Nieuws - Utrechtfans.nl - FC Utrecht Nieuws https://www.utrechtfans.nl/rss/nieuws Utrechtfans Venema switchte van club: ''FC Utrecht is een volksclub, Ajax is anders'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/203789/venema-switchte-van-club-fc-utrecht-is-een-volksclub-ajax-is-anders https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/203789/venema-switchte-van-club-fc-utrecht-is-een-volksclub-ajax-is-anders Nick Venema stond in de jeugd bij VV Woudenberg en Roda '46 al bekend als een doelpuntenmachine. Op vijftienjarige leeftijd was de overstap naar FC Utrecht dan ook niet verrassend, al had hij vroeger niet alleen vaantjes van Utrecht boven zijn bed hangen.

"Ik ben effetjes voor Ajax geweest", verklapt de spits aarzelend in gesprek met Voetbal International. "Ik niet tegen mijn verlies, nog steeds niet trouwens, en zij wonnen alles in die jaren. Dat was dus voor mij de beste club om fan van te zien."

Die liefde duurde echter niet lang. "Later werd ik voor Utrecht, nog voordat ik er ging spelen. Ja, écht", meent Venema. "Met onze amateurvereniging werden we een paar keer uitgenodigd bij een wedstrijd. Twee keer mocht ik zelf met de spelers mee het veld op lopen. Dat maakte indruk. FC Utrecht is een volksclub, de supporters zijn trouw en fanatiek. Ajax is anders."

]]>
Thu, 13 Dec 2018 12:58:00 +0100
VIDEO | Selectie FC Utrecht serveert diner voor ouderen: ''Heel bijzonder'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203766/video-selectie-fc-utrecht-serveert-diner-voor-ouderen-heel-bijzonder https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203766/video-selectie-fc-utrecht-serveert-diner-voor-ouderen-heel-bijzonder De selectie van FC Utrecht serveerde woensdagavond een speciaal kerstdiner voor zo'n 190 ouderen uit de provincie Utrecht.

Na het kerstdiner konden de gasten ook genieten van optredens van Willeke Alberti, het Utrechtse Koor De Weduwen en goochelacts van Roy van Rossum. De 93-jarige An van den Heuvel uit Overvecht vond het heel bijzonder om bediend te worden door de spelers van FC Utrecht.

"Geweldig. Ik ken ze natuurlijk al van televisie, maar om ze nu een keer in het echt te zien, is heel speciaal", zegt Van den Heuvel in het Algemeen Dagblad. Ze was voor het eerst in Stadion Galgenwaard. "Het is werkelijk fantastisch. Ik kijk mijn ogen uit."

FC Utrecht-verdediger Mark van der Maarel genoot ook. "Het is heel bijzonder om dit te mogen doen", reageert hij. "Ik zie een hoop glimlachen, dus we doen kennelijk iets goed. Volgens mij hebben ze een fantastische avond." 

]]>
Thu, 13 Dec 2018 11:37:00 +0100
FC Utrecht rekent op Letschert in uitwedstrijd tegen SC Heerenveen https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/203758/fc-utrecht-rekent-op-letschert-in-uitwedstrijd-tegen-sc-heerenveen https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/203758/fc-utrecht-rekent-op-letschert-in-uitwedstrijd-tegen-sc-heerenveen FC Utrecht speelt komende zondag de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. Timo Letschert ontbrak dinsdag en woensdag op de training, maar de verwachting is dat de verdediger zondag kan aantreden. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

De ziekenboeg van FC Utrecht stroomt steeds verder leeg. Zo deed Jean-Christophe Bahebeck woensdag volop mee bij het partijspel. De Franse spits zat wel in het reserve-elftal. Bahebeck zal voor de winterstop nog niet veel in actie komen. Ook Leon Guwara trainde volledig mee.

Rico Strieder en Nick Marsman trainde woensdag individueel van de groep. Strieder hoopt na de winterstop weer aan te sluiten bij het eerste elftal en liep woensdag vooral rondjes. Ook Marsman lijkt zich op de tweede seizoenshelft te richten.

]]>
Thu, 13 Dec 2018 10:18:15 +0100
FC Utrecht heeft uitcomplex: ''Slechtste kalenderjaar sinds 2011'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/203729/fc-utrecht-heeft-uitcomplex-slechtste-kalenderjaar-sinds-2011 https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/203729/fc-utrecht-heeft-uitcomplex-slechtste-kalenderjaar-sinds-2011 Onder Dick Advocaat heeft FC Utrecht de weg naar boven gevonden, al is wel opvallend dat de ploeg nog steeds niet van het uitcomplex af is. In 2018 werden slechts twee uitwedstrijden gewonnen.

In februari werd Roda JC verslagen (1-4) en in oktober deed een goal van Willem Janssen in blessuretijd Willem II de das om (0-1). Dat slechts twee uitwedstrijden in een jaar werden gewonnen, gebeurde voor het laatst in 2011.

