Nieuws - Utrechtfans.nl - FC Utrecht Nieuws https://www.utrechtfans.nl/rss/nieuws Utrechtfans Van der Maarel hongerig: ''Een concurrent in de verdediging minder'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/235372/van-der-maarel-hongerig-een-concurrent-in-de-verdediging-minder https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/235372/van-der-maarel-hongerig-een-concurrent-in-de-verdediging-minder Mark van der Maarel moest afgelopen seizoen het merendeel van de wedstrijden toekijken vanaf de bank. Met John van de Brom als nieuwe trainer wil Van der Maarel zich weer laten zien en strijden voor een plek in de basiself.

''Een relatief korte vakantie, maar het is lekker om weer terug te zijn'', begint Van der Maarel tegenover De Utrechtse Internet Courant. ''Ik heb er zin in en ben benieuwd wat het seizoen allemaal gaat brengen. Ik heb nog niet met John van de Brom gesproken, maar ik zit bij FC Utrecht heel erg op mijn plek. In de voorbereiding zal blijken hoe hij mijn rol ziet, maar ik moet zelf gewoon presteren.''

''Ik heb het gerucht over Nicolas Gavory gehoord, maar weet niet in hoeverre deze juist is'', vervolgt de verdediger die vervolgens te horen krijgt dat de clubs eruit zijn en het nu aan de speler zelf is. ''Dat zou beteken dat er een poppetje in de verdediging afgaat. Ik heb veel gespeeld achterin en zelfs op het middenveld. Een concurrent minder maakt me dan wel weer hongerig en dan is het aan mij om te laten zien wat ik waard ben. 

]]>
Mon, 24 Jun 2019 20:32:00 +0200
Maher legt uit: ''Utrecht wil me al twee jaar hebben'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/235366/maher-legt-uit-utrecht-wil-me-al-twee-jaar-hebben https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/235366/maher-legt-uit-utrecht-wil-me-al-twee-jaar-hebben Voor FC Utrecht stond gisteren de eerste training op het programma. Kersverse aanwinst Adam Maher was blij om weer op het veld te mogen staan.

''Het is heerlijk weer en dat maakt het allemaal nóg mooier'', begint Maher tegenover De Utrechtse Internet Courant. ''Deze transfer geeft me alleen maar meer vertrouwen en al de reacties die ik meekrijg dat iedereen tevreden is doet me alleen maar goed. Je wil dan ook presteren en er een mooi seizoen van maken.''

''Afgelopen seizoen heb ik driekwart gespeeld bij AZ. Ik voelde me goed en wil gewoon lekker aan het voetballen toekomen. Ik ken de trainer en Utrecht wil me al twee jaar achterelkaar hebben'', zo legt de middenvelder zijn keuze voor FC Utrecht uit. ''Nu ben ik er en dat geeft alleen maar vertrouwen.''

]]>
Mon, 24 Jun 2019 18:45:00 +0200
Van den Brom hoopvol: ''Ik denk dat we beter zijn geworden'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/235288/van-den-brom-hoopvol-ik-denk-dat-we-beter-zijn-geworden https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/235288/van-den-brom-hoopvol-ik-denk-dat-we-beter-zijn-geworden John van den Brom is zondag met FC Utrecht begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen en de oefenmeester wil dit seizoen dolgraag aanvallend voetbal spelen. De kans is groot dat de club uit de Domstad weer met drie spitsen gaat opereren. 

"Ik denk ook dat daar de voetballers voor zijn", legt hij uit in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Er zijn een paar spitsen en met Gyrano Kerk en Patrick Joosten hebben we goede buitenspelers. Daarnaast komt ook Abass nog", aldus Van den Brom, die zondag al een grote groep tot zijn beschikking had. 

"Veel is nog hetzelfde en toch denk ik dat we beter zijn geworden", vervolgt hij optimistisch. "Ook gezien de manier van spelen die ik voor ogen heb. Voorin heb ik veel mogelijkheden en Adam Maher kan het spel goed verplaatsen", weet Van den Brom, die niet veel wil 'experimenteren' bij FC Utrecht. 

