Nieuws - Utrechtfans.nl - FC Utrecht Nieuws https://www.utrechtfans.nl/rss/nieuws Utrechtfans Van den Brom blij: ''Dan zie je dat het in de groep wel goed zit'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264236/van-den-brom-blij-dan-zie-je-dat-het-in-de-groep-wel-goed-zit https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264236/van-den-brom-blij-dan-zie-je-dat-het-in-de-groep-wel-goed-zit FC Utrecht won zondag met 1-3 van Heracles Almelo. John van den Brom, trainer van de Domstedelingen, is tevreden met de belangrijke uitzege van zijn equipe.

"Wij zullen niet snel in de situatie komen, dat we een wedstrijd op zeventig of tachtig procent wel even kunnen winnen", begint Van den Brom tegenover RTV Utrecht. "Ik heb vandaag het voetbal gezien dat we met z'n allen voor ogen hebben."

De diepgang was een van de sterke punten zondag bij FC Utrecht. "Want dit is één van onze grootste verbeterpunten", aldus Van den Brom. "Daar zijn we mee aan de slag gegaan en als ik dan zie hoe de jongens dat oppakken in een voor ons lastige uitwedstrijd, dan is dat goed om te zien."

Terugkijken op de mindere periode doet Van den Brom liever niet. "Maar dan zie je dat er ook zoiets in de ploeg komt van 'potverdorie, we zijn beter dan die verloren wedstrijden'. Dat is toch een stukje eergevoel bij de spelers, maar bij mij ook. Wat dat betreft zie je dat het in de groep wel goed zit."

]]>
Sun, 15 Dec 2019 20:49:53 +0100
Propper baalt: ''Dan is het zonde dat je deze pot verliest'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264237/propper-baalt-dan-is-het-zonde-dat-je-deze-pot-verliest https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264237/propper-baalt-dan-is-het-zonde-dat-je-deze-pot-verliest FC Utrecht was zondag met 1-3 te sterk voor Heracles Almelo. Robin Propper, aanvoerder van de Heraclieden, denkt dat er voor zijn ploeg meer had ingezeten in de Erve Asito.

"Dit is zonde, want we hadden een goede reeks als het om thuiswedstrijden gaat", begint Propper tegenover TC Tubantia. "We wilden niet weer, zoals vorig jaar, met 1-5 verliezen."

"We hadden een goed plan. In de tweede helft wilden we de voorsprong vasthouden, maar helaas lukte dat niet. Het lag dichtbij elkaar op de ranglijst,  dan is het zonde dat je deze pot verliest. Een onnodige nederlaag", besluit hij.

]]>
Sun, 15 Dec 2019 19:25:00 +0100
FC Utrecht boekt belangrijke uitzege bij Heracles Almelo https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264210/fc-utrecht-boekt-belangrijke-uitzege-bij-heracles-almelo https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264210/fc-utrecht-boekt-belangrijke-uitzege-bij-heracles-almelo FC Utrecht heeft vanavond tegen Heracles Almelo een belangrijke uitzege geboekt. De ploeg van John van den Brom was in Almelo met 1-3 te sterk voor de Heraclieden.

Na balverlies van FC Utrecht, counterde Heracles Almelo snel, waarna Orestis Kiomourtzogloude mal achter Maarten Paes schoot. Tien minuten na rust kwam FC Utrecht op gelijke hoogte in de Erve Asito.
 
Bart Ramselaar draaide van zijn directe tegenstander weg en schoot de bal hierna kiezelhard in de kruising. Twintig minuten voor tijd kwam FC Utrecht op voorsprong. Een schot van Mark van der Maarel werd van richting veranderd, kwam voor de voeten van Gyrano Kerk, die beheerst afrondde.

In de absolute slotfase gooide FC Utrecht de wedstrijd in het slot door een goal van opnieuw Ramselaar.

]]>
Sun, 15 Dec 2019 18:40:03 +0100
MATCHDAY | Ramselaar en Bahebeck terug in de basis bij FC Utrecht https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264178/matchday-ramselaar-en-bahebeck-terug-in-de-basis-bij-fc-utrecht https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264178/matchday-ramselaar-en-bahebeck-terug-in-de-basis-bij-fc-utrecht Voor FC Utrecht staat zondagmiddag het uitduel met Heracles Almelo op de planning. De aftrap van het Eredivisie-duel is om 16.45 uur. 