''De matige serie uitwedstrijden werd al onder de in september ontslagen clubicoon Jean-Paul de Jong ingezet. Want van de laatste twaalf uitwedstrijden won FC Utrecht er slechts één. Het kalenderjaar 2018 is, kijkend naar duels buitenshuis, FC Utrecht-onwaardig en is een vervreemdend contrast met 2017. Liefst tien uitwedstrijden werden toen winnend afgesloten. Alleen Ajax deed het in de eredivisie beter met twaalf uitzeges dat jaar'', zo schrijft Tim Reedijk in het Algemeen Dagblad.

]]>
Thu, 13 Dec 2018 07:23:00 +0100
Bahebeck traint volledig mee, Klaiber keert terug in de basis https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203710/bahebeck-traint-volledig-mee-klaiber-keert-terug-in-de-basis https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203710/bahebeck-traint-volledig-mee-klaiber-keert-terug-in-de-basis Waar Timo Letschert woensdag voor de tweede training op rij ontbrak op de training van FC Utrecht, keerden meerdere spelers terug op de woensdagtraining. Letschert werd tegen Heracles Almelo nog vroegtijdig gewisseld door Dick Advocaat.

Op de woensdagtraining nam Emil Bergström de plek van de geblesseerde Letschert in. Sean Klaiber, die tegen Heerenveen terugkeert na een schorsing, speelde met de basis mee en stond rechtsback. Rico Strieder is op de weg terug van een blessure, maar trainde nog apart van de selectie, dat valt te lezen op RTV Utrecht.

Er waren nog meer terugkerende spelers in de selectie van de Domstedelingen. Nicolas Gavory, die afgelopen dinsdag nog de training eerder verliet, deed de hele training mee met de selectie. Ook de andere Fransman, Jean-Christophe Bahebeck, was de volledige training erbij. De aanvaller deed de partijvorm in zijn geheel mee.

]]>
Wed, 12 Dec 2018 19:21:02 +0100
Mols vol lof: ''Het moet raar lopen wil hij niet heel ver komen'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203659/mols-vol-lof-het-moet-raar-lopen-wil-hij-niet-heel-ver-komen https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203659/mols-vol-lof-het-moet-raar-lopen-wil-hij-niet-heel-ver-komen Michael Mols geniet van de ontwikkeling van Nick Venema. De talentvolle centrumspits, die van de supporters zelfs de bijnaam 'Venomenema' heeft gekregen, scoort al jarenlang aan de lopende band bij FC Utrecht en Mols is dan ook benieuwd waar zijn plafond ligt. 

"Ik zou willen dat ik iets meer van zijn scorend vermogen had gehad", vertelt hij in gesprek met Voetbal International. "Wat hij heeft, kun je niet aanleren. Je hebt het of je hebt het niet. Ruud van Nistelrooy had het, Klaas Jan Huntelaar heeft het en Nick ook. Hij staat steeds op de goede plek en scoort altijd en overal. Zo'n speler wil elke club hebben", aldus Mols.

"Zeker als hij nog wat winst boekt in het meevoetballen", vervolgt hij. "Zijn specialiteit is ook een beetje zijn probleem; bij zijn amateurverenigingen en ook bij Jong FC Utrecht was het recept altijd simpel: Nick kon voorin lekker balletjes afwachten. Als dat ding naar voren kwam, had hij genoeg aan zijn snelheid en doelgerichtheid", blikt Mols terug.

"Zijn voetballend vermogen was niet eens nodig", legt hij uit. "In de Eredivisie, en wie weet ooit in een grotere competitie of Oranje, is dat anders", beseft Mols, die niet verwacht dat de jonge aanvaller gebukt zal gaan onder het hoge verwachtingspatroon. "De jongen is zo stoïcijns. Het moet raar lopen wil hij niet heel ver komen." 

]]>
Wed, 12 Dec 2018 17:09:00 +0100
'Van den Brom voerde al een oriënterend gesprek met FC Utrecht' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203664/van-den-brom-voerde-al-een-orienterend-gesprek-met-fc-utrecht https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203664/van-den-brom-voerde-al-een-orienterend-gesprek-met-fc-utrecht John van den Brom heeft al een oriënterend gesprek achter de rug met FC Utrecht, zo weet Voetbal International vandaag te melden. Daarin werd duidelijk dat de oefenmeester, die na dit seizoen vertrekt bij AZ, de 'topkandidaat' is bij de club uit de Domstad.

Grootaandeelhouder Frans van Seumeren zou zeer gecharmeerd zijn van Van den Brom, die al sinds de zomer van 2014 werkzaam was bij de club uit Alkmaar. Volgens ingewijden is er zelfs al gesproken over een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar. 

