Nieuws - Utrechtfans.nl - FC Utrecht Nieuws https://www.utrechtfans.nl/rss/nieuws Utrechtfans "Ik verstond hem verkeerd met dat accent en toen ging het hard tegen hard" https://www.utrechtfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/179444/ik-verstond-hem-verkeerd-met-dat-accent-en-toen-ging-het-hard-tegen-hard https://www.utrechtfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/179444/ik-verstond-hem-verkeerd-met-dat-accent-en-toen-ging-het-hard-tegen-hard Randy Wolters is terug op de Nederlandse velden. Een avontuur bij het Schotse Dundee United liep uit op een fiasco, waarna hij tekende bij NEC Nijmegen. De voormalig speler van FC Utrecht kreeg ruzie met trainer Neill McCann.

"Na een wedstrijd kregen we ruzie", vertelt hij in een interview met de Gelderlander. "Ik verstond hem verkeerd met dat accent van hem en toen ging het hard tegen hard. Daarna was ik mijn plek kwijt. We hebben het vervolgens wel uitgepraat en daarna heb ik maar mijn mond gehouden."

"Op het einde van het seizoen kwam ik terug en ben ik nog belangrijk geweest bij de handhaving van Dundee", vervolgt Wolters, die met Jack de Gier een oude bekende tegenkomt. "We hebben al langer contact op de app. Veel zottigheid. We liggen elkaar wel."

]]>
Fri, 20 Jul 2018 18:03:39 +0200
Van der Maarel ziet groei FC Utrecht: ''Daar wordt nu een inhaalslag gemaakt'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/179420/van-der-maarel-ziet-groei-fc-utrecht-daar-wordt-nu-een-inhaalslag-gemaakt https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/179420/van-der-maarel-ziet-groei-fc-utrecht-daar-wordt-nu-een-inhaalslag-gemaakt FC Utrecht heeft de afgelopen jaren een flink groei doorgemaakt. Mark van der Maarel maakte de opmars van de club uit de Domstad van dichtbij mee.

"Sinds ik onder contract sta bij FC Utrecht is het op basis van resultaten erg wisselend geweest tot drie seizoenen geleden", zegt de verdediger in gesprek met Forza. "Ik maakte mijn debuut in het seizoen 2009/2010, waarin we Europees haalden met tegenstanders als Celtic en Liverpool. Het seizoen daarna eindigden we op plek acht en deden we niet eens mee voor de play-offs."

De afgelopen jaren gaat het wel prima. "Nu zijn we al drie seizoenen op rij als vierde of vijfde geëindigd", weet Van der Maarel. "Het bestuur van de club heeft in de afgelopen jaren ook stappen gemaakt wat heeft bijgedragen aan die continuïteit. Het eerste heeft altijd op nummer 1 gestaan, wat ook ten goede is gekomen van de resultaten."

Van der Maarel ziet de club ook op andere vlakken groeien. "De jeugd heeft iets minder de focus gehad, maar daar wordt nu een inhaalslag gemaakt. door jongere spelers aan de club te binden om zo mogelijk een grotere rol te spelen in de hoogste leeftijdscategorieën. We zijn er als club nog niet, maar ik heb er al het vertrouwen in dat we de groei kunnen doorzetten", aldus de verdediger.

]]>
Fri, 20 Jul 2018 16:03:12 +0200
Makienok: ''Veel mensen vonden dat ik de uitstraling had van een leeuw'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/179401/makienok-veel-mensen-vonden-dat-ik-de-uitstraling-had-van-een-leeuw https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/179401/makienok-veel-mensen-vonden-dat-ik-de-uitstraling-had-van-een-leeuw Simon Makienok hoopt komend seizoen van waarde te zijn voor FC Utrecht. De Deense spits heeft zich nog nauwelijks kunnen laten zien. Buiten het veld valt Makienok wel op, mede door zijn lengte en tatoeages.

"Mijn veertien jaar oudere broer nam op een gegeven moment enkele tatoeages en dat vond ik mooi", vertelt de aanvaller in gesprek met Forza. "Toen ik een jaar of zeventien á achttien was nam ik er ook één. Een vriend van mijn broer was een tattoo-artiest en we gingen toen samen naar hem toe en toen ik mij ook overhalen."

Op zijn rug heeft Makienok een grote leeuw. "Ik vind het geweldige, sterke dieren", legt hij uit. "En veel mensen vonden dat ik de uitstraling had van een leeuw, dus dat was voor mij geen moeilijke keuze om die op mijn rug te laten zetten. Andere tatoeages hebben meer te maken met mijn leven."

"Ze betekenen veel voor me, aangezien ze gerelateerd zijn aan mijn familie en vrienden", vervolgt hij. "Bijvoorbeeld één ervan doet mij denken aan mijn overleden moeder. Maar er zijn er ook die ik gewoon mooi vind en ze daarom op mijn lichaam heb laten zetten. Of ik de laatste al hebben laten zetten? Zeg nooit nooit."