Bij FC Utrecht keert Bart Ramselaar zondag terug in de basis. Hij neemt op het middenveld de plek in van Sander van de Streek, die naar de bank verhuist. Ook Jean-Cristophe Bahebeck kan vandaag weer op een basisplek rekenen. Hij krijgt de voorkeur boven Vaclav Cerny. 

Opstelling FC Utrecht: Paes; Van der Maarel, Janssen, Hoogma, Klaiber; Maher, Van Overeem, Gustafson, Ramselaar; Bahebeck, Kerk

Wissels: Jensen, De Keijzer, Guwara, Lonwijk, Van de Streek, Joosten, Troupée, Abass, Makienok, Emanuelson, Cerny

]]>
Sun, 15 Dec 2019 15:22:00 +0100
Van den Brom: ''Dat hij het goed doet, is leuk voor hem'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264145/van-den-brom-dat-hij-het-goed-doet-is-leuk-voor-hem https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264145/van-den-brom-dat-hij-het-goed-doet-is-leuk-voor-hem Vorige week werd er door FC Utrecht na drie nederlagen op rij weer eens gewonnen. Ze hopen deze lijn door te zetten tegen Heracles zondagmiddag.

"Het is een cliché, maar na drie nederlagen op rij is een overwinning het enige medicijn", aldus trainer John van den Brom na de afsluitende training tegenover RTV Utrecht. De overwinning en een lege ziekenboeg stelt de trainer tevreden. "We hebben wel een luxeprobleem, want iedereen is fit. Het is lekker dat je de laatste week, waarin je drie wedstrijden speelt, over een grote selectie kunt beschikken."

Bij de tegenstander van vanmiddag speelt Cyriel Dessers, vorig jaar nog uitkomend voor FC Utrecht. Van den Brom heeft 'nul spijt' van het laten gaan van de huidige topscorer van de Eredivisie. "Hij doet het goed, maar wij willen ook iets laten zien ten opzichte van hun. Het wordt geen wedstrijd van FC Utrecht tegen Cyriel", stelt de trainer. "Dat hij het goed doet, is leuk voor hem."

]]>
Sun, 15 Dec 2019 14:02:00 +0100
''Zo moet je misschien wel reageren als je wissel staat'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264144/zo-moet-je-misschien-wel-reageren-als-je-wissel-staat https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264144/zo-moet-je-misschien-wel-reageren-als-je-wissel-staat Bart Ramselaar werd afgelopen zomer door FC Utrecht overgenomen van PSV waar de middenvelder vaak plaats nam op de bank. Daar mag hij de laatste weken bij FC Utrecht ook plaats nemen.

Tegen FC Groningen mocht Ramselaar invallen en maakte hij meteen het enige doelpunt van de wedstrijd. Of hij beloond wordt met een basisplek tegen Heracles, wil John van den Brom niet zeggen. "Dat weet ik nog niet. We hebben nog niks met de opstelling gedaan. We hebben wel wat ideetjes daarover."

Na zijn doelpunt reageerde de invaller heftig, dit zag ook zijn trainer. "Die reactie is prima. Dat is de manier waarop je kunt, of misschien wel moet reageren als je wissel staat", aldus Van den Brom bij RTV Utrecht. "Dat geeft mij als trainer extra mogelijkheden richting de komende week."

]]>
Sun, 15 Dec 2019 13:01:00 +0100
Terugkeer Dalmau naderende: ''Dat is wel het uiteindelijke doel'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264143/terugkeer-dalmau-naderende-dat-is-wel-het-uiteindelijke-doel https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264143/terugkeer-dalmau-naderende-dat-is-wel-het-uiteindelijke-doel Vanmiddag treed FC Utrecht aan tegen Heracles Almelo. Hoewel John van den Brom nog niet kan beschikken over Adriàn Dalmau, is zijn terugkeer wel dicht bij.

De Spanjaard is de afgelopen maanden vooral geblesseerd geweest maar deed vrijdag toch weer een groot deel van de training mee. Tegen zijn oude club kan hij nog niet starten. "Je kijkt van wedstrijd naar wedstrijd, het is zijn tweede training nu", aldus Van den Brom bij RTV Utrecht. "Ik ben al blij dat hij er staat en dat hij geen reactie op zijn enkel heeft gekregen."

