Nieuws - Utrechtfans.nl - FC Utrecht Nieuws https://www.utrechtfans.nl/rss/nieuws Utrechtfans De Leeuw dolblij na zege: ''De enige kans die ze krijgen pakt Kjell geweldig'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/225834/de-leeuw-dolblij-na-zege-de-enige-kans-die-ze-krijgen-pakt-kjell-geweldig https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/225834/de-leeuw-dolblij-na-zege-de-enige-kans-die-ze-krijgen-pakt-kjell-geweldig Michael de Leeuw was zaterdag belangrijk voor FC Emmen tegen FC Utrecht. De middenvelder scoorde en had hiermee een groot aandeel in de belangrijke zege.

"Heel mooi natuurlijk, al had ik er eigenlijk twee moeten maken. In het laatst ging ik alleen op de keeper af. Zo'n bal moet er gewoon in. In de tweede helft lagen in de omschakeling sowieso meer momenten om toe te slaan. Dat kan, als we na vanavond toch nog kritisch moeten zijn, echt beter", begint De Leeuw tegenover RTV Drenthe.

Volgens De Leeuw is de zege verdiend. "We hebben hier vanavond een teamprestatie geleverd. Mooi is dat we voor rust effectief waren en dat we scoren uit een corner. Maar het allerbelangrijkste is dat we het verdedigend goed deden. We hebben vrijwel niets weggegeven en de enige kans die ze krijgen pakt Kjell geweldig", besluit De Leeuw.

]]>
Mon, 22 Apr 2019 14:01:00 +0200
Advocaat boos: ''Dat heb ik vanavond bij mijn ploeg niet gezien'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/225812/advocaat-boos-dat-heb-ik-vanavond-bij-mijn-ploeg-niet-gezien https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/225812/advocaat-boos-dat-heb-ik-vanavond-bij-mijn-ploeg-niet-gezien Dick Advocaat kan niet bevatten dat zijn ploeg met 2-0 heeft verloren van FC Emmen. FC Utrecht verloor vrij kansloos op bezoek bij de Drentse promovendus.

"Als je die gele kaarten zo opsomt, is het net alsof we veel strijd leverden vanavond", reageert Advocaat op de opsomming van de wedstrijdkarakteristieken tijdens de persconferentie. “Maar dat heb ik vanavond bij mijn ploeg niet gezien."

"Dit was een terechte overwinning voor FC Emmen", vervolgde Advocaat, geciteerd op de website van FC Utrecht. "Die jongens lieten vanaf het begin zien dat ze graag wilden winnen. Dat heb ik bij mijn ploeg niet geconstateerd. We speelden te veel in de breedte, te veel terug en leverden te weinig strijd. Als je dan speelt tegen een team dat wel strijdt, dan verlies je de duels."

]]>
Mon, 22 Apr 2019 12:44:00 +0200
Van der Maarel: ''Dan komt er frustratie en voel je je down en negatief'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/225809/van-der-maarel-dan-komt-er-frustratie-en-voel-je-je-down-en-negatief https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/225809/van-der-maarel-dan-komt-er-frustratie-en-voel-je-je-down-en-negatief Mark van der Maarel beleefd een moeilijk seizoen bij FC Utrecht. De verdediger moet het veelal doen met een plek op de bank. Dit weekend tegen FC Emmen kreeg hij weer eens een kans in de basis.

"Eerst is er onbegrip, dan komt er frustratie en voel je je down en negatief. Daarna komt het besef dat dit het is, en probeer je steentje bij te dragen aan het team. Uiteindelijk weet je ook dat er aan einde van een lang seizoen kansen komen", begint Van der Maarel tegenover RTV Utrecht.

Van der Maarel hoopt op een verandering. "Je bent er dag en nacht mee bezig. Je praat er thuis over, maar daar was ik ook niet altijd makkelijk, krijg ik wel eens te horen. Ik ben doorgaans best positief, maar als je elke dag teleurgesteld wordt, kost dat veel energie."

]]>
Mon, 22 Apr 2019 12:08:00 +0200
Veendorp: ''Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst gescoord heb'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/225820/veendorp-ik-kan-me-niet-herinneren-wanneer-ik-voor-het-laatst-gescoord-heb https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/225820/veendorp-ik-kan-me-niet-herinneren-wanneer-ik-voor-het-laatst-gescoord-heb Keziah Veendorp scoorde afgelopen weekend op geweldige wijze voor FC Emmen tegen FC Utrecht. De verdediger scoorde met een afstandsschot en maakte zijn eerste goal in het betaalde voetbal.