]]>
Fri, 20 Jul 2018 14:17:14 +0200
FOX Sports voert wijziging door in programmering van Eredivisie https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/179353/fox-sports-voert-wijziging-door-in-programmering-van-eredivisie https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/179353/fox-sports-voert-wijziging-door-in-programmering-van-eredivisie De wedstrijden van FC Utrecht zijn komend seizoen soms op andere kanalen van FOX Sports te zien. De betaalzender heeft namelijk een wijziging doorgevoerd in de programmering.

De duels uit de Eredivisie waren voorheen te zien op de kanalen 1, 3 en 5. Daar is echter verandering in gekomen. Voortaan zijn alle wedstrijden van de Nederlandse competitie te zien op de kanalen 1, 2 en 3. De internationale wedstrijden zijn voortaan te zien op 4, 5 en 6.

]]>
Fri, 20 Jul 2018 10:09:00 +0200
Ayoub duidelijk: ''Wat Ajax doet, boeit me eigenlijk niet zoveel'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/179364/ayoub-duidelijk-wat-ajax-doet-boeit-me-eigenlijk-niet-zoveel https://www.utrechtfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/179364/ayoub-duidelijk-wat-ajax-doet-boeit-me-eigenlijk-niet-zoveel Yassin Ayoub maakte afgelopen zomer de overstap van FC Utrecht naar Feyenoord. De middenvelder houdt zich niet bezig met concurrenten Ajax en PSV. Zo versterkte Ajax zich met onder meer met Dusan Tadic en Daley Blind.

"Ajax doet goede zaken, maar bij ons zijn er veel jongens gebleven. Wat Ajax doet, boeit me eigenlijk niet zoveel. Ik weet niet of het bestuur daar naar kijkt, maar wij als spelers niet", vertelt Ayoub vrijdag aan De Telegraaf. "Je kunt wel de selecties naast elkaar gaan leggen, maar dat zegt allemaal niets."

Ayoub werkte bij FC Utrecht samen met Ajax-trainer Erik ten Hag. "In de voorbereiding hamert hij heel erg op de fitheid. Tactisch zal hij het bij Ajax anders aanpakken dan bij FC Utrecht. Daar speelde hij vaak 4-4-2, bij Ajax zal hij dat niet doen. Als ik tijdens het seizoen duels van Ajax bekijk, zal ik weten waar hij mee bezig is. Ik gun hem alles, behalve tegen ons."

]]>
Fri, 20 Jul 2018 08:48:00 +0200
Bednarek tekent contract bij Eredivisionist: ''Een absolute winnaar'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/179233/bednarek-tekent-contract-bij-eredivisionist-een-absolute-winnaar https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/179233/bednarek-tekent-contract-bij-eredivisionist-een-absolute-winnaar SC Heerenveen heeft zich weten te versterken met Filip Bednarek, zo bevestigt de club uit Friesland via de officiële kanalen. De 25-jarige doelman uit Polen heeft een contract voor twee seizoenen getekend en moet de concurrentie aangaan met Warner Hahn. 

"Met Filip halen we een absolute winnaar in huis", zegt technisch manager Gerry Hamstra. "Hij past bij onze speelstijl en is door zijn jaren bij FC Twente, FC Utrecht en De Graafschap bekend met het Nederlandse voetbal. De laatste twee seizoenen heeft Filip bovendien veel wedstrijden gespeeld en de nodige ervaring opgedaan."

Bednarek doorliep vrijwel de gehele jeugdopleiding bij FC Twente en verkaste in 2015 naar FC Utrecht. Een later vertrok hij naar De Graafschap en daar had hij afgelopen seizoen een belangrijk aandeel in de promotie. Bij de Superboeren kon hij vanwege een aflopend contract transfervrij vertrekken. 

]]>
Thu, 19 Jul 2018 15:55:00 +0200
Zuidam ambitieus: ''Daar gaat belachelijk veel tijd in zitten'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/179200/zuidam-ambitieus-daar-gaat-belachelijk-veel-tijd-in-zitten https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/179200/zuidam-ambitieus-daar-gaat-belachelijk-veel-tijd-in-zitten Jordy Zuidam heeft het uitstekend naar zijn zin bij FC Utrecht. De directeur voetbalzaken (38) is achter de schermen volop bezig met allerlei toekomstplannen en het plotselinge vertrek van Erik ten Hag vorig jaar heeft volgens hem geen roet in het eten gegooid. 