"We zijn voorzichtig met hem, het is te vroeg om hem nu mee te nemen nadat hij er vier maanden uit is geweest," vervolgt de coach. Na de winterstop moet de spits er helemaal staan. "Dat is wel het uiteindelijke doel."

]]>
Sun, 15 Dec 2019 12:11:00 +0100
Acheffay legt keuze FC Utrecht uit: ''Dat was ook een grote reden'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264146/acheffay-legt-keuze-fc-utrecht-uit-dat-was-ook-een-grote-reden https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264146/acheffay-legt-keuze-fc-utrecht-uit-dat-was-ook-een-grote-reden In de eerste maanden bij Jong FC Utrecht heeft Hicham Acheffay zich ontwikkeld tot een vaste waarde. Hij miste maar twee wedstrijden van de beloften ploeg.

"Ik heb totaal geen spijt van mijn transfer van Jong Vitesse. De keuze voor FC Utrecht had ik al gemaakt voor Vitesse zich terugtrok uit de piramide", zegt Acheffay tegen RTV Utrecht. Door de transfer is hij van de tweede naar eerste divisie gegaan."Je speelt hier meer wedstrijden, dus je moet ook fit zijn. Je wordt er alleen maar sterker van. Ik voel mij sterker en fitter, ook fysiek en voetballend."

Dat de buitenspeler bij FC Utrecht meer kans maakt om in de A-selectie terecht te komen dan bij Vitesse speelde mee in zijn keuze. "Dat was ook een grote reden, omdat ik hier meer kans denk te hebben. Utrecht geeft ook jeugdspelers meer de kans", legt hij uit. Ik voel mij goed en het gaat goed met het team. De kansen komen vanzelf als je het goed doet."

Halverwege het seizoen staat Jong Utrecht op een achtste plaats. Volgende week staat de eerste wedstrijd van de terugronde op het programma. "Ik denk dat we het hetzelfde aan moeten blijven pakken. We moeten leren van de fouten die we hebben gemaakt en zorgen dat we daar beter in gaan worden", vertelt de buitenspeler. "We hebben vaak doelpunten tegen gekregen in de laatste minuten. Als we daar beter in worden, dan gaat het wel goed komen."

]]>
Sun, 15 Dec 2019 09:11:00 +0100
''Het verschil is dat ik nu wedstrijden achter elkaar mag blijven staan'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264072/het-verschil-is-dat-ik-nu-wedstrijden-achter-elkaar-mag-blijven-staan https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264072/het-verschil-is-dat-ik-nu-wedstrijden-achter-elkaar-mag-blijven-staan Cyriel Dessers stond vorig seizoen onder contract bij FC Utrecht, maar daar wist hij nooit onomstreden te worden. Bij Heracles Almelo laat hij zien wat hij in zijn mars heeft.

''Ik sta samen met Donyell Malen eerste op de topschutterslijst, maar dat is slechts voorlopig. Ik hoop aan het einde van het seizoen nog steeds tussen de grote jongens te staan. Dat is mijn doel'', erkent de Belgische aanvaller in gesprek met de NOS

Hij is dit seizoen een van de revelaties in de eredivisie. Volgens hem is het niet vreemd dat het dit seizoen in Almelo beter gaat dan vorig seizoen in de Domstad. ''Het verschil is dat ik nu wedstrijden achter elkaar mag blijven staan en zo in mijn ritme kom. Dat ik kan laten zien dat ik kan voetballen.''

]]>
Sat, 14 Dec 2019 13:58:00 +0100
Dessers tegen FC Utrecht: ''Helaas, ik ga ze teleurstellen'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264073/dessers-tegen-fc-utrecht-helaas-ik-ga-ze-teleurstellen https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264073/dessers-tegen-fc-utrecht-helaas-ik-ga-ze-teleurstellen Cyriel Dessers was vorig seizoen bankzitter bij FC Utrecht. Dit seizoen is hij de verrassing van de eredivisie bij Heracles Almelo. Dit weekend speelt hij tegen zijn oude club. 