Op dit moment staat Dick Advocaat echter aan het roer bij FC Utrecht. "En het is niet meteen gezegd dat hij niet langer wil blijven", valt te lezen. "Advocaat blijkt goed te klikken met de club die hij als speler al diende, en is populair bij het publiek." 

]]>
Wed, 12 Dec 2018 15:50:00 +0100
Letschert ontbreekt nog bij FC Utrecht, Gavory sluit aan (update) https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/203503/letschert-ontbreekt-nog-bij-fc-utrecht-gavory-sluit-aan-update https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/203503/letschert-ontbreekt-nog-bij-fc-utrecht-gavory-sluit-aan-update FC Utrecht werkt deze week toe naar de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen, die komende zondag op het programma staat in het Abe Lenstra Stadion.

De ploeg van trainer Dick Advocaat werkte vandaag een tactische training af op Sportcomplex Zoudenbalch. Bij die oefensessie ontbrak Timo Letschert, dat meldt RTV Utrecht. Het is niet duidelijk waarom de huurling van Sassuolo niet meetrainde.

Letschert had afgelopen zondag nog een basisplaats in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo, maar werd een kwartier voor tijd gewisseld voor Lukas Görtler. Naast Letschert trainde ook Nicolas Gavory dinsdagmiddag niet mee.

Update: Timo Letschert stond ook woensdag nog niet op het trainingsveld bij FC Utrecht, zo weet Rene van den Berg te melden. "Hij is nog ziek", laat de verslaggever weten via Twitter. "Gavory is er weer volledig bij", besluit Van den Berg. 

]]>
Wed, 12 Dec 2018 14:26:00 +0100
Venema: ''Ik vind het leuker naar hem te kijken dan naar Messi'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203657/venema-ik-vind-het-leuker-naar-hem-te-kijken-dan-naar-messi https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203657/venema-ik-vind-het-leuker-naar-hem-te-kijken-dan-naar-messi Nick Venema scoort al jarenlang aan de lopende band bij FC Utrecht en daardoor heeft hij van de supporters zelfs de bijnaam 'Venomenema' gekregen. De talentvolle centrumspits kijkt zelf graag naar Klaas-Jan Huntelaar en Luis Suarez. 

"Als je het over op de goede plek staan hebt, dan vind je geen betere dan Suarez", legt hij uit in gesprek met Voetbal International. Hij staat altijd weer klaar om die bal erin te schieten. Ik vind het leuker naar hem te kijken dan naar Messi. Hoe hij altijd weer uit situaties weet te komen ook", aldus Venema.

"Dan stuitert die bal tegen zijn knie en valt-ie toch weer precies goed voor zijn voeten. En dat fanatisme van Suarez vind ik ook prachtig", vervolgt hij enthousiast. "Altijd doorzetten, alles doen om te winnen. Dat bijten had van mij ook niet gehoeven, maar ik vind wel dat je de grens mag opzoeken", besluit Venema. 

]]>
Wed, 12 Dec 2018 13:06:00 +0100
Van Stee haalt uit: ''Jong FC Utrecht heeft geen enkele meerwaarde'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203636/van-stee-haalt-uit-jong-fc-utrecht-heeft-geen-enkele-meerwaarde https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203636/van-stee-haalt-uit-jong-fc-utrecht-heeft-geen-enkele-meerwaarde Sparta Rotterdam moet dit seizoen de nodige (jeugd)internationals missen tijdens speeldagen in een interlandweekend, maar vanaf volgend seizoen krijgen clubs de mogelijkheid om de wedstrijd dan te verplaatsen naar een maandagavond. 

Volgens Henk van Stee is dat echter niet de gewenste oplossing. "Ze vinden het bij de KNVB niet leuk als ik dit zeg, maar ik doe het toch", vertelt hij in gesprek met Voettal International. "Weet je wat het ergste is? De KNVB legt de verantwoordelijkheid weer bij de clubs. Nee, de KNVB moet bepalen!

"Gewoon zeggen hoe het moet en dan graag wel even logisch nadenken", benadrukt Van Stee. "Het is allemaal niet zo moeilijk, maar je moet wel willen nadenken Jong AZ en Jong FC Utrecht hebben geen enkele meerwaarde, die kun je er zó uithalen. Ben je terug bij achttien clubs, scheelt je vier wedstrijden, dan is het probleem al zo goed als opgelost", adviseert hij. 

"Verder kun je eerder beginnen aan het seizoen", vervolgt de technisch directeur. "Lekker als het mooi weer is in augustus, daar straf je niemand mee. En heb je toch nog een maandagavond nodig, doe dat dan lekker in september. Is helemaal niet erg. Na het terrasje door naar het stadion, niemand wil naar huis als het lekker weer is", besluit Van Stee. 