"De selectie is min of meer hetzelfde gebleven", constateert hij. "Ik zie het als voordeel dat we snel aan de bak moeten; daar hebben de spelers ook een jaar voor gewerkt. Tijdens de play-offs heb ik een goed beeld gekregen. Daar kan ik op gaan voortborduren", besluit Van den Brom tevreden. 

]]>
Mon, 24 Jun 2019 17:00:00 +0200
Maher fris en fruitig: ''Topfit om aan het seizoen te beginnen'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/235304/maher-fris-en-fruitig-topfit-om-aan-het-seizoen-te-beginnen https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/235304/maher-fris-en-fruitig-topfit-om-aan-het-seizoen-te-beginnen Adam Maher is zondagmiddag met FC Utrecht begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen en er waren honderden supporters aanwezig. De middenvelder beseft dat hij bij een echte 'volksclub' onder contract staat. 

"In het stadion zie je ook altijd dat de supporters er achter staan, dus ik zal zeggen: laat het maar beginnen", vertelt hij voor de camera van FC Utrecht TV. "Uiteindelijk is het wel lekker om weer aan het seizoen te beginnen", aldus Maher, die heeft genoten van zijn vakantie. 

"Het was heerlijk", erkent hij. "Ik ben een paar dagen weggeweest naar mijn familie, een paar dagen met vrienden weggeweest en nu weer topfit om aan het seizoen te beginnen", vervolgt Maher, die uitkijkt naar de oefenwedstrijden in de regio. "Dat zijn ook de wedstrijden die je wilt spelen om fit te worden, want uiteindelijk moeten we er wel staan eind juli." 

]]>
Mon, 24 Jun 2019 15:45:00 +0200
Emanuelson reageert: ''Ik speel het liefst op het middenveld'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/235277/emanuelson-reageert-ik-speel-het-liefst-op-het-middenveld https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/235277/emanuelson-reageert-ik-speel-het-liefst-op-het-middenveld Nicolas Gavory zet zijn loopbaan voort bij Standard Luik en die transfer levert FC Utrecht meer dan drie miljoen euro op. Urby Emanuelson (33) weet echter nog niet of hij nu de beoogde linksback is bij de club uit de Domstad. 

"Ik speel het liefst op het middenveld", legt hij uit in een interview met de Telegraaf. "Ik ben hartstikke blij dat ik nog steeds kan voetballen en doe dat met alle plezier. Dat laatste heb ik ook nodig om iedere keer weer mijn bed uit te komen", aldus Emanuelson. 

Of dit zijn laatste seizoen is? "Ik ben de oudste van het team, maar die gasten om me heen houden me jong", reageert hij. "Mijn contract loopt na dit seizoen af, maar als ik langer door wil, is dat voor FC Utrecht zeker een optie. Ik denk dat ik nog wel even mee kan.”

]]>
Mon, 24 Jun 2019 14:33:00 +0200
Van Overeem vastberaden: ''Ik wil nu een topseizoen spelen'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/235230/van-overeem-vastberaden-ik-wil-nu-een-topseizoen-spelen https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/235230/van-overeem-vastberaden-ik-wil-nu-een-topseizoen-spelen Joris van Overeem maakte afgelopen seizoen de overstap van AZ naar FC Utrecht, omdat hij niet in de plannen van John van den Brom voorkwam. Dat wordt dit seizoen zijn trainer in de Domstad.

De middenvelder gaat er niet vanuit dat hij weer plaats moet nemen op de reservebank. ''De situatie nu is niet te vergelijken met die van toen. Ik ben op een andere positie gaan spelen, vervul nu een controlerende rol. Persoonlijk heb ik daarbij veel te danken gehad aan Dick Advocaat'', vertelt hij tegenover de NOS. Van Overeem maakte indruk op zijn nieuwe positie en die lijn wil hij in het nieuwe seizoen doorzetten. 