"Ik had niet eens tijd om te juichen. De spelers doken boven op me en waren door het dolle heen", aldus Veendorp tegenover RTV Drenthe. "Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst gescoord heb. Ik kom natuurlijk ook niet vaak in zo'n positie, alleen op de training."

Henk Bos zou eigenlijk in de basis staan, maar raakte geblesseerd. "Echt jammer voor Henk. We zijn goede vrienden en had hem een basisplek echt gegund, maar natuurlijk ben ik blij voor mezelf. Het voelt ook niet als een persoonlijke overwinning ofzo. Als ik erin kom doe ik gewoon mijn plicht en ik vond dat dat de laatste tijd ook best aardig ging."

]]>
Mon, 22 Apr 2019 11:01:00 +0200
''Een FC Utrecht of een Vitesse, dat moet ik niet gaan doen'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/bestuur-beleid/225802/een-fc-utrecht-of-een-vitesse-dat-moet-ik-niet-gaan-doen https://www.utrechtfans.nl/nieuws/bestuur-beleid/225802/een-fc-utrecht-of-een-vitesse-dat-moet-ik-niet-gaan-doen Hans Nijland vertrekt na het seizoen als algemeen directeur bij FC Groningen. De clublegende is in de tussentijd al benaderd door een andere Eredivisieclub, maar is niet op de interesse ingegaan.

"FC Twente? Nee, die hebben mij niet benaderd. Ik ben wel door een andere club uit de Eredivisie benaderd. Maar dat moet ik helemaal niet doen", begint Nijland in gesprek met FOX Sports.

"Naast dat ik directeur ben bij FC Groningen, ben ik ook supporter. Ik moet dat helemaal niet doen. Een FC Utrecht of een Vitesse, dat moet ik niet gaan doen. Ik ben een FC Groningen-man. Heb ik spijt? Nee. Ik ga wél met bloedend hart weg, maar dat is iets anders", besluit Nijland.

]]>
Mon, 22 Apr 2019 10:00:00 +0200
Boze Advocaat: ''Voor walking voetbal kunnen ze zich ook opgeven'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225721/boze-advocaat-voor-walking-voetbal-kunnen-ze-zich-ook-opgeven https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225721/boze-advocaat-voor-walking-voetbal-kunnen-ze-zich-ook-opgeven Dick Advocaat wilde Utrecht leiden naar Europees voetbal. De club is al vrijwel zeker van een ticket voor de play-offs, maar liet tegen FC Emmen zien daar misschien nog niet klaar voor te zijn. De ploeg van Advocaat verloor met 2-0.

"Dit was zomeravondvoetbal, zoals we dat vroeger deden. Voor walking voetbal kunnen ze zich ook opgeven", grapte Advocaat in gesprek met RTV Utrecht. De Hagenaar kondigde direct consequenties aan. "Het heeft nu weinig zin om namen te noemen. Die spelers merken het wel met de opstelling."

Advocaat vervolgt: "Er was een ploeg die graag wilde winnen, maar wij moeten echt bij onszelf kijken. Dit kan niet, dit is veels te weinig. Wij plaatsen ons wel voor de play-offs, maar we doen onszelf niet goed met dit soort wedstrijden. Het kan niet weg zijn, daar geloof ik ook niet in. Woensdag zullen we er staan, maar dan moet uit een ander vaatje getapt worden."

 

]]>
Sun, 21 Apr 2019 16:51:34 +0200
Lukkien wint 'Battle of the Dicks': ''Our Dick is bigger, hè!'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225662/lukkien-wint-battle-of-the-dicks-our-dick-is-bigger-he https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225662/lukkien-wint-battle-of-the-dicks-our-dick-is-bigger-he De strijd tussen de Dicks werd zaterdagavond gewonnen door FC Emmen. Dick Lukkien zag zijn ploeg met 2-0 winnen van de manschappen van Dick Advocaat. Daar kon de oefenmeester na afloop wel om lachen. 