''Ik heb gelijk naar deze wedstrijd gezocht toen de speeldagenkalender in de zomer uitkwam. Het is bovendien de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop, dat geeft wel iets extra's'', erkent de aanvaller in gesprek met de NOS. Hij heeft nog veel contact met spelers uit de Domstad en dat zorgt voor komische momenten. 

''Ze houden ons - en mij - bij Utrecht goed in de gaten. De jongens keken vorige week naar onze wedstrijd tegen Sparta. In de laatste minuten kreeg Joey Konings een rode kaart. Maar blijkbaar kwam mijn gezicht in beeld en dachten ze dat ík van het veld werd gestuurd. Zij juichen omdat ze dachten dat ik voor deze wedstrijd geschorst zou zijn... Helaas, ik ga ze teleurstellen. Ik sta er gewoon en we willen winnen'', besluit Dessers.

]]>
Sat, 14 Dec 2019 13:12:00 +0100
Zuidam blij met profcontract Kluivert: ''Hij past uitstekend bij Utrecht'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264056/zuidam-blij-met-profcontract-kluivert-hij-past-uitstekend-bij-utrecht https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264056/zuidam-blij-met-profcontract-kluivert-hij-past-uitstekend-bij-utrecht Ruben Kluivert heeft zaterdag zijn eerste profcontract getekend bij FC Utrecht. Jordy Zuidam is blij met de handtekening van de 18-jarige zoon van Patrick Kluivert.

De technisch directeur van de Domstedelingen is op de officiële kanalen lovend over de 'sterke en explosieve' verdediger. ''Hij is defensief sterk in de één-tegen-één-duels en gevaarlijk in aanvallende corners. Ruben is in staat om met ruimte in zijn rug te spelen en past qua karakter, als het gaat om het leveren van strijd en het spelen met passie, uitstekend bij FC Utrecht.''

]]>
Sat, 14 Dec 2019 12:10:00 +0100
Kluivert tekent contract bij FC Utrecht tot medio 2022 https://www.utrechtfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/264055/kluivert-tekent-contract-bij-fc-utrecht-tot-medio-2022 https://www.utrechtfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/264055/kluivert-tekent-contract-bij-fc-utrecht-tot-medio-2022 Ruben Kluivert heeft zijn eerste profcontract getekend bij FC Utrecht. De 18-jarige zoon van Patrick Kluivert heeft zich tot medio 2022 verbonden aan de club uit de Domstad.

In de overeenkomst is een optie opgenomen voor een extra seizoen. Dat meldt Utrecht via de officiële kanalen. De tiener maakt volgens de club een sterke ontwikkeling door. De centrale verdediger kwam iets meer dan een jaar geleden over van de amateurs van AFC en wordt nu beloond met zijn eerste contract. 

]]>
Sat, 14 Dec 2019 11:38:21 +0100
'Van Wolfswinkel ziet Nederlandse transfer wel zitten' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/264016/van-wolfswinkel-ziet-nederlandse-transfer-wel-zitten https://www.utrechtfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/264016/van-wolfswinkel-ziet-nederlandse-transfer-wel-zitten Dick Advocaat dringt bij Feyenoord aan op de komst van een extra spits. Voormalig FC Utrecht-spits Ricky van Wolfswinkel is nog altijd in beeld.

De club kan maar beperkt een beroep doen op Nicolai Jörgensen, die vaak geblesseerd is. Daarnaast is de spits dit seizoen niet in goede doen. Hij is vaak geblesseerd, maar als hij speelt weet hij ook geen potten te breken. Feyenoord gelooft nog steeds in Jörgensen als spits, maar wil niet alleen bouwen op de Deen. Daarom moet er een extra spits komen, schrijft De Telegraaf zaterdag.

Waar die spits vandaan moet komen is nog niet duidelijk. Ricky van Wolfswinkel staat nog steeds op het Rotterdamse lijstje, aldus de krant. De FC Basel-spits was afgelopen zomer ook al een serieuze kandidaat om naar Feyenoord te komen, maar raakte toen geblesseerd. Deze week is de Nederlander weer op het trainingsveld verschenen in Zwitserland.

Een winterse transfer lijkt er echter niet in te zitten voor de speler en de club. ''Van Wolfswinkel zelf is nog altijd enthousiast, maar beseft dat hij nog een paar maanden geduld moet hebben'', valt te lezen in de ochtendkrant. Het is dus niet bekend wie wel de nieuwe spits gaat worden in de havenstad.