"Ik heb een goed seizoen gespeeld en wil nu een topseizoen spelen", vertelt hij. Hij denkt dat hij ook onder de nieuwe trainer veel minuten gaat maken en hij juicht de komst van Van den Brom juist toe. "Goed voor de ontwikkeling van de club. Het is een trainer die echt voor het voetbal kiest." De ploeg moet al vroeg in het seizoen cruciale wedstrijden spelen om de Europa League te halen.

Veel spelers vinden dat vervelend, maar dat geldt niet voor Van Overeem. ''Die kwalificatiewedstrijden voor Europa vind ik altijd wel lekker. Vroeg aan de bak, zit je ook meteen lekker in het seizoen. Laten we hopen dat we geluk hebben met de loting, daar zijn we als FC Utrecht wel grotendeels afhankelijk van om kans te maken op de groepsfase in de Europa League."

]]>
Mon, 24 Jun 2019 13:14:00 +0200
Van den Brom: ''Je merkt dat de club enorm in de lift zit'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/235275/van-den-brom-je-merkt-dat-de-club-enorm-in-de-lift-zit https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/235275/van-den-brom-je-merkt-dat-de-club-enorm-in-de-lift-zit John van den Brom is zondag met FC Utrecht begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen en de oefenmeester heeft genoten van de eerste dag op het trainingsveld. 

"Dit was een dag die ik omcirkeld had in mijn agenda", legt hij uit in de Telegraaf. "Een beetje te vergelijken met het gevoel dat je had toen je van de basisschool naar de middelbare school ging. Kriebels in de buik. Het is mooi dat je dat op je 52e nog steeds hebt", constateert Van den Brom. 

"Als je dan hier naar het veld loopt en je ziet al die supporters, dan geeft dat een geweldig gevoel. Je merkt dat de club enorm in de lift zit", vervolgt de coach, die niet te lang stil wil staan bij de transfer van Nicolas Gavory. "Het was bekend dat er vanuit het belang van de club nog een speler verkocht moest worden. Dan kun je dat beter aan het begin van de voorbereiding hebben”, aldus Van den Brom.

"Belangrijk met het oog op de voorrondewedstrijden van de Europa League is dat de selectie voor een groot deel intact blijft", benadrukt hij. "Als je heel veel moet gaan veranderen, dan is vierenhalve week voorbereiding op zo’n belangrijke wedstrijd relatief kort. Dat heb ik vorig jaar bij AZ gehad. Hier is alles min of meer hetzelfde gebleven. Dat is heel positief", besluit Van den Brom tevreden. 

 

]]>
Mon, 24 Jun 2019 11:56:00 +0200
Fotoverslag: FC Utrecht werkt ontspannen eerste training af https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/235267/fotoverslag-fc-utrecht-werkt-ontspannen-eerste-training-af https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/235267/fotoverslag-fc-utrecht-werkt-ontspannen-eerste-training-af FC Utrecht is zondagmiddag onder de nieuwe trainer John van den Brom begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Via Instagram heeft de club uit de Domstad een fotoreportage online gezet.

Nicolas Gavory ontbrak op het trainingsveld, doordat een transfer naar Standard Luik aanstaande is. Joris van Overeem, Othman Boussaid en Gyrano Kerk trainden (nog) niet mee vanwege 'fysieke ongemakken', terwijl Abass vandaag aansluit.

