een valse start. Toen hebben we met vlagen ook heel goed gespeeld, alleen toen waren wij niet bij macht om de vele kansen die we hadden om te zetten in doelpunten. Dat heeft uiteindelijk ons de nek gekost. Dat is hartstikke zuur", begint hij bij FOX Sports.

Hij is dan ook jaloers op Ajax, PSV, AZ en Feyenoord. "Als ik die ploegen die nu nog actief zijn zie, denk ik wel: Klote, daar hadden wij ook moeten en willen staan. En dat hebben we niet gedaan, dat kunnen we onszelf verwijten, alleen een paar dagen later staat wel de eerste Eredivisie wedstrijd voor de deur en kan je het van je afspelen zoals wij dat nu doen.”

De focus kan nu echter volledig op de competitie en de beker, met als volgende tegenstander Feyenoord. “Het wordt een interessante wedstrijd. Ik kijk naar onszelf. Het is interessant voor mijzelf of wij alle dingen die wij willen ook kunnen laten zien in een Kuip. Aan de andere kant hebben wij veel ervaren jongens die al vaker daar gespeeld hebben, dus dat moet ook mogelijk zijn.”

]]>
Sat, 17 Aug 2019 14:57:00 +0200
'Oud-FC Utrecht keeper in de interesse van Liverpool' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/244647/oud-fc-utrecht-keeper-in-de-interesse-van-liverpool https://www.utrechtfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/244647/oud-fc-utrecht-keeper-in-de-interesse-van-liverpool Nog geen week geleden is de Premier League begonnen, en Liverpool heeft nu al keepersproblemen. Zowel Alisson Becker als zijn back-up Adrián zijn geblesseerd.

Vanmiddag om 16:00 begint Liverpool aan de uitwedstrijd bij Southampton en de Nederlandse keeperstrainer John Achterberg moet zorgen voor een goede doelman. "Een goede derde keeper bij een topclub is geen overbodige luxe, heb ik altijd al gezegd", vertelt hij aan NOS Sport.

Inmiddels is de transferperiode in Engeland gesloten en is het niet mogelijk nog een keeper aan te trekken. Volgens Achterberg is er echter wel gedacht om Michel Vorm aan te trekken. "De komst van Vorm is ter sprake gekomen", bevestigt hij. De keeper is transfervrij aangezien Tottenham Hotspur zijn contract afgelopen zomer niet verlengde.

Vorm zou de na Lonergan en Adrián de derde keeper zijn die in korte tijd uit de hoge hoed wordt getoverd door de Champions League winnaar. Over de beschikbare keepers is de keeperstrainer echter nog wel tevreden. "Lonergan (36) heeft meer dan 250 wedstrijden ervaring op Championship-niveau, niet te onderschatten. En Kelleher (20) is niet voor niets jeugdinternational van Ierland."

]]>
Sat, 17 Aug 2019 14:01:00 +0200
''Met FC Utrecht heb ik een super club waar ik kan voetballen'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244587/met-fc-utrecht-heb-ik-een-super-club-waar-ik-kan-voetballen https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244587/met-fc-utrecht-heb-ik-een-super-club-waar-ik-kan-voetballen Justin Hoogma kwam afgelopen zomer op huurbasis over van TSG 1899 Hoffenheim en hoopt als centrale verdediger bij FC Utrecht op veel minuten.

Met Alfred Schreuder als hoofdtrainer in Duitsland ging Hoogma voor een basisplek, maar het liep niet zoals gewild. “Dat ging ik ook, maar soms moet je afwegingen maken. Ik heb een goed gesprek met Alfred (Schreuder, red). gehad aan het begin van de voorbereiding en daar kwamen we tot de conclusie dat het belangrijk is om dit jaar veel te gaan spelen", vertelt hij aan FOX Sports.

"Bij Hoffenheim hebben we een stuk of acht centrale verdedigers, dus de kans op speeltijd was niet super groot. Toen kwam FC Utrecht vrij snel en dat vond ik een hele goede optie. Ik ben blij dat ik dit seizoen hier ben.”