"Wij waren al langer bekend met Eriks ambities", blikt hij terug in gesprek met Voetbal International. "Zijn vertrek was dan ook tot op zekere hoogte ingecalculeerd. Van de buitenkant lijkt het misschien alsof er veel veranderd is, maar zo ervaar ik het niet. Met Erik zijn we op voetbaltechnisch vlak een bepaalde weg ingeslagen en die volgen we nog altijd", benadrukt Zuidam.

"Verder zijn we bezig met een langetermijnproces, ook dat is onveranderd", vervolgt hij. "We willen een stabiele subtopper zijn, structureel in de topzeven van Nederland eindigen. Daarin zijn we ontzettend realistisch – we kennen onze beperkingen – maar tegelijkertijd erg hongerig en ambitieus. Ik ben ontzettend blij dat ik destijds deze kans heb gekregen", blikt Zuidam terug. 

"Ik wilde graag wat in de voetballerij blijven doen en dit paste bij mijn ambities. Ik geloof in onze plannen en de mensen om ze uit te voeren. Het enige wat soms lastig is, is de balans tussen werk en privé in de gaten te houden", legt hij uit. "Zeker met jonge kinderen. We willen zo ontzettend veel, daar gaat belachelijk veel tijd in zitten. Maar vooralsnog geeft het vooral energie", besluit Zuidam. 

]]>
Thu, 19 Jul 2018 14:06:00 +0200
De Jong reageert op kritiek: ''Ik word boos als ik dat hoor'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/179156/de-jong-reageert-op-kritiek-ik-word-boos-als-ik-dat-hoor https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/179156/de-jong-reageert-op-kritiek-ik-word-boos-als-ik-dat-hoor Woensdag kwam naar buiten dat Jean-Paul de Jong zich dit seizoen minder bezig zal houden met de 'dagelijkse praktijk' op het trainingsveld, maar hij blijft wel gewoon aan als hoofdtrainer. De oefenmeester is niet geschrokken door de ophef over het nieuws. 

"Het is door iedereen groot gemaakt, maar we gaan door op dezelfde wijze", legt hij uit. "Op deze manier hebben we afgelopen seizoen al een tijdje gewerkt. Toen was ik ook niet altijd 'buiten'. Dat hebben we geëvalueerd en daar zijn we in het begin van dit seizoen mee doorgegaan, alleen is er nu een scheiding", benadrukt De Jong. 

"De daadwerkelijke leiding ligt in handen van Marinus en Rick, maar ik ben de eindverantwoordelijke die de wedstrijd leidt en doelen bewaakt", vervolgt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dat hebben we vanaf dag één dit seizoen naar de spelers gecommuniceerd en nu zijn we al drie weken zo bezig", vertelt De Jong over de werkwijze. 

"Ik heb ingestemd met deze nieuwe aanpak", benadrukt hij. "We hebben dit gezamenlijk besloten. Ik doe niets minder, maar we volgen een Engels model", aldus De Jong, die ontkent dat er binnen de groep 'te weinig draakvlak' voor hem is. "Ik word boos als ik dat hoor. In dat geval zou je niet gezamenlijk deze weg bewandelen", besluit De Jong fel. 

]]>
Thu, 19 Jul 2018 12:14:00 +0200
VIDEO | Aftermovie: FC Utrecht op trainingskamp in Mühldorf https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/179153/video-aftermovie-fc-utrecht-op-trainingskamp-in-muehldorf https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/179153/video-aftermovie-fc-utrecht-op-trainingskamp-in-muehldorf FC Utrecht verbleef onlangs een week in Mühldorp voor een trainingskamp en de club uit de Domstad speelde twee oefenwedstrijden. Reden genoeg voor FC Utrecht TV om een zogeheten 'aftermovie' te maken.

Zo valt te zien dat er nog een potje golf op het programma stond, terwijl ook Ramon Leeuwin en Jean-Paul de Jong nog aan het woord komen. 

]]>
Thu, 19 Jul 2018 10:22:00 +0200
Marsman streeft FC Utrecht-talent voorbij: ''Dan was ik nooit weggegaan'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/179105/marsman-streeft-fc-utrecht-talent-voorbij-dan-was-ik-nooit-weggegaan https://www.utrechtfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/179105/marsman-streeft-fc-utrecht-talent-voorbij-dan-was-ik-nooit-weggegaan Menno Heus liep jarenlang rond bij FC Utrecht in de hoop op een doorbraak. Toch kwam het er voor de 22-jarige keeper, mede door blessures, nooit van. Nu is hij op zoek naar een nieuwe club.

''Mijn contract is niet verlengd. In de laatste maanden was er wel paar keer het besef dat ik meer dan de helft van mijn leven in Utrecht heb rondgelopen. Dat laat je niet zomaar los", begint Heus in het Algemeen Dagblad. ''Er moest een besluit genomen worden, want door mijn leeftijd kon ik niet meer in Jong FC Utrecht blijven. Dat was overigens ook geen ambitie meer van mij.''