]]>
Wed, 12 Dec 2018 11:45:00 +0100
SV FC-Utrecht over Ajax-thuis: ''Er wordt weer alcohol geschonken'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203608/sv-fc-utrecht-over-ajax-thuis-er-wordt-weer-alcohol-geschonken https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203608/sv-fc-utrecht-over-ajax-thuis-er-wordt-weer-alcohol-geschonken FC Utrecht neemt het volgende week zondag in eigen huis op tegen Ajax en de supportersvereniging van de club uit de Domstad brengt via Facebook mooi nieuws naar buiten. 

"Met enige trots kunnen wij melden dat voor eerst sinds jaren er weer alcohol wordt geschonken in Supportershome Number Four rondom de wedstrijd FC Utrecht – Ajax. De drooglegging die jarenlang gold, zal tijdens deze editie niet van toepassing zijn", valt te lezen. 

"Dit mooie resultaat is niet vanzelf ontstaan. Het is een gevolg van jarenlange inspanning en diverse overleggen die de SupportersVereniging heeft gevoerd met de betrokken clubs, KNVB en de lokale driehoek", benadrukt de Supportersvereniging FC Utrecht.

(...)

"Deze ontwikkelingen in de normalisatie moeten worden gekoesterd", vervolgt men hoopvol. "Laten we er daarom met elkaar voor zorgen dat het niet eenmalig is dat er een biertje kan worden gedronken rondom dit affiche." 

]]>
Wed, 12 Dec 2018 10:17:00 +0100
''Advocaat is een nooit doorontwikkeld typetje van André van Duin'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203568/advocaat-is-een-nooit-doorontwikkeld-typetje-van-andre-van-duin https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203568/advocaat-is-een-nooit-doorontwikkeld-typetje-van-andre-van-duin Hoewel Dick Advocaat met zijn 71 jaar de oudste trainer van de Eredivisie is, beschikt de hoofdcoach van FC Utrecht nog steeds over het enthousiasme van een klein kind. Dat vindt VI-columnist Nico Dijkshoorn, die enorm kan genieten van de energieke manier van juichen van Advocaat. 

"Bij Dick is alles goed", stelt Dijkshoorn in zijn column bij Voetbal International. "Dick juicht als een kind van zes dat net heeft gehoord dat hij vier keer achter elkaar in de Python mag, als iemand die met 0,003 marge zijn eindexamen havo heeft gehaald, als iemand die iedere dag zes zakken winegums eet en net van de tandarts hoort dat hij maar twaalf gaatjes heeft. Als een man die hoort dat zijn voetbal-plaatjesverzameling 140 euro meer waard is geworden omdat er een bekende voetballer is overleden."

"Dicks juichen is een schitterende mix van opluchting en extase", vervolgt Dijkshoorn. "Het zijn niet alleen de naar lucht grijpende kleine worstvingertjes die ontroeren en niet die omhoogtrekkende regenjas, maar vooral de open mond. Dick is een nooit doorontwikkeld typetje van André van Duin. Je hoeft er alleen nog maar een raar stemmetje onder te zetten en je hebt een YouTube-hit voor het leven."

Dijkshoorn denkt dat Advocaat zeer geschikt zou zijn voor reclamecampagnes. "Dick langs de lijn, juichend met zijn mond open, de armpjes omhoog en dan een stem die schreeuwt: ‘Jaaaaa, veertig procent minder vet in de mayonaise van Calvé!’ of ‘Jaaaaa, de musical Soldaat van Oranje is weer voor het laatst drie jaar verlengd!’ Reclamemakers, word wakker. Jullie natte droom loopt ieder weekend juichend met een scheve open mond langs de lijn."

]]>
Tue, 11 Dec 2018 19:44:00 +0100
Van Overeem en Van de Streek vol lof: ''Hij is tactisch supersterk'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203480/van-overeem-en-van-de-streek-vol-lof-hij-is-tactisch-supersterk https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203480/van-overeem-en-van-de-streek-vol-lof-hij-is-tactisch-supersterk Arne Slot wordt de opvolger van John van den Brom als trainer van AZ. Volgens FC Utrecht-middenvelders Joris van Overeem en Sander van de Streek heeft de club uit Alkmaar daar goed aan gedaan.

Van Overeem maakte Slot vorig seizoen mee bij AZ. "Hij is tactisch supersterk”, zegt de 24-jarige middenvelder in gesprek met De Telegraaf. "Achter alles wat hij doet, zit een idee. Zijn beste kwaliteit is misschien nog wel dat hij zijn ideeën over voetbal heel goed kan overbrengen op spelers."

Slot werkte eerder bij SC Cambuur samen met Van de Streek. "Toen hij het samen met Sipke overnam, zat onze groep er niet heel lekker in", weet Van de Streek nog. "Toch kregen zij het knap voor elkaar om de boel weer op de rit te krijgen, dat was best lastig."

