Nieuws - Utrechtfans.nl - FC Utrecht Nieuws https://www.utrechtfans.nl/rss/nieuws Utrechtfans Janssen kritisch op eigen ploeg: ''Het was verre van sprankelend'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/165346/janssen-kritisch-op-eigen-ploeg-het-was-verre-van-sprankelend https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/165346/janssen-kritisch-op-eigen-ploeg-het-was-verre-van-sprankelend FC Utrecht liet het donderdagavond opnieuw na om de volle buit te pakken. De ploeg van Jean-Paul de Jong speelde 1-1 tegen FC Groningen. Aanvoerder Willem Janssen is kritisch op zijn team.

"Wij waren vanavond voetballend gezien niet zo goed als de afgelopen weken", begint Janssen tegenover DUC. "In de afgelopen vier wedstrijden hebben we op hoog niveau gevoetbald, maar de doelpunten kinderlijk weggegeven. Maar vanavond geven we nauwelijks iets weg. Ik denk dat wij het dan niet zo ver hadden moeten laten komen. We moeten gewoon in staat zijn om de wedstrijd over de streep te trekken."

"Op dit moment halen tegenstanders van ons een heel hoog rendement uit hun doelpogingen", doelt Janssen op de vele penalty's die FC Utrecht de laatste weken tegen krijgt. "We hadden vandaag niet het idee dat ze grote kansen kregen. Dan komt de penalty en daardoor win je de wedstrijd niet."

Volgens Janssen had FC Utrecht de wedstrijd eerder in het slot moeten gooien. "Het was vandaag verre van sprankelend, maar we stonden wel compact. Wij moeten van daaruit meer druk ontwikkelen, dat is wel een aandachtspuntje. We moeten bovendien vaker toeslaan uit de counter. Daardoor hebben we vorig jaar een heleboel wedstrijden door gewonnen", aldus Janssen, die via de play-offs hoopt op een Europees avontuur.

"Dit seizoen hebben we kunnen zien hoe mooi dat is. We waren dichtbij plaatsing voor de groepsfase. Het is twee keer in de historie voorgekomen dat FC Utrecht twee jaar op rij Europees speelt. Wij kunnen dus geschiedenis gaan schrijven als we dat bewerkstelligen."

 

]]>
Fri, 20 Apr 2018 18:15:00 +0200
Van der Maarel oneens met scheidsrechter: ''Zie jij hetzelfde als ik? Ik raak eerst de bal'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/165338/van-der-maarel-oneens-met-scheidsrechter-zie-jij-hetzelfde-als-ik-ik-raak-eerst-de-bal https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/165338/van-der-maarel-oneens-met-scheidsrechter-zie-jij-hetzelfde-als-ik-ik-raak-eerst-de-bal FC Utrecht heeft donderdagavond één punt overgehouden aan het thuisduel met FC Groningen. Een teleurstellend resultaat in de ogen van FC Utrecht-verdediger Mark van der Maarel. 

"Als je 1-0 voor staat in eigen huis, een kans hebt op de 2-0 en dan het uiteindelijk nog weggeeft, dan moet je dat jezelf aanrekenen", begint Van der Maarel tegenover FOX Sports. "We hadden veel controle, maar staan hier uiteindelijk maar met één punt."

FC Groningen maakte de 1-1 uit een penalty, die veroorzaakt werd door een overtreding van Mark vvan der Maarel. De verdediger zelf is het echter niet eens met de beslissing van de arbiter. "Vanuit mijn perspectief raak ik de bal eerst en schopt hij mij van achter. Ik snap dat het moeilijk is voor een scheidsrechter om te zien. Dat is mijn lezing. Ik ben er echter wel bij betrokken, dus dan baal ik er van", aldus Van der Maarel, die bij het zien van de beelden niet van standpunt verandert.  "Zie jij hetzelfde als ik? Ik denk dat ik eerst de bal raak, al is het wellicht subjectief."

FC Utrecht gaf in de tweede helft de controle over de wedstrijd weg. "We probeerden de tegenstander te laten lopen. Je weet dat het warm is, dan wil je niet te veel energie verspillen. We hebben het alleen niet goed genoeg gedaan. We laten Groningen terug in de wedstrijd komen, dat mogen we onszelf aanrekenen", vindt Van der Maarel, die weet dat de afgelopen resultaten van FC Utrecht met de play-offs in het vooruitzicht niet uitstekend zijn.

"Het is een feit dat we een aantal wedstrijden al geen drie punten hebben gepakt. Gelukkig hebben we nog twee wedstrijden. Het is zaak dat we die wedstrijden wel over de streep trekken en daarin vertrouwen gaan tanken", besluit Van der Maarel.

]]>
Fri, 20 Apr 2018 17:17:00 +0200
''Ik zag een trotse Frans en Gonnie gisteren bij de onthulling'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/165272/ik-zag-een-trotse-frans-en-gonnie-gisteren-bij-de-onthulling https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/165272/ik-zag-een-trotse-frans-en-gonnie-gisteren-bij-de-onthulling Donderdagmiddag werd er een borstbeeld van Frans van Seumeren onthuld bij De Galgenwaard en daarmee willen de supporters van FC Utrecht hem bedanken voor zijn inbreng.