Naast FC Utrecht kon de verdediger ook uit andere clubs kiezen. “Er waren ook andere Duitse clubs, maar ik ging liever weer naar Nederland", begint hij zijn uitleg voor FC Utrecht en Nederland. "Ik heb al een half jaar in de tweede Bundesliga gespeeld. Ik heb daar veel van geleerd maar het is niet echt het voetbal waar ik van hou."

"In Nederland wordt het voetbal gespeeld waar ik goed in ben. Dus voor mij was het een bewuste keuze om naar Nederland te gaan. Met FC Utrecht heb ik natuurlijk een super club waar ik dit jaar kan voetballen.”

]]>
Sat, 17 Aug 2019 13:02:00 +0200
Zin in de Kuip: ''Ik hoop dat het zo snel mogelijk zondag is'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244625/zin-in-de-kuip-ik-hoop-dat-het-zo-snel-mogelijk-zondag-is https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244625/zin-in-de-kuip-ik-hoop-dat-het-zo-snel-mogelijk-zondag-is Maarten Paes stond nog nooit in de Kuip als speler op het veld en hoopt dat zondag de eerste keer wordt.

“Ik heb er heel veel zin in en kan niet wachten. Ik hoop dat het zo snel mogelijk zondag is eigenlijk”, biecht hij op aan De Utrechtse Internet Courant.

“Het is een heel mooi stadion", duidt hij op de Kuip. "Ik merkte ook altijd in de warming-up dat ik dan heel lekker keepte omdat er zoveel mensen aan het kijken waren. Ik vind het echt een lekker stadion om te spelen.”

FC Utrecht hoopt na zondag op negen uit drie staan. “Ik denk wel dat we kans maken. Feyenoord heeft ook een heel goed team, ook al zijn ze wat minder aan de competitie begonnen, maar ze zullen in eigen huis normaal gesproken wel favoriet zijn. Alleen wij zitten er lekker in en als wij ons spel kunnen spelen en hun onze wil op kunnen leggen, dan kan het voor hun een hele vervelende middag worden denk ik."

]]>
Sat, 17 Aug 2019 12:02:00 +0200
''We moeten vol gas geven en vol voor die overwinning gaan'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244586/we-moeten-vol-gas-geven-en-vol-voor-die-overwinning-gaan https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244586/we-moeten-vol-gas-geven-en-vol-voor-die-overwinning-gaan Justin Hoogma versterkt dit jaar FC Utrecht en hoopt op veel speelminuten in de Domstad. Zijn debuut maakte hij volgend weekend en ook dit weekend hoopt hij op minuten tegen Feyenoord in de Kuip.

“Ik denk dat we een goede ploeg hebben en goed voetbal speelden in de eerste twee rondes in de Eredivisie. Dat moeten we nu doorzetten”, begint hij bij FOX Sports.

“Voor iedere voetballer is in de Kuip voetballen hartstikke mooi, maar wij moeten het ook niet te groot maken. Ik denk dat wij met veel vertrouwen daarheen kunnen gaan, ons eigen spel kunnen spelen en drie punten kunnen proberen te halen.”

“Als wij ons eigen spel spelen en met vertrouwen voetballen, dan liggen er mogelijkheden om daar te winnen", blikt hij vooruit. "Daar moeten wij vol in geloven. Maar goed, Feyenoord uit is gewoon een lastige tegenstander. Wij moeten vol gas geven en echt proberen voor die overwinning te gaan.”

FC Utrecht is ambitieus komend seizoen, maar Hoogma wil na de goede start van dit seizoen nog niet te hard van stapel lopen. “Ik denk dat wij met AZ en Vitesse moeten proberen om het die derde plek lastig te maken. Maar eerst moeten we het wedstrijd voor wedstrijd bekijken. Ik denk dat wij goed op weg zijn en moeten zondag daar een belangrijke stap in zetten.”