Hij werd voorbij gestreefd door Nick Marsman. ''Als ik als tweede keeper aan de slag kon bij FC Utrecht, was ik nooit weggegaan. Tweede keeper bij een Eredivisieclub is voor mij op het moment ook echt goed genoeg'', zegt Heus, die hoopt op de eerste divisie.

''Het is de bedoeling dat ik komend seizoen actief ben in de eerste divisie. Een club in het buitenland zou eventueel ook nog een optie zijn, maar mijn voorkeur gaat uit naar een club waar ik in een eerste elftal zit en een reële kans heb om te spelen. Of ik daarvoor dan naar bijvoorbeeld Enschede of Velsen moet rijden, maakt mij niet echt uit. Daar ben ik niet kieskeurig in", besluit Heus. 

]]>
Thu, 19 Jul 2018 08:30:00 +0200
'Ook FC Utrecht had naar Fenerbahçe vertrokken Kadioglu op radar staan' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/179056/ook-fc-utrecht-had-naar-fenerbahce-vertrokken-kadioglu-op-radar-staan https://www.utrechtfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/179056/ook-fc-utrecht-had-naar-fenerbahce-vertrokken-kadioglu-op-radar-staan Ferdi Kadioglu maakte afgelopen weekend de opmerkelijke overstap van NEC Nijmegen naar Fenerbahçe. De 18-jarige middenvelder had ook clubs uit Nederland voor het uitkiezen, weet Milliyet.

De Turkse krant meldt dat onder meer FC Utrecht, SC Heerenveen, AZ Alkmaar, Feyenoord en Vitesse zich bij NEC hadden gemeld voor de jeugdinternational. AZ was volgens het bericht nog het dichtst bij een akkoord, maar Kadioglu had zijn zinnen al op de Turkse grootmacht gezet.

Afgelopen zaterdag kwam de deal met de club van coach Phillip Cocu officieel rond. Fenerbahçe schrijft een slordige 1,4 miljoen euro over naar NEC.

]]>
Wed, 18 Jul 2018 20:25:00 +0200
De Jong omschrijft nieuwe rol bij Utrecht: ''Het is een Engels model'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/179050/de-jong-omschrijft-nieuwe-rol-bij-utrecht-het-is-een-engels-model https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/179050/de-jong-omschrijft-nieuwe-rol-bij-utrecht-het-is-een-engels-model Jean-Paul de Jong heeft een nieuwe rol gekregen bij FC Utrecht. Zijn functie is gewijzigd van trainer naar manager. De dagelijkse veldtrainingen worden geleid door Rick Kruys en Marinus Dijkhuizen, terwijl De Jong samen met zijn andere assistent Luc Nijholt eindverantwoordelijke blijft.
 
"Ik geef er niet graag een naam aan, maar het is wel een Engels model waarin ik ook veel werk aan mijn assistenten overlaat", aldus De Jong in gesprek met de NOS. De manager licht de aanleiding toe: "We hebben het vorige seizoen geëvalueerd en gekeken naar zaken die goed gaan en die beter kunnen. Daarop zijn we met Jordy Zuidam (directeur voetbalzaken, red.) tot de conclusie gekomen dat ik samen met Nijholt tijdens trainingen een monitorende rol ga krijgen. Maar ik blijf altijd de eindverantwoordelijke."

Het idee achter dit nieuwe concept is duidelijk. "Ik kan de groep beter bereiken in een beschouwende rol. En zo kan ik de zaken die we voor de training hebben besproken, tijdens de training monitoren en daarna evalueren. Bovendien leggen we zo meer verantwoordelijkheden bij de stafleden. Het is altijd mijn werkwijze geweest om mensen in hun kracht te brengen."

]]>
Wed, 18 Jul 2018 19:23:00 +0200
Janssen: ''Daarmee kunnen we veel twijfel creëren bij de tegenstander'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/178997/janssen-daarmee-kunnen-we-veel-twijfel-creeren-bij-de-tegenstander https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/178997/janssen-daarmee-kunnen-we-veel-twijfel-creeren-bij-de-tegenstander FC Utrecht verbleef een week in het Oostenrijkse Mühldorf. Trainer Jean-Paul de Jong onderzocht daar onder meer of hij iemand in een 'Labyad-achtige' rol in de aanval kan laten spelen. Aanvoerder Willem Janssen vindt dat geen verkeerde optie.

"Je krijgt zo andere kwaliteiten op bepaalde posities", zegt de captain in het Algemeen Dagblad. "Met Simon (Gustafson, red.) als tweede spits zie je veel dynamiek en afwisseling in de combinatie en afstemming met Joris rechts en Sander op 'tien' (Van Overeem en Van de Streek, red.)."