]]>
Sun, 21 Apr 2019 11:23:23 +0200
Van der Maarel: ''Dit gebeurt er als je geen honderd procent geeft'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225647/van-der-maarel-dit-gebeurt-er-als-je-geen-honderd-procent-geeft https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225647/van-der-maarel-dit-gebeurt-er-als-je-geen-honderd-procent-geeft Mark van der Maarel mocht zaterdagavond weer eens meedoen bij FC Utrecht. De mandekker speelde in plaats van Willem Janssen, die met een blessure buitenspel stond. Heel veel plezier zal Van der Maarel echter niet gehad hebben. Op bezoek bij FC Emmen werd het 2-0. 

"Dit is wat er gebeurt als je geen honderd procent geeft", begint Van der Maarel bij FOX Sports. "Emmen geeft honderdtien procent en dan verlies je hier gewoon. Natuurlijk is honderd procent geven het minste wat je kan doen. De uitvoering in de eerste helft was heel matig, zij maken het ook heel compact."

Volgens Van der Maarel loste FC Utrecht het niet goed op.  "Dan maak je het jezelf te moeilijk door hele moeilijke ballen te willen spelen. Je moet Emmen kapotspelen, maar wij willen het te moeilijk doen. Dan speel je ze in de kaart."

]]>
Sun, 21 Apr 2019 10:39:37 +0200
Dramatisch FC Utrecht verliest van degradatie-kandidaat https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225631/dramatisch-fc-utrecht-verliest-van-degradatie-kandidaat https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225631/dramatisch-fc-utrecht-verliest-van-degradatie-kandidaat FC Emmen heeft een goede overwinning geboekt op FC Utrecht in de strijd tegen degradatie. De Emmenaren waren de eerste helft zeer productief en maakte al voor rust twee doelpunten.

Emmen liet zien dat ze moesten winnen om mee te blijven doen om handhaving. Het opportunistische spel leverde vooral gevaar op uit standaardsituaties. Een tweetal vrije trappen in de eerste twintig minuten leverden nog geen goal op, maar een hoekschop na dertig minuten wel. Michael de Leeuw was degene die de 0-1 maakte.

Keziah Veendorp had een geweldige actie en draaide weg bij zijn tegenstander. De verdediger schoot hard raak in de linkerhoek. Met Kerk en Guwara als invallers hoopte Dick Advocaat op een goede tweede helft, maar het werd niets beter en eerder zelfs slechter. 

Kjell Scherpen kreeg rond de vijftigste minuut wel de mogelijkheid om zich te onderscheiden en deed dat tweemaal, waarna de Emmenaren eigenlijk niet meer in gevaar kwamen. De bezoekers uit de Domstad mochten zelfs van geluk spreken dat Michael de Leeuw de derde Drentse goal niet aantekende, maar uitzicht op een resultaat kreeg FC Utrecht niet meer.

]]>
Sat, 20 Apr 2019 20:43:19 +0200
MATCHDAY | FC Utrecht met Emanuelson en Bazoer naar Emmen https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/225609/matchday-fc-utrecht-met-emanuelson-en-bazoer-naar-emmen https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/225609/matchday-fc-utrecht-met-emanuelson-en-bazoer-naar-emmen FC Utrecht gaat vanavond verder in de strijd om een play-offticket voor Europees voetbal. Het gaat op bezoek bij FC Emmen, wat juist strijd om lijfsbehoud in de eredivisie. 

In de basis heeft Dick Advocaat een aantal wijzigingen doorgevoerd. Emanuelson en Bazoer beginnen vanaf de aftrap. Janssen en Strieder zijn er beide niet bij vanavond. 

Opstelling FC Utrecht: Jensen, Klaiber, Van der Maarel, Letschert, Gavory, Emanuelson, Van Overeem, Bazoer, Gustafson, Van der Streek, Bahebeck

]]>
Sat, 20 Apr 2019 17:19:17 +0200
Als warme broodjes over de toonbank: ''Duizendste seizoenkaart reeds verkocht'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/sfeer-supporters/225573/als-warme-broodjes-over-de-toonbank-duizendste-seizoenkaart-reeds-verkocht https://www.utrechtfans.nl/nieuws/sfeer-supporters/225573/als-warme-broodjes-over-de-toonbank-duizendste-seizoenkaart-reeds-verkocht Gister was een goede vrijdag voor FC Utrecht. Amper twee dagen nadat de bestelperiode van start ging, werd de duizendste seizoenkaart verkocht.

Ter vergelijking: vorig jaar werd de mijlpaal van 1.000 verkochte Seizoenkaarten vijf dagen na de start van de bestelperiode bereikt, en een jaar eerder duurde het tien dagen voordat de duizendste Seizoenkaart werd aangevraagd, dit meldt FC Utrecht op haar clubsite.