"Ook de jongens die minder speelden, wisten ze gemotiveerd te houden door goed te blijven communiceren en iedereen erbij te blijven betrekken", vervolgt Van de Streek, die met Cambuur de halve finale van het bekertoernooi haalde. "Ik vind Arne een motivator en prettig persoon in de omgang."

]]>
Tue, 11 Dec 2018 16:14:00 +0100
Van den Brom bevestigt interesse FC Utrecht: ''Niet moeilijk over doen'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/203526/van-den-brom-bevestigt-interesse-fc-utrecht-niet-moeilijk-over-doen https://www.utrechtfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/203526/van-den-brom-bevestigt-interesse-fc-utrecht-niet-moeilijk-over-doen John van den Brom is de voornaamste kandidaat om Dick Advocaat op te volgen bij FC Utrecht. De huidige trainer van AZ heeft bevestigd dat FC Utrecht interesse heeft getoond.

"Dat klopt, er is interesse over en weer", beaamt hij tegenover FOX Sports. "Daar moeten we ook niet moeilijk over doen. Maar het is niet meer dan dat. Het is nu een drukke tijd. We moeten hier nog drie wedstrijden spelen in relatief korte tijd. Dan gaat de kerstvakantie in en ik ga nog weg. Dus het zal niet eerder dan in januari komen als er al een gesprek gaat volgen. Dat moeten we afwachten."

Van den Brom vindt FC Utrecht een 'mooie club', maar dat wil niet zeggen dat hij komend seizoen ook aan het roer staat in de Domstad. "Zo werkt het niet, je moet eerst met elkaar om tafel om te kijken wat de ideeën zijn", aldus de oefenmeester, die na het seizoen vertrekt bij AZ.

"Ik heb mijn eigen ideeën over mijn manier van werken en dat geldt vaak ook voor een club", vervolgt Van den Brom. "Dat moet allemaal samenvallen. Ik ben wel een gevoelsmens en dat moet goed zijn. Als dat zo is, dan kan het misschien iets worden. Maar zover is het nog niet."

]]>
Tue, 11 Dec 2018 15:11:00 +0100
Eredivisie start al op 2 augustus: ''Is vanuit supporterskant onwenselijk'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203514/eredivisie-start-al-op-2-augustus-is-vanuit-supporterskant-onwenselijk https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203514/eredivisie-start-al-op-2-augustus-is-vanuit-supporterskant-onwenselijk De Eredivisie begint komend seizoen al in het weekend van 2, 3 en 4 augustus. Het nieuwe seizoen start een week eerder dan deze voetbaljaargang.

"Door eerder te beginnen hebben we minder midweekse speelrondes nodig", legt manager competitiezaken Jan Bluyssen uit op de officiële website van de KNVB. "Ook biedt een vroeger begin van de competitie voordeel voor de ploegen die in de Europese voorrondes spelen. Deze ploegen zijn immers dan al eerder in het seizoen ingespeeld."

"Ook moeten we rekening houden met het EK 2020 waar we aan het einde van het seizoen mee te maken hebben", vervolgt Bluyssen. "Natuurlijk realiseren wij ons goed dat deze datum nog in de vakantieperiode valt en dat dit vanuit supporterskant onwenselijk is, maar op basis van voorgaande punten hebben we samen met de clubs toch besloten om vroeg te starten."

De speeldagenkalender wordt samengesteld in overleg met clubs, lokale overheden, supporters en zendgemachtigden. "We hebben goed geluisterd naar alle partijen en naar hun verschillende wensen. Ondanks alle belangen denken we voor alle clubs een goede oplossing te hebben gevonden. Nu gaan we werken aan de invulling van het competitieprogramma dat medio juni wordt gepresenteerd", aldus Bluyssen.

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal staat gepland voor zondag 28 juli, maar zou vanwege Champions League-verplichtingen verplaatst kunnen worden naar zaterdag 27 juli. De strijd om de TOTO KNVB Beker start komend seizoen op 24, 25 en 26 september. De finale vindt plaats op zondag 19 april in De Kuip.

]]>
Tue, 11 Dec 2018 14:08:00 +0100
Selectie FC Utrecht serveert speciaal kerstdiner voor 150 ouderen https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203479/selectie-fc-utrecht-serveert-speciaal-kerstdiner-voor-150-ouderen https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203479/selectie-fc-utrecht-serveert-speciaal-kerstdiner-voor-150-ouderen De selectie van FC Utrecht heeft woensdag een bijzondere klus op het programma staan. De ploeg van trainer Dick Advocaat gaat namelijk een speciaal kerstdiner serveren.

Woensdag zijn er 150 ouderen uit twaalf gemeentes in de provincie Utrecht te gast in Stadion Galgenwaard, dat meldt het Algemeen Dagblad. De ouderen worden opgepikt met touringcars of de spelersbus van FC Utrecht.