"Daarmee kunnen we veel twijfel creëren bij de tegenstander", vervolgt Janssen. "Met Simon Makienok erin speel je weer een ander systeem en zo heb je meerdere plannen om een wedstrijd aan te vliegen. Dat oefen je wel in zo'n campagne, natuurlijk."

]]>
Wed, 18 Jul 2018 17:21:00 +0200
Bekerwedstrijden FC Utrecht dit seizoen niet meer op Veronica https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/178995/bekerwedstrijden-fc-utrecht-dit-seizoen-niet-meer-op-veronica https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/178995/bekerwedstrijden-fc-utrecht-dit-seizoen-niet-meer-op-veronica De bekerwedstrijden van FC Utrecht zullen komend seizoen niet meer op Veronica worden uitgezonden, zo laat de TOTO KNVB Beker weten via de officiële kanalen. Het toernooi is in het seizoen 2018/2019 namelijk te zien op het open net van FOX. 

"Al in de eerste drie rondes brengt FOX elke donderdag één live bekerwedstrijd, alle samenvattingen van de volledige bekerronde en de live loting", verklapt de TOTO KNVB Beker. "Vanaf de kwartfinales zendt FOX uit op dinsdag, woensdag en donderdag met elke dag één live wedstrijd, samenvattingen en op donderdag live de loting", vervolgt men. 

"Daarmee wordt het aantal bekerwedstrijden op het open net verdrievoudigd ten opzichte van afgelopen seizoen", valt te lezen. "Ook de halve finales en de finale zijn live te zien op FOX. De eerste ronde van de TOTO KNVB Beker staat op 25, 26 en 27 september op het programma. Naast de wedstrijden op het open net doet FOX Sports uiteraard uitgebreid verslag van het bekertoernooi, met tot aan de kwartfinale zes wedstrijden live per ronde." 

]]>
Wed, 18 Jul 2018 16:10:00 +0200
De Jong puzzelt bij FC Utrecht: ''Dat is één van de mogelijkheden'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/178998/de-jong-puzzelt-bij-fc-utrecht-dat-is-een-van-de-mogelijkheden https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/178998/de-jong-puzzelt-bij-fc-utrecht-dat-is-een-van-de-mogelijkheden Jean-Paul de Jong overweegt Simon Gustafson of Sander van de Streek komend seizoen in de spitspositie te posteren bij FC Utrecht. Vorig seizoen speelde Zakaria Labyad in die rol.

"Dat klopt", zegt De Jong in het Algemeen Dagblad. "Dat is één van de mogelijkheden. Je zoekt naar een goede mix van spelers die de lijn van afgelopen jaar kunnen doorzetten. Maar je hebt ook gezien dat we met andere systemen gespeeld hebben."

"Zo proberen we spelers in hun kracht te zetten", vervolgt de oefenmeester. "We hebben spelers waarmee je makkelijk posities zou kunnen wisselen. En de basis van afgelopen jaar is redelijk zo gebleven, met nieuwe jongens die zich heel makkelijk kunnen aanpassen."

De Jong is blij met de mogelijkheden in de selectie van FC Utrecht. "Op dit moment zijn veel posities dubbel bezet. Ik denk dat we nu een goede selectie bij elkaar hebben, maar dat Jordy zal anticiperen als we ons moeten versterken", besluit hij.

]]>
Wed, 18 Jul 2018 15:03:00 +0200
''Bij FC Utrecht zeggen ze ook niet: Wij hebben dit jaar als doelstelling niet te degraderen'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/bestuur-beleid/178972/bij-fc-utrecht-zeggen-ze-ook-niet-wij-hebben-dit-jaar-als-doelstelling-niet-te-degraderen https://www.utrechtfans.nl/nieuws/bestuur-beleid/178972/bij-fc-utrecht-zeggen-ze-ook-niet-wij-hebben-dit-jaar-als-doelstelling-niet-te-degraderen PEC Zwolle heeft ambitieuze plannen gepresenteerd. De club uit de hoofdstad van Overijssel wil door middel van aandelenuitgifte zo'n twintig miljoen euro ophalen met als doel in de toekomst structureel tussen plaats vier en acht te spelen.

"Er is nu een gat in de vaderlandse subtop. Waarom zouden wij daar als PEC niet inspringen?", vraagt technisch directeur Gerard Nijkamp zich af in Voetbal International. "Over de topdrie hoeven we het niet te hebben en AZ maakt indrukwekkende stappen. Maar daaronder? We hebben Hypercube laten uitzoeken of er groeimogelijkheden zijn en die zijn er. Alleen is daar dan wel een zeker kapitaal voor nodig."

De intentie is in de komende vier seizoenen telkens tussen de vierenhalf en vijf miljoen extra in de spelersgroep te investeren. Mocht dat lukken, dan slaat PEC al snel een gat naar pakweg FC Utrecht. "Heb je meer geld om in je spelersgroep te investeren, dan kun je betere spelers aantrekken en hogere salarissen betalen", aldus Nijkamp.