Ook Paul Verhoeff is vol lof over de inbreng van de eigenaar. “Het is fantastisch om te zien dat onze supporters 10 jaar Frans van Seumeren als grootaandeelhouder van FC Utrecht eren met dit prachtige beeld”, zegt de voorzitter van de Raad van Commissarissen op de clubsite.

“De plek waar het beeld staat, direct voor de ingang van het stadion, is wat mij betreft symbolisch: zonder Frans was er geen entree meer naar het voetbalstadion", vervolgt de bestuurder. "Dat is nu vereeuwigd. Ik zag een trotse Frans en zijn vrouw Gonnie gisteren bij de onthulling, tijdens de mooie woorden van Teun den Hartog. De club wil de supporters nogmaals danken voor dit mooie gebaar", besluit Verhoeff. 

]]>
Fri, 20 Apr 2018 15:53:00 +0200
FOTO | Zo ziet het virtuele schema van de play-offs er uit https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/165219/foto-zo-ziet-het-virtuele-schema-van-de-play-offs-er-uit https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/165219/foto-zo-ziet-het-virtuele-schema-van-de-play-offs-er-uit FC Utrecht staat na 32 wedstrijden op de vijfde plek in de Eredivisie en als de stand zo blijft, neemt de ploeg van trainer Jean-Paul de Jong het in de halve finale van de play-offs op tegen PEC Zwolle.

De halve finales worden gespeeld op woensdag 9 mei en zaterdag 12 mei. De wedstrijden tussen de nummers vijf en acht beginnen om 20:45 uur, terwijl de wedstrijden tussen de nummers zes en zeven om 20:45 uur beginnen. 

Op dit moment gaat de andere halve finale tussen SC Heerenveen (46 punten) en Vitesse (45 punten), maar ook PEC Zwolle (44 punten) en ADO Den Haag (43 punten) kunnen in de komende twee duels nog klimmen op de ranglijst. 

]]>
Fri, 20 Apr 2018 14:40:00 +0200
Janssen verklapt: ''Ik probeerde Van Weert een beetje om te kopen'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/165213/janssen-verklapt-ik-probeerde-van-weert-een-beetje-om-te-kopen https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/165213/janssen-verklapt-ik-probeerde-van-weert-een-beetje-om-te-kopen FC Utrecht speelde donderdagavond in de Galgenwaard met 1-1 gelijk tegen FC Groningen en Tom van Weert nam de enige treffer van de bezoekers voor zijn rekening. Aanvoerder Willem Janssen probeerde de aanvaller echter nog wel op andere gedachten te brengen. 

"Ik ken Tom goed, we zitten samen in de CSR (Centrale Spelersraad, red.)", legt hij uit in gesprek met FC Afkicken. "Wat ik allemaal tegen hem zei? Ik probeerde hem een beetje om te kopen, haha. Ik zei hem dat hij een gedeelte van onze wedstrijdpremie mocht hebben", verklapt Janssen.

"Maar hij vond het blijkbaar te weinig, want hij schiet hem gewoon binnen", vervolgt de verdediger, die beseft dat de club uit de Domstad aan een slechte serie bezig is. "Ja, we zitten in een dipje. We willen weer een winnend elftal worden en dit frustreert enorm", besluit Janssen. 

]]>
Fri, 20 Apr 2018 13:33:00 +0200
"Als het Utrecht-publiek begint te fluiten, is dat onze verdienste" https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/165204/als-het-utrecht-publiek-begint-te-fluiten-is-dat-onze-verdienste https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/165204/als-het-utrecht-publiek-begint-te-fluiten-is-dat-onze-verdienste FC Groningen speelde donderdagavond in de Galgenwaard met 1-1 gelijk tegen FC Utrecht en Tom van Weert nam in de tweede helft de enige treffer voor zijn rekening. De centrumspits faalde niet vanaf elf meter.

"Een penalty is altijd een perfect moment als spits om je saldo op te krikken", blikt hij terug in gesprek met RTV Noord. "Ik denk ook dat het een strafschop was. Maar als je zo'n moment tien keer hebt, dan wordt hij vijf of zes keer op elf meter gelegd", beseft Van Weert.

De aanvaller zag dat FC Groningen een prima wedstrijd speelde. "Als het Utrecht-publiek begint te fluiten, is dat onze verdienste", constateert hij. "We konden ook vrijuit voetballen, dus dat is ook gewoon lekker", besluit Van Weert over het veldspel van de bezoekers. 

]]>
Fri, 20 Apr 2018 12:20:00 +0200
Troupee treurt: ''Ik kan niet nog zo'n seizoen als dit hebben'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/165212/troupee-treurt-ik-kan-niet-nog-zon-seizoen-als-dit-hebben https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/165212/troupee-treurt-ik-kan-niet-nog-zon-seizoen-als-dit-hebben FC Utrecht speelde donderdagavond in eigen huis met 1-1 gelijk tegen FC Groningen en Giovanni Troupee kampte na afloop met gemengde gevoelens. De vleugelverdediger baalde van het resultaat, maar was blij dat hij weer eens mocht spelen in de hoofdmacht.