Hij was zondag nog in Ghana om formaliteiten af te ronden. De aanwinsten Adam Maher en Justin Lonwijk waren wel 'gewoon' aanwezig. Trainer John van den Brom zorgde nog voor hilariteit door twee fans mee te laten doen met een oefening. 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BEDANKT! - Bedankt voor jullie komst vandaag naar de eerste training! Wat heerlijk om zo samen aan het seizoen te kunnen beginnen! ???? #fcutrecht #utrecht #voetbal #eredivisie

Een bericht gedeeld door FC Utrecht (@fc_utrecht) op

]]>
Mon, 24 Jun 2019 10:40:00 +0200
Van den Brom tevreden over selectie: ''Ik heb geen wensen meer'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/235224/van-den-brom-tevreden-over-selectie-ik-heb-geen-wensen-meer https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/235224/van-den-brom-tevreden-over-selectie-ik-heb-geen-wensen-meer John van den Brom verruilde deze zomer AZ voor FC Utrecht. De oefenmeester stond gisteren op het veld tijdens de eerste training en hij heeft veel zin in zijn nieuwe avontuur. 

De trainer heeft als doelstelling meegekregen om bij de eerste zes te eindigen, maar Van den Brom steekt zijn eigen ambitie niet onder stoelen of banken. ''Natuurlijk wil je meer'', erkent hij tegenover de NOS. Hij is enorm blij dat hij in de Domstad aan de slag mag. "Het voelt voor mij als het moment dat ik van de lagere school naar de middelbare ging. Die spanning.''

Van den Brom kan meteen vanaf de start van de voorbereiding beschikken over een complete selectie en hij verwacht geen transfers meer. "Ik heb geen wensen meer'', zegt de trainer, die weet dat Gavory gaat vertrekken. "Het was me vooraf al verteld dat het speelde. We hoeven de transfermarkt ook niet op, want we hebben de vervanger al in huis."

]]>
Mon, 24 Jun 2019 09:27:00 +0200
FC Utrecht maakt trainingstijden voor rest van de week bekend https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/235261/fc-utrecht-maakt-trainingstijden-voor-rest-van-de-week-bekend https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/235261/fc-utrecht-maakt-trainingstijden-voor-rest-van-de-week-bekend FC Utrecht heeft de trainingstijden voor de rest van de week bekend gemaakt. De club uit de Domstad heeft zowel vandaag als woensdag twee sessies op het programma heeft staan, zo blijkt uit het schema.

De ploeg van trainer John van den Brom speelt vrijdagavond (aanvang: 19.00 uur) de eerste oefenwedstrijd tegen regioteam Amersfoort en een dag later staat het oefenduel tegen USV Elinkwijk op het programma. 

]]>
Mon, 24 Jun 2019 08:11:00 +0200
Van der Maarel denkt niet aan vertrek: ''Je hebt geen garanties'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/235202/van-der-maarel-denkt-niet-aan-vertrek-je-hebt-geen-garanties https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/235202/van-der-maarel-denkt-niet-aan-vertrek-je-hebt-geen-garanties Mark van der Maarel is met FC Utrecht begonnen aan het nieuwe seizoen. De speler wil zichzelf dit seizoen in de basis knokken onder de nieuwe trainer John van den Brom. 

De eerste training stond gisteren op het programma en die werd druk bezocht. "Utrecht leeft weer. Ook dat worden er steeds meer. We maken de laatste jaren echt stappen'', vertelt de verdediger trots aan de NOS. De club doet het dus elk jaar beter, maar dat geldt niet altijd voor de voetballer zelf. Hij is geen onomstreden basisspeler in de Domstad, maar doordat hij al elf seizoenen bij de club zit is hij wel een gewaardeerde kracht. 

"Het is leuk om al die waardering te krijgen voor je goede instelling. Maar als voetballer wil je toch het liefste spelen'', vertelt Van der Maarel, die niet aan een transfer heeft gedacht. "Je moet je ook afvragen of het elders beter is. In het voetbal heb je geen garanties. Nergens. Ik heb me hier altijd enorm gewaardeerd gevoeld."

]]>
Mon, 24 Jun 2019 07:06:00 +0200
Dumic voorspelt Europa League: ''Dat lijkt me ook leuker'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/235198/dumic-voorspelt-europa-league-dat-lijkt-me-ook-leuker https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/235198/dumic-voorspelt-europa-league-dat-lijkt-me-ook-leuker Over iets meer dan een maand staat voor FC Utrecht het eerste officiële duel van het nieuwe seizoen op de planning. Wie de tegenstander wordt in de tweede voorronde van de Europa League, is nog niet bekend. 