]]>
Sat, 14 Dec 2019 09:32:07 +0100
Jong FC Utrecht pakt punt tegen FC Eindhoven na vroege achterstand https://www.utrechtfans.nl/nieuws/overige-elftallen/263965/jong-fc-utrecht-pakt-punt-tegen-fc-eindhoven-na-vroege-achterstand https://www.utrechtfans.nl/nieuws/overige-elftallen/263965/jong-fc-utrecht-pakt-punt-tegen-fc-eindhoven-na-vroege-achterstand Jong FC Utrecht heeft vanavond tegen FC Eindhoven een punt gepakt. De ploeg van Rene Hake speelde met 2-2 gelijk tegen de club uit de Lichtstad.

Al na zes minuten kwam FC Eindhoven op voorsprong. De bal werd over de verdediging van de Domstedelingen gespeeld, werd opgepikt door Marcelo Lopes. De aanvaller rondde beheerst af.  Na een klein kwartier spelen maakte Justin Lonwijkgelijk voor Jong FC Utrecht.
 
Een kwartier voor tijd kwam Jong FC Utrecht op voorsprong. Mohamed Malahi wist de bal op te pikken en knap raak te schieten. Vijf minuten voor tijd kwam FC Eindhoven langszij door een kopgoal van Maarten Peijnenburg.

]]>
Fri, 13 Dec 2019 21:51:00 +0100
Cerny valt tegen bij FC Utrecht: ''Dan is er ook geen excuus meer'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/263962/cerny-valt-tegen-bij-fc-utrecht-dan-is-er-ook-geen-excuus-meer https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/263962/cerny-valt-tegen-bij-fc-utrecht-dan-is-er-ook-geen-excuus-meer John van den Brom verwacht meer van Vaclav Cerny. De trainer van FC Utrecht zet de van Ajax overgekomen aanvaller vooral op de reservebank.

"Vaclav is een speler die met een bepaalde verwachting hier naartoe is gekomen", zegt hij tegen De Telegraaf. "In het begin heeft hij veel gespeeld, daarna was het moeizaam met wat korte invalbeurtjes, maar daarna kwam hij in een fase, waarin hij goed trainde en ook goed speelde bij Jong. Dan mag hij in de basis starten en zie je het toch niet. Dat vind ik jammer. Als je die kans krijgt, is er ook geen excuus meer en moet je die grijpen. Je hoopt, dat hij het daadwerkelijk laat zien en in Groningen viel dat tegen."

Cerny zelf is het eens met zijn coach. "Kansen creëren is toch iets wat ik zou moeten doen en dat lukte mij niet. Het was gewoon niet goed. Als je na zo lang de kans weer krijgt baal je dat je na de wedstrijd niet het goede gevoel hebt, dat je jezelf bij het eerste ook hebt laten zien. Ik deed er alles aan om het te laten lukken, maar eerlijk gezegd is het hem niet geworden."

 

]]>
Fri, 13 Dec 2019 21:00:31 +0100
Wormuth: ''Dat is lastig te zeggen twee dagen voor de wedstrijd'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263909/wormuth-dat-is-lastig-te-zeggen-twee-dagen-voor-de-wedstrijd https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263909/wormuth-dat-is-lastig-te-zeggen-twee-dagen-voor-de-wedstrijd Komende zondag staat voor FC Utrecht een belangrijke wedstrijd op het programma. De Domstedelingen nemen het in Erve Asito op tegen Heracles Almelo. De oefenmeester, Frank Wormuth, weet niet of hij over een fitte selectie kan beschikken.

"Dat is nog niet zeker, we moeten ook de training van morgen nog even afwachten. Het is moeilijk iets over de opstelling te zeggen twee dagen voor de wedstrijd. Er zal niet heel veel veranderen ten opzichte van het duel met Sparta, hooguit wat details. Morgen gaan we het zien", zegt Wormuth via de officiële kanalen van Heracles Almelo.

Hoewel er mogelijk een aantal spelers ontbreken, is Wormuth daar niet bang voor. "Alle spelers hebben hun eigen sterktes en zwakten, we zijn altijd bezig met keuzes maken. We hebben maar 1 punt minder dan vorig jaar na 16 wedstrijden, dat komt door onze teamprestatie", besluit de Duitse oefenmeester.