Huidige Seizoenkaarthouders van FC Utrecht hebben tot en met 31 mei de kans hun eigen plek in Stadion Galgenwaard te behouden. Vanaf 1 juni worden alle stoelen vrijgegeven. De reguliere prijzen voor de Seizoenkaart 2019/2020 zijn ten opzichte van het seizoen 2018/2019 niet veranderd. Je betaalt voor een Seizoenkaart 2019/2020 exact dezelfde prijs als de reguliere prijs van het huidige seizoen (dus de prijs zonder de vroegboekkorting)!

]]>
Sat, 20 Apr 2019 15:28:00 +0200
FC Utrecht laat hart spreken en zet mantelzorger in het zonnetje https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225570/fc-utrecht-laat-hart-spreken-en-zet-mantelzorger-in-het-zonnetje https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225570/fc-utrecht-laat-hart-spreken-en-zet-mantelzorger-in-het-zonnetje FC Utrecht gaat mantelzorgers in het zonnetje zetten. De Domstedelingen nemen het op woensdag 24 april thuis op tegen Fortuna Sittard. De voetballers van FC Utrecht spelen dan met de naam van een mantelzorger op hun shirt, in plaats van het logo van hoofdsponsor Zorg van de Zaak. Vijftig mantelzorgers zijn uitgenodigd om de wedstrijd met introducé bij te wonen.

Afgelopen weken bezochten vijf spelers een mantelzorger. Deze spelers gaan met de naam van de mantelzorger op het shirt spelen die zij bezocht hebben. Op de andere shirts zal een naam van een mantelzorger komen te staan die zichzelf voor de actie heeft aangemeld. FC Utrecht en Zorg van de Zaak willen met de actie de mantelzorg meer ruchtbaarheid geven.

René Schuurmans zal speciaal voor deze gelegenheid ten tonele verschijnen en de stadionklassieker van Utreg 'Laat de zon in je hart' ten gehore brengen.

]]>
Sat, 20 Apr 2019 11:45:00 +0200
Advocaat: ''Misschien is het handig als Ajax geld geeft aan clubs'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/225458/advocaat-misschien-is-het-handig-als-ajax-geld-geeft-aan-clubs https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/225458/advocaat-misschien-is-het-handig-als-ajax-geld-geeft-aan-clubs Dick Advocaat is het eens met de beslissing van de KNVB om de 33e speelronde van de Eredivisie twee weken te op te schuiven, om op die manier Ajax te ontlasten in aanloop naar de halve finale van de Champions League. 

"Maar misschien is het handig als Ajax wat geld geeft aan clubs. Ze verdienen zo veel. Misschien krijgen ze clubs dan wel mee", glimlacht Advocaat in gesprek met Algemeen Dagblad. Toch denkt de 71-jarige hoofdtrainer dat de verschuiving ook voor veel problemen gaan zorgen.

"Ik weet niet hoe veel mensen en clubs al hun plannen gemaakt hebben? Ik weet niet hoe ze dat moeten oplossen", aldus Advocaat. "Ik weet dat hier de helft van de groep de reis al geboekt heeft. En dan heb je het over één club. Dat zal je dus bij andere clubs ook wel hebben."

Doordat FC Utrecht ook nog aanspraak maakt op de play-offs, dreigt voor de Domstedelingen door de verschuiving een extra korte zomerstop. "Ze hebben al weinig vrij, hè? Stel, je eindigt de 29ste en je wint de play-offs. Dan moeten ze op 23 juni alweer beginnen. Dat is echt kort, hoor. Ik vind het allemaal een beetje krom."

]]>
Sat, 20 Apr 2019 08:03:00 +0200
Jong FC Utrecht speelt knap gelijk bij FC Den Bosch https://www.utrechtfans.nl/nieuws/overige-elftallen/225495/jong-fc-utrecht-speelt-knap-gelijk-bij-fc-den-bosch https://www.utrechtfans.nl/nieuws/overige-elftallen/225495/jong-fc-utrecht-speelt-knap-gelijk-bij-fc-den-bosch Jong FC Utrecht heeft vanavond knap een punt behaald in Den Bosch. In de dying seconds van de wedstrijd werd het 2-2.

Jong Utrecht begon niet goed aan de wedstrijd, want al snel werd het 1-0 voor FC Den Bosch via Beltrame. Maar al snel kwamen de beloften met een reactie. Nick Venema kon een voorzet van Dai binnenwerken.