Dario Dumic heeft wel een vermoeden. Het wordt HSK Zrinjski of Akademija Pandev. "Ik denk dat het Bosnië wordt. Dat lijkt me ook leuker, want daar kom ik vandaan. Eerlijk gezegd is HSK Zrinjski wel echt een stuk beter dan Akademija Pandev", aldus Dumic bij RTV Utrecht

Zrinjski dus, in Bosnië. "En dat is geen Valetta zoals vorige keer. Dus we moeten waakzaam zijn. Of de Bosniërs vergelijkbaar zijn met ons? Nee, dat niet. Wij hebben meer kwaliteit op het veld."

]]>
Sun, 23 Jun 2019 22:18:00 +0200
Mogelijk nieuw systeem bij FC Utrecht: ''Dat moet de doelstelling zijn'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/235196/mogelijk-nieuw-systeem-bij-fc-utrecht-dat-moet-de-doelstelling-zijn https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/235196/mogelijk-nieuw-systeem-bij-fc-utrecht-dat-moet-de-doelstelling-zijn Adam Maher stond vanochtend op het veld van FC Utrecht, samen met John van den Brom. De twee werkten al samen bij AZ en willen die succesvolle samenwerking weer oppakken. 

"Wat zijn eerste woorden waren? Het was gewoon een warm welkom voor iedereen", aldus de middenvelder tegenover RTV Utrecht. "Voor hem is het ook een nieuw begin. Er is niet veel veranderd ten opzichte van hoe ik hem kende uit zijn AZ-tijdperk. De trainer heeft zijn eigen visie, zijn eigen dingen." 

Van den Brom lijkt bij FC Utrecht 4-3-3 te willen hanteren, in plaats van 4-2-2. "Utrecht heeft in het verleden ook in 4-3-3 gespeeld", weet Maher. "We hebben ook de spelers om 4-3-3 te spelen. Uiteindelijk moeten we kijken wat het beste is voor het team. Het is vanaf het begin al duidelijk. Dat moet de doelstelling zijn." 

]]>
Sun, 23 Jun 2019 21:55:05 +0200
Van den Brom niet helemaal tevreden: ''Zoiets is altijd vervelend'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/235193/van-den-brom-niet-helemaal-tevreden-zoiets-is-altijd-vervelend https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/235193/van-den-brom-niet-helemaal-tevreden-zoiets-is-altijd-vervelend John van den Brom stond zondagochtend voor het eerst op het trainingsveld bij FC Utrecht. De voormalig trainer van onder meer AZ en Vitesse voelde zich weer even als een klein kind, zo vertelde hij. 

"Ik heb een beetje hetzelfde gevoel als wanneer je van de lagere school naar het voortgezet onderwijs gaat: alles is nieuw, alles is anders", aldus Van den Brom bij FOX Sports. "Je kent de jongens, maar je kent ze eigenlijk toch weer niet. Als je dan binnenkomt, heb je wel even kriebels. Dat vind ik alleen maar mooi." 

Nicolas Gavory ontbrak op de training. Hij vertrekt naar alle waarschijnlijkheid naar Standard Luik. "Zoiets is altijd vervelend. Je zegt dat je heel tevreden bent met de spelersgroep, maar op de eerste trainingsdag wordt er waarschijnlijk een transfer gemaakt. Aan de andere kant: zo werkt het, dat weten we ook allemaal." 

]]>
Sun, 23 Jun 2019 21:22:06 +0200
Janssen: ''Ik heb hele goede verwachtingen van dit seizoen'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/235178/janssen-ik-heb-hele-goede-verwachtingen-van-dit-seizoen https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/235178/janssen-ik-heb-hele-goede-verwachtingen-van-dit-seizoen John van den Brom leidde zondag zijn eerste training als trainer van FC Utrecht. Willem Janssen, vorig seizoen aanvoerder van de Domstedelingen, heeft zin in het nieuwe seizoen.