]]>
Fri, 13 Dec 2019 20:14:00 +0100
MATCHDAY | Jong FC Utrecht op jacht naar punten tegen FC Eindhoven https://www.utrechtfans.nl/nieuws/overige-elftallen/263950/matchday-jong-fc-utrecht-op-jacht-naar-punten-tegen-fc-eindhoven https://www.utrechtfans.nl/nieuws/overige-elftallen/263950/matchday-jong-fc-utrecht-op-jacht-naar-punten-tegen-fc-eindhoven Jong FC Utrecht neemt het vanavond op Sportpark Zoudenbalch op tegen FC Eindhoven. De aftrap van het Keuken Kampioen Divisie-duel is om 20.00 uur. 

Opstelling Jong FC Utrecht: De Keijzer; Brinkman, Mamengi, St. Jago, Mokono; Lonwijk, Velanas, Van Rooijen; Acheffay, Arweiler, Maddy

Wissels: Ruijgrok, Pabai, Van der Velden, Van den Berg, De la Vega, Hilterman, Mallahi, El Azrak, El Barjiji, Van der Kust

 

]]>
Fri, 13 Dec 2019 19:00:00 +0100
BREAKING | Paes langer bij FC Utrecht: ''Zijn ontwikkeling gaat snel'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/263943/breaking-paes-langer-bij-fc-utrecht-zijn-ontwikkeling-gaat-snel https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/263943/breaking-paes-langer-bij-fc-utrecht-zijn-ontwikkeling-gaat-snel Maarten Paes heeft zijn contract bij FC Utrecht opengebroken en verlengd. De 21-jarige sluitpost ligt vanaf nu vast tot medio 2023, met een optie voor nog een seizoen. Dat heeft FC Utrecht vrijdag via de officiële kanalen naar buiten gebracht. 

In een reactie laat techinsch directeur Jordy Zuidam weten blij te zijn met het bijtekenen van Paes. "De ontwikkeling van Maarten gaat snel. Hij werkt er keihard voor. Hij heeft een geweldig karakter en combineert dit met keeperstalent. We zijn erg gelukkig dat we zijn contract hebben verlengd en daarmee het vertrouwen naar de toekomst uitspreken naar elkaar."

Waar hij vorig seizoen nog David Jensen voor zich moest dulden, is Paes dit seizoen de onbetwiste nummer één onder de lat bij FC Utrecht. Ook bij Jong Oranje wist de sluitpost een basisplek te veroveren. Tot op heden heeft Paes vier interlands op zijn naam staan. 

 

]]>
Fri, 13 Dec 2019 18:31:00 +0100
Janssen blikt terug: ''Nul moment spijt gehad'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263898/janssen-blikt-terug-nul-moment-spijt-gehad https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263898/janssen-blikt-terug-nul-moment-spijt-gehad In 2013 werd Willem Janssen verhuurd door FC Twente aan FC Utrecht en daar is hij sindsdien niet meer weg te denken uit de basiself. De aanvoerder van de Domstedelingen heeft geen moment spijt gehad.

"Ik weet nog wel hoe dat toen is verlopen. Het werd allemaal heel snel geregeld, terwijl ik mijn vizier eerst had gericht op het buitenland. Maar toen FC Utrecht kwam, ben ik het gesprek aangegaan. En binnen een avond was ik klaar om naar Utrecht te gaan. Ik heb nul moment spijt gehad en ik voelde me direct thuis", blikt Janssen terug in gesprek met FC Utrecht TV.

Toen de verdediger eenmaal in Utrecht was, raakte hij al snel geblesseerd. "Ik had het tot die tijd nog nooit meegemaakt. Ik hoorde een knak in mijn knie en het was een heel raar moment. Ik had toen nog maar drie á vier wedstrijden gespeeld en eigenlijk was mijn seizoen alweer voorbij. Toen heb ik bewust gekozen om hier te revalideren. Ik heb hier zo naar mijn zin. Ik wilde niet meer ergens anders naartoe."