"Heerlijk om weer in de basis te staan”, vertelt hij. "Aan het begin van de tweede seizoenshelft was ik drie wedstrijden basisspeler en hoewel het goed stond, werd ik er helaas toch afgehaald. Sindsdien moest ik het met invalbeurten doen", blikt Troupee terug. 

"Het seizoen is niet wat ik ervan had verwacht en wat ik had gehoopt”, vervolgt hij in gesprek met de Telegraaf. "Ik kan niet nog zo’n seizoen als dit hebben en moet gaan spelen. Als dat bij FC Utrecht kan, ben ik daar blij mee, want ik ben hier groot geworden", beseft Troupee.

'Maar het belangrijkste op mijn leeftijd is dat je veel wedstrijden speelt. Dat moet voorop staan deze zomer", vervolgt de rechtsback, die niet blij was met een punt. "Dit gelijkspel voelt als een teleurstelling. Met het oog op de play-offs zal het beter moeten, maar daarvoor hebben we nog twee wedstrijden.”

]]>
Fri, 20 Apr 2018 11:11:00 +0200
De Jong kritisch: ''In de tweede helft was dat niet aan de orde'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/165199/de-jong-kritisch-in-de-tweede-helft-was-dat-niet-aan-de-orde https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/165199/de-jong-kritisch-in-de-tweede-helft-was-dat-niet-aan-de-orde FC Utrecht speelde donderdagavond in de Galgenwaard met 1-1 gelijk tegen FC Groningen en Jean-Paul de Jong baalde na afloop van het teleurstellende resultaat. De oefenmeester beseft dat de club uit de Domstad een zwakke tweede helft speelde. 

“Voor ons voelt dit punt niet als een overwinning”, blikt hij terug op de clubsite. “Wij gingen voor de drie punten om ons te positioneren voor plek vijf. Ik denk dat ik dan in de eerste helft moet constateren dat wij na de 1-0 helaas niet, met de mogelijkheden die we hebben gekregen, de 2-0 hebben gemaakt.”
 
“In de tweede helft zaten we niet in ons spel", vervolgt De Jong realistisch. "We stonden defensief, compact, daardoor konden we in de eerste helft zien dat elke bal daarin gevaarlijk kon zijn. In de tweede helft was dat niet aan de orde. We waren slordig aan de bal en voorin hadden we moeite om gebruik te maken van de ruimtes die ontstonden", constateert hij. 
 
“Op het eind hebben we getracht om voor de overwinning te gaan, maar daar zat niks in", erkent de oefenmeester. "Nu hebben we een punt overgehouden. Dat betekent dat we met de voorsprong die we nu hebben, het zelf in handen hebben om de vijfde plek veilig te stellen", besluit De Jong. 

]]>
Fri, 20 Apr 2018 10:09:00 +0200
Van Seumeren trots: ''Ik vind dit echt een grandioos gebaar'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/165196/van-seumeren-trots-ik-vind-dit-echt-een-grandioos-gebaar https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/165196/van-seumeren-trots-ik-vind-dit-echt-een-grandioos-gebaar Donderdagmiddag werd er een borstbeeld van Frans van Seumeren onthuld bij De Galgenwaard en daarmee willen de supporters van FC Utrecht hem bedanken voor zijn inbreng. De eigenaar van de club uit de Domstad is blij met het mooie gebaar. 

"Of het beeld lijkt, moeten anderen maar beoordelen", reageert hij in het Algemeen Dagblad. "Het beeld is knapper dan ik, geloof ik. Maar ik vind dit echt een grandioos gebaar. Vooral omdat het uit de harten van de fans komt", aldus Van Seumeren.

"Eigenlijk vind ik het ook te veel eer, het raakt me vol in mijn hart", vervolgt hij. "Ik ben pas tien jaar aan de gang met deze mooie club. Het heeft dik 40 miljoen gekost, maar we zijn bijna self-supporting. Het is een mooie investering geweest", beseft Van Seumeren.

"Wie A zegt moet ook B zeggen. Dat doe ik", vervolgt hij. "En dat kost dan af en toe een 'investerinkje'. Maar ik doe het voor de mensen die Utrecht een warm hart toedragen. Dat ze mij nu op deze wijze laten weten dat het zo wordt gewaardeerd, maakt me trots", besluit Van Seumeren. 

]]>
Fri, 20 Apr 2018 08:57:00 +0200
Janssen kritisch: ''Je moet thuis gewoon winnen van Groningen'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/165167/janssen-kritisch-je-moet-thuis-gewoon-winnen-van-groningen https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/165167/janssen-kritisch-je-moet-thuis-gewoon-winnen-van-groningen Hoewel hij scoorde, was Willem Janssen zeker niet blij met het gelijkspel tegen FC Groningen. Dat liet hij merken in gesprek met Fox Sports. 