In de tweede helft duurde het lang voordat er een beslissing leek te vallen in Den Bosch. Vlak voor tijd kopte Van de Sande de bal binnen. Maar daar bleef het niet bij, Van Rooijen greep de laatste strohalm in de blessuretijd. 

]]>
Fri, 19 Apr 2019 22:35:40 +0200
MATCHDAY | Jong FC Utrecht op bezoek bij FC Den Bosch https://www.utrechtfans.nl/nieuws/overige-elftallen/225478/matchday-jong-fc-utrecht-op-bezoek-bij-fc-den-bosch https://www.utrechtfans.nl/nieuws/overige-elftallen/225478/matchday-jong-fc-utrecht-op-bezoek-bij-fc-den-bosch Jong FC Utrecht speelt vanavond een uitwedstrijd in de Keuken Kampioen divisie. Het gaat op bezoek in Noord-Brabant bij FC Den Bosch. 

Opstelling Jong FC Utrecht: Nijhuis, Pabai, St. Jago, Culhaci, Brinkman, Lehaire, Van der Velden, Dai, Van Rooijen, Venema, Lebon

]]>
Fri, 19 Apr 2019 19:12:47 +0200
DEFINITIEF | FC Utrecht - SC Heerenveen naar 15 mei https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/225471/definitief-fc-utrecht-sc-heerenveen-naar-15-mei https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/225471/definitief-fc-utrecht-sc-heerenveen-naar-15-mei Speelronde 33 is definitief verplaatst naar woensdag 15 mei. Dat heeft de KNVB vanmiddag bekend gemaakt. De speelronde is verplaatst vanwege de halve finaleplaats van Ajax in de Champions League.

Ajax won afgelopen dinsdag van Juventus in de kwartfinale. En om de Amsterdammers tegemoet te komen, wilde de KNVB het voorlaatste duel in de eredivisie verschuiven. Omdat een eerder moment niet lukte en de speelronde eigenlijk overal tegelijk moet worden gespeeld, wordt de hele speelronde verplaatst. Naar woensdag 15 mei dus. 

FC Utrecht neemt het dan op tegen SC Heerenveen. Omdat FC Utrecht ongelukkig met de situatie is, wil het iets terug doen voor de fans. En dat is dat alle seizoenskaarthouders gratis naar de eventuele halve finale kunnen in de play-offs. 

]]>
Fri, 19 Apr 2019 18:48:36 +0200
''Spelers dachten dat Letschert zijn laatste wedstrijd gespeeld had'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225429/spelers-dachten-dat-letschert-zijn-laatste-wedstrijd-gespeeld-had https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225429/spelers-dachten-dat-letschert-zijn-laatste-wedstrijd-gespeeld-had Timo Letschert zorgde begin deze maand voor ophef met een woedeuitbarsting in de kleedkamer van FC Utrecht. De verdediger kwam er vanaf met de hoogst mogelijke boete, iets wat een aantal ploeggenoten niet verwacht hadden.

"Meerdere spelers hielden er serieus rekening mee dat Timo Letschert zijn laatste wedstrijd voor Utrecht had gespeeld", schrijft verslaggever Stef de Bont in Voetbal International. "Met zijn opmerkingen schoffeerde hij niet alleen zijn collega's, hij ondermijnde ook het gezag van de technische staf."

Eerder kreeg Oussama Tannane geen tweede kans. "Hij werd direct uit de selectie gezet, er was geen ruimte voor discussie of excuses. Inmiddels is de aanvaller voor even voetballer af en houdt hij zijn conditie op peil in een Amsterdamse gym", aldus De Bont.

"Volgens Advocaat zijn beide situaties – Tannane ging fysiek over de schreef – niet te vergelijken. Maar wat als niet publiekslieveling Letschert, maar de weinig populaire Tannane zo door het lint was gegaan in Den Haag? Of een onbeduidende reserve?", vraagt hij zich af. "Willen de Domstedelingen de play-offs winnen, dan hebben ze Letschert harder nodig dan ooit."

De Bont ziet een duidelijk doel bij FC Utrecht. "Advocaat is een pragmaticus. Hij wil afscheid nemen met Europees voetbal. Daar heeft hij een sterk verdedigingsduo voor nodig. FC Utrecht staat in een soort overlevingsmodus. Al maanden eigenlijk. Zo zijn er voetballers met zekere privileges én beperkingen. Meest recente voorbeeld is dat de speler die in Den Haag de kleedkamergeheimen lekte, voor zover bekend niet is bestraft. Tussenpaus Advocaat heeft nu iedereen nodig", besluit De Bont.