In 2014 maakte Janssen de definitieve overstap en kreeg hij een belangrijke rol aangewezen. "Ondanks die blessure heb ik mijn verantwoordelijk genomen. En blijkbaar werd dat goed gewaardeerd. Toen werd ik opeens eerste aanvoerder. Ik vond het geweldig natuurlijk. Ik heb in het begin wel te veel hooi op de vork genomen en daardoor had ik het moeilijk om mijn niveau weer te halen."

]]>
Fri, 13 Dec 2019 16:03:00 +0100
Van den Brom: ''Heracles is een lekkere tegenstander voor ons'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263889/van-den-brom-heracles-is-een-lekkere-tegenstander-voor-ons https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263889/van-den-brom-heracles-is-een-lekkere-tegenstander-voor-ons FC Utrecht boekte afgelopen weekend een belangrijke overwinning bij FC Groningen en kan zich komend weekend bij Heracles Almelo helemaal stevig in de subtop nestelen.

"Een mooie week kunnen we goed ingaan door die overwinning. Dat gevoel kun je soms niet uitleggen in woorden", zegt trainer John van den Brom tegenover FC Utrecht TV. Met Heracles Almelo wacht opnieuw een directe concurrent voor FC Utrecht.

"Het is wederom een moeilijke uitwedstrijd", meent Van den Brom. "Alleen de statistieken uit het verleden, dat is geen garantie, geven aan dat Heracles een lekkere tegenstander voor ons is om tegen te spelen. Aan de andere kant weten we dat ze thuis heel veel punten hebben gehaald met veel goals. Ze krijgen ook weinig goals tegen."

"Ze staan dicht bij ons en het is weer een confrontatie", vervolgt de oefenmeester. "Het zal niet makkelijk worden, maar het gevoel dat wij meenemen speelt ook een rol. In dat opzicht gaan we met alle vertrouwen daar naartoe."

]]>
Fri, 13 Dec 2019 15:00:18 +0100
Dalmau traint weer mee bij FC Utrecht: ''Zondag lijkt te vroeg te komen'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263874/dalmau-traint-weer-mee-bij-fc-utrecht-zondag-lijkt-te-vroeg-te-komen https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263874/dalmau-traint-weer-mee-bij-fc-utrecht-zondag-lijkt-te-vroeg-te-komen Adrian Dalmau kwam al lang niet meer in actie voor FC Utrecht en blijkt nog niet waardevol voor de Domstedelingen. Hij lijkt steeds fitter te worden en kan volgens Jeroen Kapteijns bijna weer aansluiten bij de selectie.

"Adrian Dalmau traint volledig mee. Misschien dat de uitwedstrijd tegen zijn oude club Heracles nog net te vroeg komt voor hem, maar de Spanjaard lijkt voor de winterstop zeker nog in actie te kunnen komen voor FC Utrecht", zegt Kapteijns.

Komende zondag tegen Heracles lijkt dus nog te vroeg te komen. 

]]>
Fri, 13 Dec 2019 13:49:00 +0100
Heracles Almelo 'wint spitsendeal' van FC Utrecht: ''Met afstand'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263805/heracles-almelo-wint-spitsendeal-van-fc-utrecht-met-afstand https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263805/heracles-almelo-wint-spitsendeal-van-fc-utrecht-met-afstand FC Utrecht neemt het zondagmiddag op tegen Heracles Almelo. Bij de tegenstander uit Almelo is Cyriel Dessers de smaakmaker. De Belgische spits wist niet door te breken bij FC Utrecht, maar maakt furore in Erve Asito.

"Bij Heracles kan je goed zien dat trainer Frank Wormuth de ploeg om de spits heen heeft gebouwd en dan gaat Dessers vroeg of laat leveren", schrijft Utrecht-watcher Tim Reedijk in het Algemeen Dagblad. FC Utrecht ruilde Dessers met Adrian Dalmau, maar de Spaanse spits zit in de ziekenboeg.

"Met name de laatste weken laat het gemis van Dalmau zich voelen, nu FC Utrecht duidelijk behoefte heeft aan een scorende man in de punt van de aanval", aldus Reedijk. "Voorlopig blijft het wachten op Dalmau, de man die in die luttele minuten wél heeft laten zien te kunnen scoren."