Janssen was zeker niet blij met het resultaat. ''Nee tuurlijk niet, je moet thuis winnen van Groningen in deze fase, wat er ook gebeurt. Tot die penalty is er niks aan de hand, maar ik vind dat wij veel meer toe moeten slaan met de mogelijkheden die we krijgen en de omschakeling. Daar miste ik vandaag wel een stukje overtuiging en power bij ons.''

''We wilden deze koste wat het kost winnen'', vervolgt Janssen. ''En ik denk dat, ondanks dat Groningen veel aandeel had, werden ze nauwelijks gevaarlijk. In het begin hadden we het niet helemaal onder controle maar naarmate de eerste helft vorderde, was er denk ik niks aan de hand, dan kom je goed op 1-0. In de tweede helft missen we een droomkans op 2-0, die moet gewoon binnen.  Dan één moment, die penalty, hij schiet hem binnen en dan is de wedstrijd gewoon op slot.''

]]>
Thu, 19 Apr 2018 21:24:00 +0200
FC Utrecht niet verder dan gelijkspel tegen FC Groningen https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/165161/fc-utrecht-niet-verder-dan-gelijkspel-tegen-fc-groningen https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/165161/fc-utrecht-niet-verder-dan-gelijkspel-tegen-fc-groningen FC Utrecht heeft voor de vijfde keer op rij niet gewonnen in de Eredivisie. In eigen huis kwam het niet verder dan 1-1 tegen FC Groningen. Willem Janssen tekende voor het Utrechtse doelpunt.

In de beginfase was het eerste gevaar voor FC Utrecht, wat gelijk uitmondde in de 1-0. Na een hoekschop legde Dumic de bal terug op Janssen die de bal achter Padt werkte. Daarna kreeg FC Groningen een aantal mogelijkheden. Een paar hoekschoppen werden weggewerkt en een schot van Warmerdam werd gekeerd door Jensen. Het spel golfde vervolgens wat op en neer, met de grootste kans voor Doan. De Japanner maakte het met zijn afstandsschot Jensen lastig, maar de goalie hield zijn doel schoon. 

Na rust was het FC Utrecht wat als beste uit de kleedkamer kwam. Het kreeg een aantal kansen via Labyad. Groningen was gevaarlijk via Doan en Drost. In de 71e minuut kreeg FC Groningen een strafschop. Na een vlotte aanval werd Van Weert neergelegd door Van der Maarel. De spits ging zelf achter de bal staan en benutte de penalty.

]]>
Thu, 19 Apr 2018 20:54:00 +0200
Matchday: Drie wijzigingen bij FC Utrecht voor duel met FC Groningen https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/165130/matchday-drie-wijzigingen-bij-fc-utrecht-voor-duel-met-fc-groningen https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/165130/matchday-drie-wijzigingen-bij-fc-utrecht-voor-duel-met-fc-groningen FC Utrecht speelt vanavond om 18.30 uur de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Trainer Jean-Paul de Jong wijzigt zijn opstelling op drie plekken.

Ramon Leeuwin, Robin van der Meer en Sean Klaiber ontbreken in het basiselftal van de Domstedelingen. Leeuwin zit ook niet op de bank. De verdediger kampt met een liesblessure. Giovanni Troupée en Dario Dumic krijgen de kans van De Jong.

Bij FC Groningen ontbreken de geblesseerden Samir Memisevic en Mimoun Mahi. Achterin neemt Kasper Larsen de plek over van Memisevic. Mahi wordt vervangen door Jesper Drost. Daarnaast keert Juninho Bacuna terug in de basisploeg.

Opstelling FC Utrecht: Jensen; Van der Maarel, Dumic, Janssen, Troupée; Strieder, Klich, Ayoub, Van de Streek; Kerk en Labyad.

Wissels: Marsman, Dessers, Van der Meer, Klaiber, Emanuelson, Ould-Chikh, Kali, Velanas, Görtler.

Opstelling FC Groningen: Padt; Zeefuik, Te Wierik, Larsen, Bacuna; Van de Looi, Drost, Warmerdam; Hrustic, Van Weert en Doan.

Wissels: Begois, Hoekstra, Antuna, Van Nieff, Kramer, Absalem, Breij, Freriks. 

]]>
Thu, 19 Apr 2018 17:26:00 +0200
Standbeeld Van Seumeren onthuld bij Galgenwaard: ''Voor een uniek mens'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/165091/standbeeld-van-seumeren-onthuld-bij-galgenwaard-voor-een-uniek-mens https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/165091/standbeeld-van-seumeren-onthuld-bij-galgenwaard-voor-een-uniek-mens Frans van Seumeren heeft vandaag een standbeeld gekregen bij de ingang van Stadion Galgenwaard. Het beeld is een initiatief van supportersvereniging FC Utrecht om de clubeigenaar te bedanken. Van Seumeren redde FC Utrecht tien jaar geleden en bracht de club terug naar de subtop.