]]>
Fri, 19 Apr 2019 17:05:00 +0200
''Wat dat betreft zijn Ten Hag en Advocaat echt twee uitersten'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225408/wat-dat-betreft-zijn-ten-hag-en-advocaat-echt-twee-uitersten https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225408/wat-dat-betreft-zijn-ten-hag-en-advocaat-echt-twee-uitersten Erik ten Hag maakt dit seizoen veel indruk met Ajax, dat bovenaan staat, de bekerfinale bereikte en zich plaatste voor de halve finales van de Champions League. Sjors Ultee, die assistent onder Ten Hag was bij FC Utrecht, is te spreken over de oefenmeester.

"Ten Hag heeft een heel andere visie, meer gericht op inhoud en details, minder voor de sfeer", zegt Ultee in het Algemeen Dagblad. "Advocaat focust meer op gevoel. Er wordt nu ook maar één keer per dag om 12.00 uur getraind. Wat dat betreft zijn ze echt twee uitersten. Zonder te zeggen dat het één of het ander goed of fout is. Want Advocaat heeft een heel goede carrière gehad."

Ultee leerde in ieder geval veel van Ten Hag. "Erik wil zijn werkwijze overal terugzien. Als ik iets van hem heb geleerd, is dat je niet bang moet zijn om te zeuren, te eisen en te vragen. Om elke dag weer alles te vragen en niets op halve kracht te doen", aldus Ultee, die een voorbeeld geeft. "Ik doe momenteel voor veel trainers de analyse van de tegenstander, maar Ten Hag is de enige die alle doeltrappen vóór en tégen wilde weten."

De voormalig assistent van FC Utrecht noemt Ten Hag een 'controlfreak', maar dat heeft ook zijn keerzijde. "Enerzijds goed, anderzijds kan je je spelers ook té veel meegeven. Dat je ze ermee volstopt. Maar typerend voor hem is dat hij dingen voor elkaar kreeg door te eisen. Hij wilde meer velden, de goede mensen, een gezonde kantine. Alles om het eerste elftal te laten presteren."

]]>
Fri, 19 Apr 2019 16:09:00 +0200
FC Utrecht mist aanvoerder Janssen in duel met FC Emmen https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/225432/fc-utrecht-mist-aanvoerder-janssen-in-duel-met-fc-emmen https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/225432/fc-utrecht-mist-aanvoerder-janssen-in-duel-met-fc-emmen FC Utrecht kan zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen FC Emmen niet beschikken over Willem Janssen. De aanvoerder van de Domstedelingen kampt met een knieblessure, dat meldt het Algemeen Dagblad.

Janssen raakte afgelopen weekend geblesseerd en de kwetsuur bleek mee te vallen. FC Utrecht hoeft dan ook niet te vrezen voor een lange afwezigheid van de verdediger. Janssen werkt toe naar het midweekse duel met Fortuna Sittard.

Naast Janssen zijn ook Simon Makienok en Emil Bergström zaterdag niet inzetbaar in Drenthe. Daarentegen lijken Rico Strieder en Joris van Overeem wel op tijd fit voor het treffen met de promovendus. Strieder is ziek, maar waarschijnlijk wel aanwezig. Van Overeem traint weer mee.

]]>
Fri, 19 Apr 2019 15:12:00 +0200
FC Utrecht-shirts leveren duizenden euro's op voor WKZ https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225406/fc-utrecht-shirts-leveren-duizenden-euros-op-voor-wkz https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225406/fc-utrecht-shirts-leveren-duizenden-euros-op-voor-wkz De shirts van FC Utrecht hebben op een veiling duizenden euro's opgebracht voor het Wilhelmina Ziekenhuis (WKZ). In totaal leverde de veiling 4.227 euro op, dat meldt RTV Utrecht.

De dertien gedragen shirts in de thuiswedstrijd tegen Vitesse (0-0) werden geveild voor het goede doel. De tenues van Mark van der Maarel en Willem Janssen waren met 575 euro per stuk de meest populaire shirts.