Stadion Galgenwaard is speciaal voor deze gelegenheid in kerstsferen gehuld. De ouderen worden in het stadion van FC Utrecht getrakteerd op live muziek en krijgen daarna eten uit handen van de spelers en stafleden.

]]>
Tue, 11 Dec 2018 13:10:00 +0100
KNVB maakt arbiter voor duel tussen SC Heerenveen en FC Utrecht bekend https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203488/knvb-maakt-arbiter-voor-duel-tussen-sc-heerenveen-en-fc-utrecht-bekend https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203488/knvb-maakt-arbiter-voor-duel-tussen-sc-heerenveen-en-fc-utrecht-bekend De KNVB heeft Edwin van de Graaf aangesteld om de wedstrijd tussen SC Heerenveen en FC Utrecht in goede banen te leiden. Het duel wordt komende zondag om 12.15 uur gespeeld.

Van de Graaf wordt in het Abe Lenstra Stadion bijgestaan door assistent-scheidsrechters Richard Brondijk en Erik Kleinjan. De KNVB heeft Marc Nagetaal aangewezen als vierde official. Richard Martens zal als videoscheidsrechter fungeren. Hij krijgt in Zeist assistentie van Mark Janssen.

Met SC Heerenveen treft FC Utrecht de huidige nummer acht van de Eredivisie. De ploeg van trainer Jan Olde Riekerink heeft twintig punten uit vijftien wedstrijden. FC Utrecht bezet de vierde plek met 25 punten uit evenveel duels.

De KNVB heeft ook de scheidsrechter voor de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en FC Utrecht bekendgemaakt. Dat duel staat onder leiding van Björn Kuipers. Sander van Roekel en Erwin Zeinstra zijn de assistent-scheidsrechters van dienst. Stan Teuben is aangesteld als vierde official.

]]>
Tue, 11 Dec 2018 12:06:00 +0100
Advocaat: ''Bij Utrecht moeten ze doen wat ze zelf in hun hoofd hebben'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/203472/advocaat-bij-utrecht-moeten-ze-doen-wat-ze-zelf-in-hun-hoofd-hebben https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/203472/advocaat-bij-utrecht-moeten-ze-doen-wat-ze-zelf-in-hun-hoofd-hebben Dick Advocaat lijkt slechts een seizoen trainer van FC Utrecht te blijven. John van den Brom is de voornaamste kandidaat om de ervaren oefenmeester op te volgen, maar Advocaat sluit een langer verblijf in de Domstad niet uit.

"Het is een hartstikke leuke en goede groep die graag wil. Er zit nog genoeg in om aan te werken, dat is duidelijk", zegt de 71-jarige trainer in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maar het heeft niet alleen met mijn drive te maken. Ook met de vraag: wil ik nog wel doorgaan?"

Advocaat merkt dat het trainersbestaan veel tijd vergt. "Als ik naar huis ga, ga ik daar niet zitten", geeft hij aan. "Dan ga ik ook dingen terugkijken. Er gaat ontzettend veel tijd in zitten. En dan lees je weer een aardig stukje van één of andere psycholoog over tijd en geld. Tsja, zo veel tijd heb ik niet meer."

Assistent-trainer Zeljko Petrovic liet onlangs al weten dat Advocaat de juiste man is voor komend seizoen. "Niemand hoeft voor mij een lans te breken. Niemand", aldus Advocaat. "Bij Utrecht moeten ze doen wat ze zelf in hun hoofd hebben. Zoals ik dat ook doe. Ik ben twee maanden bezig en ik ben er nog niet helemaal uit wat ik ga doen."

]]>
Tue, 11 Dec 2018 11:04:54 +0100
VIDEO | Samenvatting: Jong FC Utrecht speelt gelijk tegen FC Eindhoven https://www.utrechtfans.nl/nieuws/overige-elftallen/203460/video-samenvatting-jong-fc-utrecht-speelt-gelijk-tegen-fc-eindhoven https://www.utrechtfans.nl/nieuws/overige-elftallen/203460/video-samenvatting-jong-fc-utrecht-speelt-gelijk-tegen-fc-eindhoven Jong FC Utrecht heeft vrijdagavond gelijkgespeeld tegen FC Eindhoven. In Eindhoven werd er niet gescoord, waardoor er na negentig minuten een 0-0 eindstand op het scorebord in het Jan Louwers Stadion stond.

De beloften van FC Utrecht hielden het achterin goed dicht en waren zelf gevaarlijk via de counter. Zo kon Mohamed Mallahi zich vlak voor het einde tot matchwinner kronen, maar de middenvelder raakte de lat boven FC Eindhoven-doelman Ruud Swinkels.