"Wat Frans uit liefde voor zijn club heeft gedaan, is uniek. Daar zijn we hem meer dan dankbaar voor", zegt Teun den Hartog, voorzitter van de supportersvereniging FC Utrecht. "De fans wilden graag iets terug doen. Dit beeld, dat onder de luifel bij de hoofdingang staat, zeg alles over onze dankbaarheid. Het is ook typisch FC Utrecht. Nergens bij Nederlandse stadions staan beelden van niet-voetballers. Bij ons nu wel."

"Frans is niet alleen eigenaar, maar vooral ook superfan", vervolgt Den Hartog. "Clubs worden tegenwoordig vaak overgenomen door zakenlieden. Wij mogen onszelf in de handen knijpen dat het door een zakenman is gebeurd, die ook echt een clubhart heeft. Hij wil zijn investering niet terug – dat is op zich al bijzonder - en het liefst wil hij dat Utrecht winst gaat maken, maar je merkt aan alles dat de drie punten op een speeldag voor hem het allerbelangrijkste zijn."

Van Seumeren is vandaag met een smoes naar de Galgenwaard gelokt, waar hij het beeld zelf onthulde. "Het beeld stond al de hele dag voor Galgenwaard. Afgedekt. Langslopend publiek zei: 'Ik hoop dat het is wat ik denk dat het is'. Dat zegt alles. Mensen met een FC-hart gunnen dit Frans. Een uniek beeld voor een uniek mens", aldus Den Hartog in het Algemeen Dagblad.

]]>
Thu, 19 Apr 2018 15:16:00 +0200
Nesu terug bij FC Utrecht: ''Heel mooie verrassing dat ik hiervoor ben uitgenodigd'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/165011/nesu-terug-bij-fc-utrecht-heel-mooie-verrassing-dat-ik-hiervoor-ben-uitgenodigd https://www.utrechtfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/165011/nesu-terug-bij-fc-utrecht-heel-mooie-verrassing-dat-ik-hiervoor-ben-uitgenodigd Mihai Nesu is vanavond eregast bij de wedstrijd tussen FC Utrecht en FC Groningen. De Roemeen liep in 2011 een dwarslaesie op tijdens een training van FC Utrecht, maar komt altijd graag naar de Domstad.

"Ik voel me hier helemaal thuis", zegt hij in De Telegraaf. Rondom het duel met FC Groningen wordt geld ingezameld voor zijn Foundation. "Een heel mooie verrassing dat ik hiervoor ben uitgenodigd. De Foundation is mijn belangrijkste levensdoel", aldus Nesu.

"Sinds enkele jaren hebben we in Roemenië een revalidatiecentrum voor gehandicapte kinderen", vervolgt hij. "De families kunnen hun behandeling niet betalen en daarom kunnen de kinderen bij ons terecht. Het maakt me gelukkig om te zien hoe die kinderen knokken en altijd plezier hebben ondanks al hun problemen."

Nesu zit sinds het ongeluk in een rolstoel, maar boekt wel vooruitgang. "De rechterarm wordt sterker en mijn schouder ook", aldus de Roemeen. "Langzaamaan gaat het beter in sommige delen van mijn lichaam. Sommige spieren zijn sterker, sommige blijven hetzelfde. En sommige zijn verslechterd door de blessure. Ik werk hard voor mijn herstel en dat geeft me veel kracht." 

]]>
Thu, 19 Apr 2018 11:01:00 +0200
''Toen ik in 2005 bij de eerste selectie van Utrecht kwam, durfde ik niks te zeggen'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/164977/toen-ik-in-2005-bij-de-eerste-selectie-van-utrecht-kwam-durfde-ik-niks-te-zeggen https://www.utrechtfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/164977/toen-ik-in-2005-bij-de-eerste-selectie-van-utrecht-kwam-durfde-ik-niks-te-zeggen Almere City FC-verdediger Kees van Buuren maakte zijn eerste stappen in het profvoetbal bij FC Utrecht en heeft zich in de loop der jaren vooral op persoonlijk vlak ontwikkeld. De inmiddels 31-jarige Van Buuren werd in 2005 vanuit de jeugdopleiding van FC Utrecht overgeheveld naar het eerste elftal, maar Van Buuren had het lastig toen hij net bij de selectie zat.

"Toen ik in 2005 bij de eerste selectie van Utrecht kwam, durfde ik niks te zeggen de oudere jongens. Dat kon ook echt niet, want als je te bijdehand deed als jong ventje kreeg je daarna direct een tik of ze lieten met woorden merken dat je nog niks te vertellen had. Tegenwoordig zijn de verhoudingen wel anders, omdat de spelersgroepen nu relatief veel jonger zijn", vertelde Van Buuren in gesprek met AwaydaysNL.

Van Buuren debuteerde op 10 maart 2006 in een duel met sc Heerenveen. Hij kan zich zijn debuut nog goed herinneren. "Ik ben inmiddels al een van de oudere spelers van de selectie, maar ik kan me de dag van mijn debuut nog heel goed herinneren. Alles van die wedstrijd weet ik nog! De tijd gaat ontzettend snel en ik besef me dat ik echt moet geniet van mijn tijd als profvoetballer. Sommige jongens vragen zelfs al eens wat ik hierna ga doen!", aldus Van Buuren, die tot medio 2009 onder contract stond bij FC Utrecht. Hij kwam tot negentien competitieduels.