De opbrengst van de veiling gaat volledig naar het Utrechtse ziekenhuis, dat het geld zal gebruiken voor extra voorzieningen en om innovatief onderzoek te kunnen doen. Tijdens het duel met Vitesse waren zieke kinderen met hun families aanwezig in Stadion Galgenwaard.

]]>
Fri, 19 Apr 2019 14:16:00 +0200
''Als we van Utrecht winnen, doen we al helemaal goede zaken'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/225401/als-we-van-utrecht-winnen-doen-we-al-helemaal-goede-zaken https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/225401/als-we-van-utrecht-winnen-doen-we-al-helemaal-goede-zaken FC Utrecht gaat zaterdagavond op bezoek bij FC Emmen. De Domstedelingen strijden voor de play-offs om Europees voetbal, terwijl FC Emmen voor directe handhaving gaat.

Bij FC Emmen zit echter ook al de degradatiekraker tegen De Graafschap van komende dinsdag in het achterhoofd. "Al is elk punt er één", zegt aanvoerder Anco Jansen in gesprek met het Dagblad van het Noorden. "En als we van Utrecht winnen, doen we al helemaal goede zaken."

Het is de vraag of Jansen in actie kan komen tegen FC Utrecht. De captain viel afgelopen weekend in de uitwedstrijd tegen NAC Breda uit met een knieblessure en trainde deze week amper. "Als ik niet kan spelen, loop ik alsnog met een pesthumeur rond. Maar ik heb goede hoop", aldus Jansen.

]]>
Fri, 19 Apr 2019 13:19:00 +0200
FC Utrecht-fans genomineerd: ''Er was zoveel verbroedering'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/sfeer-supporters/225403/fc-utrecht-fans-genomineerd-er-was-zoveel-verbroedering https://www.utrechtfans.nl/nieuws/sfeer-supporters/225403/fc-utrecht-fans-genomineerd-er-was-zoveel-verbroedering De supporters van FC Utrecht maken kans op een speciale prijs. De fans zijn genomineerd voor de Tolerantieprijs.

Aanleiding is de stille tocht voor de slachtoffers van de aanslag op het 24 Oktoberplein. Tijdens die tocht vormden een groep supporters van FC Utrecht en de moslimgemeenschap van de Saydina Ibrahim een bijzonder beeld.

Zij maken nu samen kans op de Tolerantieprijs, die jaarlijks op 5 mei wordt uitgereikt door Stichting Art. 1 onder het motto 'Utrecht zijn we samen'. De winnaar van de prijs krijgt 5000 euro om te besteden aan het tolerantie-initiatief. 

Teun den Hartog, voorzitter van de supportersvereniging FC Utrecht, is zeer te spreken over de nominatie. "Tijdens de avond ontstond de foto met de moskee spontaan, er was zoveel verbroedering die avond", zegt Den Hartog in het Algemeen Dagblad. Wat de groepen met het prijzengeld zouden doen, weten ze nog niet. "We zijn voetbalsupporters dus we willen eerst winnen, dan verdelen", aldus Den Hartog.

]]>
Fri, 19 Apr 2019 12:24:00 +0200
''Bij FC Utrecht brokkelt af wat Erik heeft opgebouwd'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/225392/bij-fc-utrecht-brokkelt-af-wat-erik-heeft-opgebouwd https://www.utrechtfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/225392/bij-fc-utrecht-brokkelt-af-wat-erik-heeft-opgebouwd Erik ten Hag kreeg dit seizoen de nodige complimenten voor het bereiken van de halve finales van de Champions League met Ajax. De oefenmeester was eerder succesvol bij FC Utrecht, waar hij wat wilde achterlaten.

Hans van de Haar werkte in het seizoen 2016/2017 als assistent samen met Ten Hag. "Een nieuwe trainer betekent een nieuwe structuur", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Buiten het feit dat Advocaat en Petrovic goede trainers zijn, brokkelt wel af wat Erik heeft opgebouwd. Omdat ze simpelweg maar één doel hebben: de play-offs halen. Dat is een duidelijke keuze geweest. Dick en Zeljko trekken zich niks aan van Ten Hag."

Van de Haar is zeer te spreken over Ten Hag, die hij als trainer 'reëel scherp' noemt. "Kritisch van de inspanningsfysioloog tot aan de fysiotherapeut aan toe. Hij is als trainer meer een Duitser dan een Nederlander, daar hadden we wel een band in", aldus Van de Haar, die meent dat Advocaat nog wel wat heeft aan de topsportmentaliteit die Ten Hag heeft achtergelaten. "Daarin maakt Advocaat nog gebruik van Ten Hag."