"Dat ga je vervolgens terugzien in de resultaten", vervolgt hij. "Natuurlijk, je moet altijd rekening houden met een minder jaar, maar bij FC Utrecht zeggen ze ook niet: Wij hebben dit jaar als doelstelling niet te degraderen. Als de prestaties eenmaal beter worden, stijgt de waarde van je selectie, evenals de tv-inkomsten", aldus Nijkamp.

]]>
Wed, 18 Jul 2018 13:48:00 +0200
''We willen structureel spelers als Ramselaar, Amrabat en Ayoub afleveren'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/bestuur-beleid/178986/we-willen-structureel-spelers-als-ramselaar-amrabat-en-ayoub-afleveren https://www.utrechtfans.nl/nieuws/bestuur-beleid/178986/we-willen-structureel-spelers-als-ramselaar-amrabat-en-ayoub-afleveren FC Utrecht is de laatste jaren uitgegroeid tot een stabiele subtopper, maar er is nog verbetering mogelijk. Zo zijn de Domstedelingen financieel nog niet daadkrachtig genoeg.

"Het is een enorm cliché, maar ergens komen is eenvoudig, ergens blijven veel lastiger", zegt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam in Voetbal International. "Bovendien moeten we realistisch blijven. Het is de laatste jaren een financiële worsteling geweest. Sportief hebben we mede door de aanstelling van Erik een enorme boost gekregen. Nu moet de rest van de organisatie daarin mee."

FC Utrecht kan op veel gebieden nog groeien. "Ons spelersbudget is maar de helft van Vitesse, AZ is in staat tweederde meer in de jeugdopleiding te investeren. Daar willen wij ook naartoe", geeft Zuidam aan. "Maar wij verkeren nog in de fase dat we transfers nodig hebben om de begroting te dichten. Je kunt stellen dat we op een creatieve manier best ver zijn gekomen, nu moet er structureel iets veranderen. Dat geldt vooral voor de inkomstenkant. Er is sprake van schreefgroei."

Zuidam moet de voetbalkant verder opbouwen. "Het is zaak de gehele club te levelen. Als het niveau van je eerste elftal hoger ligt, moet ook je opleidingsniveau omhoog. Wij moeten opleiden voor de Nederlandse top. We willen structureel spelers als Ramselaar, Amrabat en Ayoub afleveren. Dan moet je wel durven investeren", besluit hij.

]]>
Wed, 18 Jul 2018 12:41:00 +0200
Ayoub op zijn plek na transfer: ''Feyenoord zie ik als FC Utrecht in het groot'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/178951/ayoub-op-zijn-plek-na-transfer-feyenoord-zie-ik-als-fc-utrecht-in-het-groot https://www.utrechtfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/178951/ayoub-op-zijn-plek-na-transfer-feyenoord-zie-ik-als-fc-utrecht-in-het-groot Yassin Ayoub is een van de nieuwe gezichten bij Feyenoord in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De middenvelder is transfervrij overgenomen van FC Utrecht.

Ayoub heeft het goed naar zijn zin in Rotterdam. "Feyenoord zie ik als FC Utrecht in het groot", begint de middenvelder, die vele transfers zag afketsen, in gesprek met Voetbal International. "Mijn voorkeur had altijd de topdrie van Nederland."

Erik ten Hag maakte van Ayoub de speler die hij nu is. "Hij is bezig geweest om mijn mindset te veranderen. 'Net naast, op de paal, op de keeper. Telt allemaal niet. Geen rendement. Hij moet langs de keeper. Tegen de touwen, dan wordt je herinnerd'. Eindeloos heeft hij dat erin gehamerd. Sindsdien ben ik een andere, meer dynamische speler geworden."

]]>
Wed, 18 Jul 2018 11:33:00 +0200
Janssen reageert: ''Niemand die nu anders naar Jean-Paul kijkt, integendeel'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/178949/janssen-reageert-niemand-die-nu-anders-naar-jean-paul-kijkt-integendeel https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/178949/janssen-reageert-niemand-die-nu-anders-naar-jean-paul-kijkt-integendeel Jean-Paul de Jong heeft een nieuwe rol gekregen bij FC Utrecht, waar hij voortaan manager in plaats van hoofdtrainer is. Voor aanvoerder Willem Janssen kwam dat nieuws niet als een verrassing.

"Zelf heb ik zowel met Jordy Zuidam (technisch directeur, red.) als de trainer gesproken", zegt Janssen in gesprek met Voetbal International. "Ik denk dat iedereen zich kan vinden in de huidige constructie. Zo bijzonder is het overigens ook niet: bij veel clubs hebben de assistenten een prominente rol. Alleen bij FC Utrecht wordt er nu open over gesproken."