]]>
Sat, 17 Aug 2019 10:58:00 +0200
''Die uitdaging zie ik wel met een goed gevoel tegemoet'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244569/die-uitdaging-zie-ik-wel-met-een-goed-gevoel-tegemoet https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244569/die-uitdaging-zie-ik-wel-met-een-goed-gevoel-tegemoet FC Utrecht won de eerste twee wedstrijden van het seizoen, maar van een leien dakje ging het niet. Zondag wacht Feyenoord, een lastige wedstrijd maar waar coach John van den Brom met een goed gevoel naartoe leeft.

“Uiteindelijk wil je de manier van spelen en de wedstrijden die je ziet terug laten komen in de uitslagen, dat zijn twee overwinningen. Twee overwinningen die we op een hele goede manier hebben bereikt en dat is wat je nastreeft. Dan kan je zeggen dat we goed begonnen zijn", begint hij bij FC Utrecht TV.

"Aan de andere kant weet je ook dat we nog helemaal niets hebben, er zit nog heel veel ruimte voor verbeteringen in de wedstrijden en daar blijf je aan werken. Maar we zijn wel tevreden. Beter zo dan dat je met 0 punten begint.”

Eén van die verbeterpunten is eerder scoren en de controle houden. “Je wilt ook wel eens aan de andere kant zitten dat je controle over de wedstrijd hebt, ook qua stand”, reageert hij op de comebacks van zijn ploeg. “Dat zijn nog stappen die wij kunnen maken.”

“Ik ben benieuwd hoe wij onze manier van spelen ook in een Kuip kunnen laten gelden", blikt hij vooruit op de wedstrijd van zondag. "Als wij dat kunnen zoals we de afgelopen twee wedstrijden hebben gedaan, dan wordt het interessant en leuk."

"Ik heb daar wel vertrouwen in omdat wij een team hebben die niet zo snel van de kaart is. Wij hebben ook een elftal met redelijk wat ervaren jongens die al vaker in de Kuip hebben gespeeld. Dan wordt de brutaliteit, de vorm van de dag en het lef dat je toont van belang. Die uitdaging zie ik wel met een goed gevoel tegemoet”, besluit hij positief.

<iframe width="100%" height="400" src="https://www.youtube.com/embed/G41C8BH8BEo" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

]]>
Sat, 17 Aug 2019 10:00:00 +0200
Sneijder wordt spelersmakelaar: ''Met die connecties ga ik iets doen'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/244550/sneijder-wordt-spelersmakelaar-met-die-connecties-ga-ik-iets-doen https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/244550/sneijder-wordt-spelersmakelaar-met-die-connecties-ga-ik-iets-doen Wesley Sneijder heeft zijn toekomstplannen bekendgemaakt. De Nederlandse recordinternational gaat als spelersbegeleider aan de slag, vertelt hij in gesprek met De Telegraaf.

''Ik wil spelers gaan begeleiden. Alles wat ikzelf heb meegemaakt, van aan de top komen tot er blijven, van voeding tot gerichte extra training, van WK-finalespanning tot de omgang met pers, van door betalingsproblemen bij Inter worden weggepest tot het heldenonthaal in Madrid, Milaan en Istanbul, kan ik op die gasten overbrengen'', vertelt de Domstedeling in de ochtendkrant.

De middenvelder is inmiddels gestopt met profvoetbal, maar hij gaat dus niet stil zitten. Hij vindt dat zijn nieuwe baan perfect bij hem past. ''Overal waar ik heb gespeeld, ben ik geliefd geweest: bij mijn medespelers, de supporters, de directie en zelfs de pers. Het komt me van pas in mijn nieuwe wereld. Met die connecties wil en ga ik iets doen.''

Tot dusver heeft Sneijder nog geen spelers aan zich weten te binden. ''Omdat niemand nog weet dat ik dit ga doen'', stelt de oud-voetballer, die spelers die extra begeleiding nodig hebben en daarvoor openstaan graag wil helpen. ''Met als bekroning uiteindelijk wegbrengen naar een mooie club. Ik ga geen jongens benaderen of afpakken van andere agenten. Het gevoel moet goed zijn. Ik bied mezelf aan. En dan zullen er ongetwijfeld spelers zijn, die zeggen: daar voel ik wat voor.''

]]>
Sat, 17 Aug 2019 08:39:26 +0200