]]>
Fri, 19 Apr 2019 11:32:51 +0200
''Als de laatste wedstrijd van FC Utrecht maar voor 26 mei is'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225375/als-de-laatste-wedstrijd-van-fc-utrecht-maar-voor-26-mei-is https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/225375/als-de-laatste-wedstrijd-van-fc-utrecht-maar-voor-26-mei-is De 33ste speelronde in de Eredivisie is verplaatst door de KNVB. FC Utrecht besluit de competitie daardoor met een thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen op woensdag 15 mei. Over de speeldata van de play-offs wordt snel meer duidelijkheid verwacht.

"Voor ons zijn twee dingen heel belangrijk: áls je kiest voor verplaatsing dan moet die 33ste speelronde wel op een moment worden afgewerkt dat supporters de ruimte en tijd hebben om naar het stadion te komen", zegt financieel en operationeel directeur Thijs van Es in het Algemeen Dagblad. "Met woensdag om 19.30 uur kunnen ze in elk geval uit hun werk komen zonder te veel verkeersproblemen en kunnen kinderen mee."

"Ten tweede: we hebben heel nadrukkelijk aangegeven dat we willen dat het geen of nauwelijks effect heeft op de play-offs", vervolgt Van Es. "Dat heeft te maken met het feit dat FC Utrecht de week na 26 mei het veld wil gebruiken voor andere activiteiten, dat het veld erna eruit gaat maar ook dat de selectie met vakantie gaat. Als de laatste wedstrijd maar voor 26 mei is."

Van Es begrijpt dat er rekening wordt gehouden met Ajax, dat zich plaatste voor de halve finales van de Champions League. "Liever hadden we helemaal geen wijziging gezien in het speelschema, maar dit besluit is in belang van de hele competitie. Áls er dan wordt besloten, is 19.30 uur handiger dan 18.30 uur. Stel je anders de verkeersdrukte rondom Utrecht eens voor… Het is een moeilijke beslissing."

]]>
Fri, 19 Apr 2019 10:47:39 +0200
Van Seumeren: ''Dan was FC Utrecht een Eerste Divisie-club geweest'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/bestuur-beleid/225063/van-seumeren-dan-was-fc-utrecht-een-eerste-divisie-club-geweest https://www.utrechtfans.nl/nieuws/bestuur-beleid/225063/van-seumeren-dan-was-fc-utrecht-een-eerste-divisie-club-geweest Frans van Seumeren is al jarenlang grootaandeelhouder van FC Utrecht. De clubeigenaar merkt dat het voor Nederlandse club heel moeilijk is om het hoofd boven water te houden.

"Ik voorzie voor de toekomst wel meer private eigenaren bij clubs", zegt Van Seumeren in ELF Voetbal Magazine. "Het voetbal leeft en de transferinkomsten gaan omhoog. Dat is een aantrekkelijk businessmodel, al is dat nooit mijn insteek geweest. Ik ben supporter. Ik hou van de stad, ik hou van de club. Bovendien: ik kan het me financieel permitteren en vind het geweldig. Ik zal nooit afstand doen van FC Utrecht. Waarom zou ik? Ik vind het echt hartstikke leuk joh."

Van Seumeren had FC Utrecht ook kunnen verkopen. "Er komen best wel aanvragen uit het buitenland, vanuit Rusland, het Midden-Oosten, een keer uit Amerika, maar ik kap het meteen af. Inmiddels heb ik ook andere aandeelhouders in FC Utrecht. Ook echte supporters. Zelf heb ik nog tachtig procent. De meest ideale situatie voor clubs is dat supporters geld in de club steken", meent hij.

De bestuurder beseft dat Nederlanders niet veel willen investeren. "Ik vind het belachelijk dat er niet meer ondernemers opstaan die een club in de vaart der volkeren willen duwen. Dan komt er iemand uit Rusland, uit Georgië, maar niet uit Nederland. Wij zijn zuinig van aard. Het is ook risicovol, dat ben ik met je eens. Ik had ook niet gedacht dat ik er zo'n veertig miljoen in zou steken. Maar als ik het niet had gedaan, was FC Utrecht een Eerste Divisie-club geweest", aldus Van Seumeren.

Foto: Orange Pictures

]]>
Fri, 19 Apr 2019 09:29:00 +0200