]]>
Wed, 18 Apr 2018 23:05:00 +0200
Faber ziet kansen: ''We willen de competitie zo goed mogelijk afsluiten'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/164907/faber-ziet-kansen-we-willen-de-competitie-zo-goed-mogelijk-afsluiten https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/164907/faber-ziet-kansen-we-willen-de-competitie-zo-goed-mogelijk-afsluiten FC Utrecht neemt het in de doordeweekse speelronde op tegen FC Groningen. Samir Memisevic (geschorst) en Mimoun Mahi (geblesseerd) ontbreken bij de noorderlingen. Juninho Bacuna keert terug van een schorsing.

"We hebben nog even overwogen om hem op de tribune te laten, want hij speelde daar een zeer goede rol", glimlachte Faber op de clubsite, over de middenvelder die in het publiek stond om zijn teamgenoten fanatiek aan te moedigen.

Jeugdspelers Jan Hoekstra, verdediger Lars Kramer, middenvelder Michael Breij en aanvaller Tim Freriks gaan mee richting Utrecht. "We willen de manier van spelen doortrekken. We zien dat de spelers er veel vertrouwen door krijgen. En we willen de competitie zo goed mogelijk afsluiten. We leggen in deze laatste weken ook weer de basis voor het nieuwe seizoen. Er staat een mooie, frisse groep met veel perspectief richting de toekomst."

]]>
Wed, 18 Apr 2018 19:57:00 +0200
De Jong waarschuwt FC Utrecht: ''Ze staan nu eigenlijk te laag'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/164889/de-jong-waarschuwt-fc-utrecht-ze-staan-nu-eigenlijk-te-laag https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/164889/de-jong-waarschuwt-fc-utrecht-ze-staan-nu-eigenlijk-te-laag FC Utrecht neemt het donderdagavond in de Galgenwaard op tegen FC Groningen en Jean-Paul de Jong wil dolgraag weer eens drie punten pakken. De club uit de Domstad wist de laatste drie wedstrijden niet meer te winnen. 

"De vierde plek is een beetje uit zicht geraakt, dus we richten ons op de vijfde plek", vertelt de oefenmeester. "Er zijn een aantal zaken die we absoluut moeten verbeteren, vooral onze defensieve zekerheid. Als wij die niet verbeteren, loop je achter de feiten aan", beseft hij.

De Jong waakt voor onderschatting tegen FC Groningen. "Ik heb ze de laatste wedstrijd (tegen VVV-Venlo, red.) gezien: aanvallend en veel kansen", vervolgt hij voor de camera van FC Utrecht. "Ze staan nu eigenlijk te laag. Ze zullen uit die wedstrijd vertrouwen putten, omdat ze nu veilig zijn." 

]]>
Wed, 18 Apr 2018 17:00:00 +0200
Emanuelson gelukkig bij FC Utrecht: ''Ik wil zeker nog een aantal jaren door'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/164930/emanuelson-gelukkig-bij-fc-utrecht-ik-wil-zeker-nog-een-aantal-jaren-door https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/164930/emanuelson-gelukkig-bij-fc-utrecht-ik-wil-zeker-nog-een-aantal-jaren-door Urby Emanuelson heeft zijn voetbalplezier bij FC Utrecht weer teruggevonden. De middenvelder annex vleugelverdediger denkt dat hij ook komend seizoen bij de Domstedelingen speelt.

“Het ziet ernaar uit dat ik gewoon bij FC Utrecht blijf. Ik heb het hier enorm naar m’n zin. De laatste twee jaren had ik het best wel moeilijk en niet veel gespeeld. Door een blessure was mijn seizoen al snel voorbij. Daardoor heb ik voor zekerheid gekozen. Hier in Nederland is alles een stuk makkelijker”, aldus Emanuelson bij Andy in de Auto.

“Ik raakte het plezier in voetbal bijna kwijt. Ik speelde zo weinig, dan raak je ook een beetje je motivatie kwijt”, vervolgt Emanuelson. “Toen heb ik besloten terug naar Nederland te gaan. Ik voel mij nog goed en wil zeker nog een aantal jaren door.”

]]>
Wed, 18 Apr 2018 16:53:00 +0200
VIDEO | Classic: FC Utrecht boekt ruime zege op FC Groningen https://www.utrechtfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/164847/video-classic-fc-utrecht-boekt-ruime-zege-op-fc-groningen https://www.utrechtfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/164847/video-classic-fc-utrecht-boekt-ruime-zege-op-fc-groningen In het seizoen 2000-2001 lag FC Utrecht op koers voor Europees voetbal op de laatste speeldag speelde ze tegen FC Groningen.

FC Utrecht moest doelpunten maken om Europees voetbal ook daadwerkelijk te bereiken. Het team met onder andere Dirk Kuyt, Stijn Vreven (coach van NAC) en Stefaan Tanghe.