De status van De Jong verandert volgens Janssen niet. "Jean-Paul is nog gewoon onze hoofdtrainer, dat staat buiten kijf", meent de captain. "Hij geniet veel respect vanuit de groep en laat zich duidelijk gelden. Bij evaluaties, op wedstrijddagen en zeker ook in de trainerskamer."

"Eenieder kent zijn kwaliteiten", vervolgt Janssen. "Ik denk dat we het ook niet te groot moeten maken: het is een manier om iedereen in zijn kracht te laten werken. Niemand die nu anders naar Jean-Paul kijkt, integendeel."

]]>
Wed, 18 Jul 2018 10:25:00 +0200
''De Jong had amper draagvlak bij de spelers, dát is de enige waarheid'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/178929/de-jong-had-amper-draagvlak-bij-de-spelers-dat-is-de-enige-waarheid https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/178929/de-jong-had-amper-draagvlak-bij-de-spelers-dat-is-de-enige-waarheid FC Utrecht heeft besloten dat de trainingen voortaan geleid worden door assistenten Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys. Jean-Paul de Jong is niet langer hoofdtrainer, maar blijft als manager de eindverantwoordelijke.

Volgens FC Utrecht voelen alle partijen zich prettig bij deze constructie. Journalist Anton Lippold, die FC Utrecht al jaren op de voet volgt, meent dat er echter meer speelt. "FC Utrecht is als vanouds amateuristisch bezig en valt opnieuw op door onbenulligheid", schrijft hij op Twitter.

De Jong is namelijk niet zomaar van het trainingsveld gehaald. "Onduidelijkheid troef in technische staf. Hij had amper draagvlak bij de spelers, dát is de enige waarheid", aldus Lippold. "Als Jean-Paul ballen heeft, dan stapt hij op." De Jong was pas een half jaar hoofdtrainer bij FC Utrecht.

]]>
Wed, 18 Jul 2018 09:18:00 +0200
Van de Haar: ''Het enige dat ik bij FC Utrecht doe, is onder contract staan'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/178922/van-de-haar-het-enige-dat-ik-bij-fc-utrecht-doe-is-onder-contract-staan https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/178922/van-de-haar-het-enige-dat-ik-bij-fc-utrecht-doe-is-onder-contract-staan Hans van de Haar is ook komend seizoen de hoofdtrainer bij FC Lienden. De laatste drie duels deed hij dat al op interim-basis, maar nu is Van de Haar definitief aangesteld bij de tweededivisionist.

Het was nog maar de vraag of Van de Haar ook na de zomerstop aan het roer stond bij FC Lienden. "Vanwege mijn contract bij FC Utrecht", legt de oefenmeester uit in gesprek met De Gelderlander. Na het vertrek van Erik ten Hag kwam hij niet meer in de plannen van de technische staf voor.

"Het enige dat ik bij FC Utrecht doe, is onder contract staan", geeft Van de Haar aan. "Dat kon nog roet in het eten gooien voor mijn overstap naar FC Lienden, maar in principe is alles nu akkoord. Ik wacht alleen nog op het laatste telefoontje vanuit Utrecht, maar diegene die daar over gaat is nog op vakantie. Ik maak me geen zorgen hoor. Dat komt wel goed."

]]>
Wed, 18 Jul 2018 08:12:00 +0200
De Jong niet langer hoofdtrainer FC Utrecht: ''Jean-Paul voelt hier zich prettig bij'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/178896/de-jong-niet-langer-hoofdtrainer-fc-utrecht-jean-paul-voelt-hier-zich-prettig-bij https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/178896/de-jong-niet-langer-hoofdtrainer-fc-utrecht-jean-paul-voelt-hier-zich-prettig-bij Jean-Paul de Jong is met ingang van dit seizoen geen hoofdtrainer meer van FC Utrecht. Hij wordt manager van de Domstedelingen, terwijl assistenten Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys de dagelijkse trainingen gaan verzorgen.

"Na het vertrek van Erik naar Ajax is Jean-Paul hoofdtrainer geworden en is het ons gelukt de lijn door te trekken", legt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam uit in Voetbal International. "We gingen als zesde de winterstop in en zijn als vijfde geëindigd. Niettemin hebben we deze zomer uitgebreid geëvalueerd."

"Jean-Paul en ik hebben uitvoerig met elkaar gesproken en samen besloten enkele aanpassingen in de structuur door te voeren", vervolgt hij. "Marinus en Rick zijn vanaf nu als veldtrainers verantwoordelijk voor de dagelijkse trainingen en de voetbalinhoudelijke ontwikkeling. Jean-Paul is en blijft eindverantwoordelijke en is uiteraard nauw betrokken bij alle processen in een monitorende rol, met Luc Nijholt als zijn assistent."