"Na een week vakantie wilde ik eigenlijk al weer mijn voetbalschoenen tevoorschijn halen. Dat heeft natuurlijk ook te maken met hoe we het seizoen hebben afgesloten", vertelt Janssen op RTV Utrecht. 

Janssen heeft hoge verwachtingen van komend seizoen. "Ik kan niet wachten om weer te beginnen. Ik heb hele goede verwachtingen van dit seizoen", besluit de verdediger.

]]>
Sun, 23 Jun 2019 20:53:00 +0200
Klaiber over mogelijke transfer: ''Nee, er speelt niets'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/235175/klaiber-over-mogelijke-transfer-nee-er-speelt-niets https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/235175/klaiber-over-mogelijke-transfer-nee-er-speelt-niets Sean Klaiber vertrekt in de komende weken mogelijk nog bij FC Utrecht. De verdediger staat open voor een nieuw avontuur, maar is zondag de voorbereiding begonnen bij de Domstedelingen.

"Ik heb veel zin om dit seizoen te beginnen bij FC Utrecht. En als er iets komt, dan gaan we ervoor zitten. En anders blijf ik gewoon hier", begint Klaiber tegenover FOX Sports.

Momenteel speelt er nog niks rondom Klaiber. "Nee, er speelt niets. Daar ben ik altijd heel open en eerlijk in geweest", laat hij weten. "Het ziet er heel goed uit hier. Ik zie het ook zitten om eventueel nog een jaar bij FC Utrecht door te gaan en dan alsnog een stap te maken."

]]>
Sun, 23 Jun 2019 19:10:00 +0200
'Barazite gaat op avontuur en tekent bij Thaise topclub' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/235171/barazite-gaat-op-avontuur-en-tekent-bij-thaise-topclub https://www.utrechtfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/235171/barazite-gaat-op-avontuur-en-tekent-bij-thaise-topclub Nacer Barazite is komend seizoen te zien in de Thaise competitie. De oud-speler van FC Utrecht gaat uitkomen voor de nationale topclub Buriram United.

Dit meldt VoetbalPrimeur. Hij komt transfervrij over van Al Jazira uit Abu Dhabi, waar zijn contract was afgelopen. Ondanks de komst van Jurgen Streppel werd zijn contract niet verlengd.

Buriram United werd de afgelopen twee jaar landskampioen van Thailand en gaat ook momenteel ook aan kop in de Thaise competitie.

]]>
Sun, 23 Jun 2019 18:38:47 +0200
VIDEO | Eerste training FC Utrecht in voorbereiding op nieuwe seizoen https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/235157/video-eerste-training-fc-utrecht-in-voorbereiding-op-nieuwe-seizoen https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/235157/video-eerste-training-fc-utrecht-in-voorbereiding-op-nieuwe-seizoen FC Utrecht is zondag begonnen aan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Het was de eerste training onder leiding van de nieuwe trainer John van den Brom.

]]>
Sun, 23 Jun 2019 17:30:00 +0200
'Groot aantal Eredivisieclubs is koopdrang Ajax en PSV helemaal zat' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/235132/groot-aantal-eredivisieclubs-is-koopdrang-ajax-en-psv-helemaal-zat https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/235132/groot-aantal-eredivisieclubs-is-koopdrang-ajax-en-psv-helemaal-zat De Eredivisie CV willen zo snel mogelijk nieuwe reglementen gaan toepassen om de clubs te beschermen. Het zijn met name Ajax en PSV die momenteel nog flink shoppen bij de wat kleinere Eredivisieclubs. 

"FC Utrecht onder 14 werd dit seizoen kampioen van Nederland. Grote clubs als Ajax en PSV kwamen er niet aan te pas. In de kampioenswedstrijd werd PSV met maar liefst 7-1 verslagen. Ajax en PSV staan nu in de rij om de Utrechtse jongens in te lijven. Liefst negen spelers werden de afgelopen periode benaderd. Uiteindelijk wisten de Domstedelingen de schade te beperken, maar verloren ze toch nog vier spelers aan de twee Nederlandse grootmachten", schrijft de NOS.