Heracles Almelo lijkt voorlopig de beste deal te hebben gesloten, al blijft Reedijk vertrouwen houden in Dalmau. "Het is nog te vroeg om hem af te schrijven, misschien ook wel om een oordeel te vellen over de 'spitsendeal'. Maar de eerste tussensprint is - met afstand - voor Dessers en Heracles."

]]>
Fri, 13 Dec 2019 09:49:00 +0100
''Het probleem van Ramselaar is dat hij altijd bescheiden blijft'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/263742/het-probleem-van-ramselaar-is-dat-hij-altijd-bescheiden-blijft https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/263742/het-probleem-van-ramselaar-is-dat-hij-altijd-bescheiden-blijft Bart Ramselaar werd afgelopen zomer bij FC Utrecht binnengehaald als grote aankoop maar inmiddels zit hij op de bank. FOX Sports-commentator Cristian Willaert denkt dat Ramselaar nog steeds van grote waarde kan zijn, zolang hij maar een langere tijd de kans krijgt.

"Het probleem van Ramselaar is dat hij altijd rustig blijft, altijd bescheiden en zelfkritisch is. Dan maak je het soms voor een trainer ook wel heel makkelijk om iemand te passeren", vertelt Willaert bij de podcast van FC Afkicken. "Ook bij PSV, waar hij het heel goed heeft gedaan en wedstrijden beslist met doelpunten, is hij op een gegeven moment naar de bank verdwenen."

"Ik denk ook dat door zijn tengere postuur trainers snel denken dat hij niet zoveel duels wint. Als je dan tegen sterkere tegenstanders speelt of als ze het moeilijk hebben, dan heb je niet zoveel aan hem. Als je kijkt naar de statistieken valt dat reuze mee. Hij is nooit een speler die met zijn vuist op de tafel slaat", aldus Willaert, die het opvallend vond dat Ramselaar na zijn goal tegen Groningen boos werd.

"Later moest hij ook lachen toen hij de beelden terug zag. Hij gaf toen ook toe dat er zeker wel frustratie in zat. Je vraagt je af hoe goed hij kan worden als je hem drie maanden laat staan? Dat heeft geen enkele trainer de afgelopen 2,5 jaar gedaan. Doe je dat, dan weet ik zeker dat iedereen zegt dat hij de beste spelers is van FC Utrecht", besluit Willaert.

]]>
Thu, 12 Dec 2019 16:45:00 +0100
VIDEO | Throwback: Negen treffers op bezoek bij Heracles Almelo https://www.utrechtfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/263750/video-throwback-negen-treffers-op-bezoek-bij-heracles-almelo https://www.utrechtfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/263750/video-throwback-negen-treffers-op-bezoek-bij-heracles-almelo FC Utrecht gaat komende zondag op bezoek bij Heracles Almelo. Voor de media-afdeling van de club uit de Domstad de hoogste tijd de geschiedenisboeken in te duiken en enkele Utrechtse goals, gemaakt in Almelo, uit te lichten.

]]>
Thu, 12 Dec 2019 15:43:00 +0100
Paes verklapt: ''Als ik heel eerlijk ben wilde ik graag naar PSV'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263727/paes-verklapt-als-ik-heel-eerlijk-ben-wilde-ik-graag-naar-psv https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263727/paes-verklapt-als-ik-heel-eerlijk-ben-wilde-ik-graag-naar-psv Het had weinig gescheeld of Maarten Paes had niet bij FC Utrecht, maar bij PSV onder contract gestaan. De 21-jarige sluitpost verlengde zijn contract niet bij NEC en wilde vertrekken uit Nijmegen.

"Ja, toen kwam Utrecht en die hadden zo'n goed verhaal en plannen met mij waardoor de keuze voor mij heel makkelijk was en Utrecht de club was waar ik heel graag voor wilde spelen", vertelt Paes in Forza, het supportersmagazine van de club uit de Domstad.

Paes was echter ook dicht bij een overstap naar Eindhoven. "Ja, een jaar eerder was dat. Als ik heel eerlijk ben wilde ik graag naar PSV. Ik ging van de amateurs naar de profs, het was een jaar waarin alles heel snel ging, ik haalde zelfs de selectie van het Nederlands elftal onder 20. Maar door wat communicatiefoutjes met mijn toenmalig zaakwaarnemer ging het niet door", besluit Paes.

]]>
Thu, 12 Dec 2019 14:44:08 +0100