Het team begon sterk. In de tweede minuut werd het eerste doelpunt gescoord door Igor Gluscevic. Bij rust was de stand 4-0 door nog goals vna Dirk Kuyt en Tom van Mol (2x), terwijl Gluscevic nog een penalty miste.

Na rust ging FC Utrecht verder met goals maken. Het werd uiteindelijk 6-0 door nog goals van Stefaan Tanghe en Igor Gluscevic. Door die grote overwinning wist FC Utrecht Europees voetbal veilig te stellen.

]]>
Wed, 18 Apr 2018 15:49:00 +0200
Dumic, Kali en Troupee in de basis? ''Anderen krijgen de kans'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/164895/dumic-kali-en-troupee-in-de-basis-anderen-krijgen-de-kans https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/164895/dumic-kali-en-troupee-in-de-basis-anderen-krijgen-de-kans FC Utrecht neemt het donderdagavond in de Galgenwaard op tegen FC Groningen en de kans is groot dat Jean-Paul de Jong een aantal wijzigingen gaat doorvoeren in zijn opstelling. De oefenmeester geeft dat hij gaat rouleren. 

"Sommige jongens zullen we eruit halen om ze weer fris te krijgen, anderen krijgen de kans om de concurrentiestrijd te stimuleren en om ze te laten bijdragen richting de play-offs. Het is goed om spelers die op de deur kloppen erin te betrekken", vertelt hij op de website van het Algemeen Dagblad.

Spelers als Dario Dumic, Giovanni Troupee, Annouar Kali en Urby Emanuelson zullen in de resterende wedstrijden in actie komen. "Veel spelers hebben al een heel seizoen gespeeld, dan is het goed om soms even een andere speler te gebruiken”, vervolgt De Jong, die morgen dolgraag drie punten wil pakken. 

"We willen ons weer tonen richting het publiek”, legt hij uit. "Het is belangrijk dat we de fans in de eindfase weten te raken. Natuurlijk willen we complimenten voor ons veldspel, maar het gaat om resultaten. En als het kan door het publiek te vermaken", besluit De Jong. 

]]>
Wed, 18 Apr 2018 14:33:00 +0200
'Leeuwin ontbreekt bij FC Utrecht': ''Hij heeft last van zijn lies'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/164887/leeuwin-ontbreekt-bij-fc-utrecht-hij-heeft-last-van-zijn-lies https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/164887/leeuwin-ontbreekt-bij-fc-utrecht-hij-heeft-last-van-zijn-lies FC Utrecht neemt het donderdagavond in de Galgenwaard op tegen FC Groningen en trainer Jean-Paul de Jong kan waarschijnlijk 'gewoon' een beroep doen op Yassin Ayoub. De middenvelder was eerder deze week nog ziek. 

Jeroen Kapteijns weet echter te melden dat Ayoub morgen inzetbaar is tegen FC Groningen. Ramon Leeuwin komt waarschijnlijk niet in actie. ''Hij heeft last van zijn lies'', laat de verslaggever van de Telegraaf weten via Twitter. 

]]>
Wed, 18 Apr 2018 13:14:00 +0200
Fortuna Sittard-fans massaal naar de Galgenwaard: ''Uitverkocht'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/overige-elftallen/164857/fortuna-sittard-fans-massaal-naar-de-galgenwaard-uitverkocht https://www.utrechtfans.nl/nieuws/overige-elftallen/164857/fortuna-sittard-fans-massaal-naar-de-galgenwaard-uitverkocht Vrijdag staat de wedstrijd gepland tussen Jong FC Utrecht en Fortuna Sittard. Deze wedstrijd zal gespeeld worden in Stadion Galgenwaard.

Fortuna Sittard staat op dit moment tweede in de Eerste Divisie. Alle kaarten voor het uitvak zijn nu al uitverkocht. Dat laat de club weten via Twitter. Jong FC Utrecht staat laatste in de Eerste Divisie. Het zal dus geen makkelijke wedstrijd worden voor de mannen van Robin Pronk. 

]]>
Wed, 18 Apr 2018 12:02:00 +0200
Nesu eregast bij duel met FC Groningen: ''Dát is de ware essentie van supporters'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/164784/nesu-eregast-bij-duel-met-fc-groningen-dat-is-de-ware-essentie-van-supporters https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/164784/nesu-eregast-bij-duel-met-fc-groningen-dat-is-de-ware-essentie-van-supporters Mihai Nesu kijkt uit naar zijn bezoek aan FC Utrecht. Morgenavond is de oud-verdediger eregast bij het duel met FC Groningen.

Het is lang geleden dat Nesu aanwezig was in De Galgenwaard. "Als ik denk aan de fans van FC Utrecht, dan denk ik aan de sfeer van een vol Stadion Galgenwaard. Dan denk ik aan de steun die ze me gaven toen ik speelde, maar ook ná mijn blessure", vertelt hij op het digitale thuis van de club.