De ECV wil dat dergelijke jachten stoppen. "De zes clubs met een jeugdopleiding met een internationale status, Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, FC Utrecht en Vitesse, halen geen spelers meer actief bij elkaar weg. Het zogenoemde Herenakkoord. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de veranderingen pas vanaf 2021 in zouden gaan. Als het aan de Eredivisie CV ligt, gaat het Herenakkoord voor jeugdspelers al op 1 juli aanstaande in."

 

]]>
Sun, 23 Jun 2019 15:48:37 +0200
VIDEO: Van Den Brom gaat sprintduel aan met fans op eerste training https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/235110/video-van-den-brom-gaat-sprintduel-aan-met-fans-op-eerste-training https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/235110/video-van-den-brom-gaat-sprintduel-aan-met-fans-op-eerste-training John van den Brom leidde vandaag voor de eerste keer een training bij zijn nieuwe werkgever FC Utrecht. In het heerlijke zomerse zonnetje was de sfeer uitermate goed, wat er zelfs toe leidde dat er een sprintduel werd gehouden tussen de kersverse trainer en een aantal fans. 

 

]]>
Sun, 23 Jun 2019 14:20:00 +0200
Nieuwe club Gavory bekend: Standard Luik trekt aan het langste eind https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/235117/nieuwe-club-gavory-bekend-standard-luik-trekt-aan-het-langste-eind https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/235117/nieuwe-club-gavory-bekend-standard-luik-trekt-aan-het-langste-eind De nieuwe club van Nicolas Gavory is inmiddels bekend. Het Belgische topteam Standard Luik gaat aan de haal met de gewilde Fransman. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving is het dus niet een Franse, maar een Belgische club, die aan de haal gaat met de Fransman. 

Zoals eerder vermeld zou het gaan om een bedrag van meer dan drie miljoen euro. Een fantastische transfer voor het in financieel zwaar weer verkerende FC Utrecht. Gavory kwam een jaar geleden naar de Domstedelingen voor een schamele 250.000 euro. Zijn marktwaarde is in dit jaar dus gigantisch gestegen. 

]]>
Sun, 23 Jun 2019 13:50:01 +0200
'Gavory gaat vertrekken voor een bedrag van meer dan 3 miljoen euro' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/235108/gavory-gaat-vertrekken-voor-een-bedrag-van-meer-dan-3-miljoen-euro https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/235108/gavory-gaat-vertrekken-voor-een-bedrag-van-meer-dan-3-miljoen-euro FC Utrecht heeft vandaag haar eerste training van het seizoen afgerond. Joris van Overeem ontbrak vanwege fitheidsproblemen, maar ook Nicolas Gavory was niet aanwezig. Dit zou te maken hebben met een aanstaande transfer.

Jordy Zuidam, directeur van de Domstedelingen bevestigt dat Gavory inderdaad aan de rand van een overstap staat, naar een club uit het geboorteland van Gavory. Journalist Jeroen Kapteijns schrijft erover op Twitter: "De Franse linksback gaat een miljoenentransfer maken. De clubs zijn al rond en Gavory is zelf in het buitenland om het rond te maken."

Hij vervolgt: "FC Utrecht gaat een mooie winst maken op Nicolas Gavory. Afgelopen zomer aangetrokken voor circa 2,5 ton gaat hij de club nu verlaten voor een transfersom van meer dan 3 miljoen euro. Daarmee heeft FC Utrecht het operationele tekort, dat de club jaarlijks heeft, alweer weggewerkt", aldus Kapteijns.