Bij FC Utrecht wordt positief gereageerd op de veranderingen en de buitenwacht zal er weinig van merken. "We hadden op dezelfde voet verder kunnen gaan, aangezien er deels al zo werd gewerkt in de technische staf. Alleen denken we dat er nog meer in zit, zeker nu er meer duidelijkheid is", meent Zuidam. "Garanties heb je niet, maar iedereen voelt zich hier prettig bij. Ook Jean-Paul."

]]>
Wed, 18 Jul 2018 07:07:00 +0200
VIDEO | FC Utrecht-spelers ontvangen jonge supporter met open armen https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/178866/video-fc-utrecht-spelers-ontvangen-jonge-supporter-met-open-armen https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/178866/video-fc-utrecht-spelers-ontvangen-jonge-supporter-met-open-armen FC Utrecht-supporter Tygo bracht, onderweg naar vakantie, een bezoekje aan de training van FC Utrecht in het Oostenrijkse Schloss Mühldrof. De jonge fan werd met veel enthousiasme ontvangen door de spelers van FC Utrecht, die een balletje trapten met hem.

 

]]>
Tue, 17 Jul 2018 19:28:00 +0200
KNVB wijzigt spelregels: ''Beide teams hebben zo een gelijkere kans'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/178840/knvb-wijzigt-spelregels-beide-teams-hebben-zo-een-gelijkere-kans https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/178840/knvb-wijzigt-spelregels-beide-teams-hebben-zo-een-gelijkere-kans De KNVB heeft met ingang van komend seizoen een aantal spelregels gewijzigd. Zo worden strafschoppenseries in het vervolg volgens het ABBA-principe afgewerkt, waardoor niet telkens hetzelfde team als eerste een strafschop neemt.

"De verwachting is dat met deze procedure beide teams een gelijkere kans hebben op het winnen van de strafschoppenserie, omdat de druk eerlijker verdeeld wordt over spelers van beide teams", schrijft de KNVB. De ABBA-procedure zal zowel in het betaald voetbal als bij de amateurs van toepassing zijn."

Een andere nieuwe spelregel zijn gele en rode kaarten voor de technische staf. "Dit is een duidelijker communicatiemiddel vanuit de scheidsrechter naar de desbetreffende teamofficial, maar ook naar het publiek", aldus de KNVB, die daarnaast in de Eredivisie gaat werken met een videoscheidsrechter. Daarnaast wordt bij elke verlenging een vierde wissel toegestaan.

Feyenoord heeft ontstemd gereageerd op de wijzigingen. "Hoe is het mogelijk?", zegt technisch directeur Martin van Geel tegenover Voetbal International. "Op het WK hebben we net nog allerlei penaltyseries voorbij zien komen. Maar net als met kunstgras gaan we nu in Nederland weer iets nieuws verzinnen waar de rest van de wereld niet aan meedoet."

De Feyenoord-directeur noemt het 'een devaluatie' van de Johan Cruijff Schaal, waarbij penalty's voor het eerst volgens ABBA genomen kunnen worden. "En als Oranje op Euro 2020 een penaltyserie verliest, kan ik je al voorspellen wat de discussie wordt. Ik kan er met mijn hoofd niet bij. Ga experimenteren bij een vriendschappelijk toernooi. Als je dat überhaupt al moet doen", aldus Van Geel.

]]>
Tue, 17 Jul 2018 17:06:00 +0200
De Jong tevreden: ''Dan zie je dat spelers zich willen laten zien'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/178791/de-jong-tevreden-dan-zie-je-dat-spelers-zich-willen-laten-zien https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/178791/de-jong-tevreden-dan-zie-je-dat-spelers-zich-willen-laten-zien Jean-Paul de Jong heeft een goed gevoel overgehouden aan het trainingskamp in Oostenrijk. De hoofdtrainer van FC Utrecht speelde met zijn ploeg oefenwedstrijden tegen Red Bull Salzburg (1-0 nederlaag) en Arsenal Sula (1-2 overwinning). 

"We hebben goed kunnen werken aan onze speelwijze", blikt de oefenmeester terug voor de camera van FC Utrecht TV. "Alle spelers zijn inzetbaar gebleven en we hebben verschillende systemen gespeeld. Het is daarnaast ook mooi om te zien dat de dingen die we trainen ook uitkomen in de wedstrijd." 

"Je ziet dat we met een vrijwel gehele fitte ploeg eindigen en daarbij zit ook onderlinge concurrentie", vervolgt De Jong. "Dan zie je dat spelers zich willen laten zien. Des te mooier dat je dan ook met een overwinning kunt afsluiten. We moeten trachten om deze lijn verder voort te zetten." 

]]>
Tue, 17 Jul 2018 15:40:00 +0200