"Dan denk ik ook aan die grote Roemeense vlag op het veld, met een steunbetuiging erop. Dat deed me heel veel. De supporters van FC Utrecht waren altijd goed voor me als ik goed speelde, maar ze vielen me ook niet af als ik eens een paar mindere wedstrijden voetbalde. Dan steunden ze me juist. Dát is de ware essentie van supporters. Er zijn voor iemand, especially in the bad moments", vervolgt hij.

Rondom de wedstrijd FC Utrecht - FC Groningen wordt via diverse initiatieven geld ingezameld voor Nesu’s stichting: de Mihai Nesu Foundation. "Financiële steun is cruciaal. In ons revalidatiecentrum kunnen mensen gratis, of tegen een minimale bijdrage – dat hangt af van hun inkomen – terecht. Bij ons is iedereen welkom. Ons budget is zo’n 90.000 euro per jaar. Dat moet volledig door middel van donaties bij elkaar gebracht worden. Alle beetjes helpen, zeg ik altijd", aldus Nesu.

 

]]>
Wed, 18 Apr 2018 08:51:03 +0200
FC Utrecht hoeft FC Groningen-spits mogelijk niet te vrezen: ''Hij is een vraagteken'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/164749/fc-utrecht-hoeft-fc-groningen-spits-mogelijk-niet-te-vrezen-hij-is-een-vraagteken https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/164749/fc-utrecht-hoeft-fc-groningen-spits-mogelijk-niet-te-vrezen-hij-is-een-vraagteken FC Utrecht speelt donderdagavond (18:30 uur) de thuiswedstrijd tegen FC Groningen en hoeft mogelijk niet te vrezen voor spits Mimoun Mahi. De aanvaller van FC Groningen liep afgelopen zondag in het duel met Roda JC Kerkrade (2-1) een kuitblessure op en moest zich al voor de rust laten vervangen. Groningen-trainer Ernest Faber gaf dinsdag duidelijkheid over de status van Mahi.

"Mahi heeft een verkramping in zijn kuit gehad. Vandaar dat hij niet verder kon. We moeten nu de komende dagen bekijken en onderzoeken of hij kan spelen tegen FC Utrecht, maar hij is een vraagteken", vertelde Faber bij de rubriek Vraag het Faber van FC Groningen TV.

"Zijn kuit stijfde wat op. Het duurt even voor we precies kunnen zeggen wat hij heeft. Hopelijk valt de schade mee", aldus Faber, die Mahi tegen Roda JC al na 42 minuten moest wisselen. Mahi kampte overigens al twee keer eerder met een kwetsuur aan zijn kuit.

Voor FC Utrecht zou het een meevaller zijn als Mahi niet kan meedoen, daar hij dit seizoen zeven keer scoorde voor de club uit Groningen.

]]>
Tue, 17 Apr 2018 22:47:00 +0200
''Hij kan de wedstrijd mooi bezoeken, volgens mij was FC Utrecht alles voor hem'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/164755/hij-kan-de-wedstrijd-mooi-bezoeken-volgens-mij-was-fc-utrecht-alles-voor-hem https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/164755/hij-kan-de-wedstrijd-mooi-bezoeken-volgens-mij-was-fc-utrecht-alles-voor-hem Jong FC Utrecht-middenvelder Dragos Albu heeft een speciale band met voormalig FC Utrecht-speler Mihai Nesu, die komende donderdag bij het thuisduel met FC Groningen eregast is. Er wordt dan ook gecollecteerd voor de Mihai Nesu Foundation. Albu spreekt vol lof over zijn Roemeense landgenoot, die in zijn tijd bij FC Utrecht zwaar geblesseerd raakte.

Albu kan zich het moment dat Nesu invalide raakte nog goed herinneren. "Ik vernam het via de televisie en kon het gewoon niet geloven. De volgende dag kwam het besef dat Nesu niet meer kon voetballen. Het was erg voor hem en heel Roemenië, want hij was een grote speler", vertelde Albu in gesprek met FC Utrecht TV.

Nesu brak in mei 2011 zijn nekwervel op een training van FC Utrecht nadat voormalig teamgenoot Alje Schut op hem viel na een duel. Nesu hield er een dwarslaesie aan over, maar hij werkte keihard aan zijn revalidatie. Hij kan zijn rechterarm deels bewegen en kan zelfstandig in zijn rolstoel op pad bij goed weer. Albu heeft veel respect voor Nesu, die ondanks zijn graag andere mensen helpt.

"Hij zei laatst: als je problemen hebt, leg ze dan bij mij neer. Dingen binnen FC Utrecht, de stad of iets met andere mensen. Ik denk dat het voor hem belangrijk is om vanuit Roemenië naar hier te komen. Hij kan mooi de wedstrijd bezoeken, want volgens mij was FC Utrecht alles voor hem. Hij speelde voetbal echt met het hart", aldus de international van Roemenie Onder-17.

Nesu helpt met zijn Mihai Nesu Foundation kinderen revalideren in Roemenië. In het opgezette revalidatiecentrum kunnen negentig kinderen revalideren.

]]>
Tue, 17 Apr 2018 22:19:00 +0200