]]>
Sun, 23 Jun 2019 13:15:39 +0200
Hoogendijk blikt terug: ''Mensen verwachtten dat ik Messi was'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/235049/hoogendijk-blikt-terug-mensen-verwachtten-dat-ik-messi-was https://www.utrechtfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/235049/hoogendijk-blikt-terug-mensen-verwachtten-dat-ik-messi-was Anouk Hoogendijk had in het begin moeite met haar rol als bekende Nederlander. De oud-speelster van FC Utrecht kreeg de laatste jaren steeds meer bekendheid door de opkomst van het vrouwenvoetbal in Nederland.

"Topsport was geweldig, maar ik ben echt een teamspeler. Ik houd van harmonie, van verbinding. Ik wil dat iedereen gelukkig is. Het was best lastig om die vooraanstaande positie te krijgen", legt Hoogendijk uit in De Volkskrant. "Ik koos er niet altijd voor, maar wilde wel mijn bijdrage leveren aan de groei van het vrouwenvoetbal."

Hoogendijk werd een van de eerste gezichten van het Nederlandse vrouwenvoetbal. "Vera Pauw (voormalig bondscoach, red.) zei altijd: we moeten boegbeelden kiezen. We hebben aandacht nodig. Op de juiste manier. Dus maakte ik toen bewuste keuzes. Ik sloeg FHM altijd over, of bepaalde reportages in Panorama, en deed alleen dingen die bij het imago van ons team pasten. Terwijl ik het ook leuk vond. Het gaf nieuwe kansen."

"Maar in een team was het lastig, ook omdat ik niet de spits was die altijd scoorde", voegt ze eraan toe. "Omdat ik steeds in beeld was, verwachtten mensen dat ik Messi was. Dat viel dan dus altijd tegen. Dus hoorde ik vaak: oh, ja, die Hoogendijk. Is dat het? Ik was de stofzuiger. Ballen oprapen en inleveren."

]]>
Sat, 22 Jun 2019 17:07:54 +0200
FC Utrecht laat Joosten niet gaan: ''Dan houdt het eigenlijk al op'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/235037/fc-utrecht-laat-joosten-niet-gaan-dan-houdt-het-eigenlijk-al-op https://www.utrechtfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/235037/fc-utrecht-laat-joosten-niet-gaan-dan-houdt-het-eigenlijk-al-op Patrick Joosten staat in de belangstelling van ADO Den Haag. FC Utrecht wil de vleugelaanvaller op dit moment echter niet laten gaan, zo meldt Jeffrey van As, technisch manager van de Hofstedelingen.

"Het is moeilijk, omdat je alles met hem vergelijkt", zegt Van As, die graag wilde dat Joosten naar Den Haag kwam, tegenover Omroep West. "Die wil FC Utrecht niet laten gaan. En dan houdt het eigenlijk al op."

Joosten maakte vorig seizoen indruk op huurbasis bij VVV Venlo. De vleugelspeler krijgt een kans zich te bewijzen in de voorbereiding bij FC Utrecht.

]]>
Sat, 22 Jun 2019 16:31:00 +0200
''Van een terugkeer naar ADO is op dit moment nog geen sprake'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/235035/van-een-terugkeer-naar-ado-is-op-dit-moment-nog-geen-sprake https://www.utrechtfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/235035/van-een-terugkeer-naar-ado-is-op-dit-moment-nog-geen-sprake Volgens Jeffrey van As, technisch manager is ADO Den Haag op dit moment niet bezig met een terugkeer van Michiel Kramer. De spits is transfervrij na zijn vertrek bij FC Utrecht.

"Hij heeft geen onuitwisbare indruk gemaakt de laatste anderhalf jaar", begint Van As tegenover Omroep West. "Kramer is een aparte speler, die het hier heel goed gedaan heeft."

ADO Den Haag heeft op dit moment geen interesse. "Hij heeft ook een zwak voor ADO Den Haag, heeft nog steeds goed contact met mensen binnen de club, maar van een terugkeer naar ADO is op dit moment nog geen sprake."

]]>
Sat, 22 Jun 2019 15:34:00 +0200