Ook Sylian Mokono en Rick van der Meer kregen mogelijkheden om te scoren namens Jong FC Utrecht, maar waren niet scherp genoeg in de afronding. Aan de andere kant hield doelman Thijmen Nijhuis de beloften van FC Utrecht een aantal keren op de been.

Opstelling FC Eindhoven: Ruud Swinkels; Collin Seedorf, Augustine Loof, Siebe van der Heyden, Jarno Janssen; Karim Essikal, Jay Idzes, Branco van den Boomen (54' Elton Kabangu); Alvin Daniëls, Elisha Sam (46' Samy Bourard), Marcelo Lopes.
 
Opstelling Jong FC Utrecht: Thijmen Nijhuis; Sylian Mokono, Ruben Hoogenhout, Junior van der Velden, Shayne Pattynama; Tim Brinkman, Mohamed Mallahi, Dragos Albu (65' Rick Mulder); Mitchell van Rooijen (18' Rick van der Meer), Jonas Arweiler (81' Dereck Darkwa), Sylla Sow.

]]>
Tue, 11 Dec 2018 10:02:21 +0100
'Van den Brom op lijstje FC Utrecht; ook twee andere topkandidaten' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/203451/van-den-brom-op-lijstje-fc-utrecht-ook-twee-andere-topkandidaten https://www.utrechtfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/203451/van-den-brom-op-lijstje-fc-utrecht-ook-twee-andere-topkandidaten John van den Brom is op dit moment nog trainer van AZ, maar het is al bekend dat die samenwerking na dit seizoen afgelopen is. FC Utrecht wil de oefenmeester graag halen. 

"Er lonkt voor de na dit seizoen vertrekkende AZ-trainer John van den Brom direct weer een aantrekkelijke functie. De Amersfoorter is nadrukkelijk in beeld bij FC Utrecht om na dit seizoen aan de slag te gaan als trainer'', schrijft De Telegraaf. Naast Van den Brom zijn ook Fred Rutten en Maurice Steijn van VVV-Venlo belangrijke kandidaten om de vacature te vervullen in de Galgenwaard. De club wil snel duidelijkheid over de invulling van de technische staf van volgend seizoen.

De eredivisionist uit de Domstad gaat in de komende periode kijken wat het beste is voor de club. ''Daarbij hoort ook een gesprek met de huidige trainer Dick Advocaat, ook al heeft die bij zijn aantreden aangegeven dat hij de functie alleen tot het einde van het seizoen uit zou oefenen. Advocaat heeft het echter goed naar zijn zin, boekt uitstekende resultaten en heeft eerder aangetoond dat zijn toekomstplannen niet in beton gegoten zijn."

]]>
Tue, 11 Dec 2018 08:56:00 +0100
Kerk blijft met beide benen op de grond: ''Kan ik alleen nog maar van dromen'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/203412/kerk-blijft-met-beide-benen-op-de-grond-kan-ik-alleen-nog-maar-van-dromen https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/203412/kerk-blijft-met-beide-benen-op-de-grond-kan-ik-alleen-nog-maar-van-dromen FC Utrecht is de laatste tijd uitstekend in vorm en dat komt mede door Gyrano Kerk die erg makkelijk het doel weet te vinden. Tegen Heracles scoorde hij alweer voor de derde wedstrijd op rij en daar is de jonge aanvaller uiteraard erg blij mee.

"Het is mijn derde doelpunt op rij en het is echt een hele mooie, al zeg ik het zelf. Ik ben er blij mee. Ik moet eerlijk zeggen dat dit echt van die 50/50 doelpunten zijn. Of hij gaat keihard de tribune in of hij gaat er gewoon in. Ik ben blij dat deze vandaag er gewoon mooi ingaan. Lekker dat ik op die manier mijn derde doelpunt op rij mag maken", vertelt hij in gesprek met De Utrechtse Internet Courant.

Kerk, die het seizoen in de spits begon, maar inmiddels op de flank speelt, is in ieder geval erg tevreden over zijn eigen spel. "Ik ben blij dat het lekker gaat en dat ik rendement heb en op die manier belangrijk voor het team kan zijn. Ik ben ook blij dat we punten gaan pakken en daardoor stijgen op de ranglijst. Of Koeman al gebeld heeft? Daar kan ik alleen nog maar van dromen."

]]>
Mon, 10 Dec 2018 22:27:00 +0100
Gustafson tevreden: ''We wisten dat we ze daar pijn konden doen'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/203411/gustafson-tevreden-we-wisten-dat-we-ze-daar-pijn-konden-doen https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/203411/gustafson-tevreden-we-wisten-dat-we-ze-daar-pijn-konden-doen Na de overwinning op Heracles staat FC Utrecht op de vierde plaats van de ranglijst en er waren dan ook vooral blijde gezichten te zien in de Domstad. Het clubkanaal van FC Utrecht sprak na afloop met Simon Gustafson en Emil Bergstrom.

"We speelden erg gedisciplineerd en georganiseerd", begint Gustafson. "Zij speelden erg aanvallend met diepstaande vleugelverdedigers maar we konden ze pijn doen in de omschakeling. We wisten dat we ze daar pijn konden doen en deden dat dan ook. Het is trouwens makkelijk en zelfs leuk om in het Zweeds te kunnen praten", vertelt de middenvelder lachend over de samenwerking met zijn landgenoot Bergstrom.

Emil Bergstrom is voorlopig tevreden over zijn eigen ontwikkeling. "Ik ben vijfentwintig en wil mij doorontwikkelen. Ik wil gewoon in het veld staan en het team helpen. Daar speel ik voetbal voor. Alles wat me overkomt, brengt mij als persoon verder. Je wordt er sterken van, zo is het echt."

]]>
Mon, 10 Dec 2018 20:54:00 +0100
FC Utrecht stijgt naar vierde plaats: ''Aan onze stand verplicht bovenin mee te draaien'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/203408/fc-utrecht-stijgt-naar-vierde-plaats-aan-onze-stand-verplicht-bovenin-mee-te-draaien https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/203408/fc-utrecht-stijgt-naar-vierde-plaats-aan-onze-stand-verplicht-bovenin-mee-te-draaien FC Utrecht won zondag overtuigend van Heracles en doet daarmee goede zaken op de ranglijst. Urby Emanuelson kon na afloop dan ook niet anders dan erg tevreden zijn.

"Het was een hele mooie wedstrijd", steekt de middenvelder van wal in gesprek met De Utrechtse Internet Courant. Na de snelle 3-0 gingen de gedachten in ieder geval niet uit naar vorige week toen er een 3-0 achterstand werd goedgemaakt. "Nee, ik dacht zeker niet terug aan vorige week. Aan de manier waarop we speelden, kon je zien dat we goed op weg waren. We wilden in de tweede helft het wel uitbreiden, maar dan merk je dat je overmoedig wordt en de moeilijkste keuzes maakt omdat het zo makkelijk gaat."

Na de overwinning staat FC Utrecht vierde op de ranglijst, vlak achter de traditionele top drie. "Dat is in ieder geval de plek waar we willen staan. Gezien ons spelersmateriaal zijn we ook aan onze stand verplicht om daar bovenin mee te draaien."

]]>
Mon, 10 Dec 2018 20:00:00 +0100
Sc Heerenveen mist Daniel Hoegh tegen FC Utrecht https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/203405/sc-heerenveen-mist-daniel-hoegh-tegen-fc-utrecht https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/203405/sc-heerenveen-mist-daniel-hoegh-tegen-fc-utrecht FC Utrecht won zondag overtuigend van Heracles. De ploeg van Dick Advocaat behaalde daarmee de zevende overwinning in negen wedstrijden waarmee het uitstekend bezig is.

Tijd om te genieten is er echter amper want er moet alweer toegewerkt worden naar de volgende lastige wedstrijd. Zondag 16 december gaat FC Utrecht op bezoek bij sc Heerenveen. De thuisploeg kan in ieder geval niet beschikken over Daniel Hoegh. De middenvelder kreeg zaterdag tegen Willem II zijn vierde gele kaart van het seizoen is daardoor automatisch één wedstrijd geschorst.

De wedstrijd tussen sc Heerenveen en FC Utrecht wordt zondagmiddag 16 december om 12:15 uur gespeeld.

]]>
Mon, 10 Dec 2018 19:10:00 +0100
''Ik klaag weleens bij de vierde man, al is dat met de VAR zinloos'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203376/ik-klaag-weleens-bij-de-vierde-man-al-is-dat-met-de-var-zinloos https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/203376/ik-klaag-weleens-bij-de-vierde-man-al-is-dat-met-de-var-zinloos Toptrainers als José Mourinho, Jürgen Klopp, Thomas Tuchel en Diego Simeone gaan langs de lijn regelmatig te keer. Volgens Dick Advocaat, die zelf ook altijd erg fanatiek is, valt het op de Nederlandse velden nog wel mee met het gedrag van de trainers. 

"Sloetski is bij Vitesse heel veel in beweging, maar die is vooral met zichzelf bezig", legt hij uit in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik denk niet dat hij mensen irriteert. Ik klaag zelf weleens bij de vierde man, al is dat met de VAR verder zinloos", beseft Advocaat. 

"Dat is ook een spel", vervolgt de ervaren oefenmeester. "Ook een trainer en een scheidsrechter maken deel uit van de wedstrijd. Maar in het buitenland zie ik ook assistent-trainers tekeergaan. Dat zie je hier nergens", besluit Advocaat realistisch. 

 

]]>
Mon, 10 Dec 2018 18:17:00 +0100