Nieuws - Utrechtfans.nl - FC Utrecht Nieuws https://www.utrechtfans.nl/rss/nieuws Utrechtfans ''Ze moeten niet janken, die VAR kan met ook niet meer schelen'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214665/ze-moeten-niet-janken-die-var-kan-met-ook-niet-meer-schelen https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214665/ze-moeten-niet-janken-die-var-kan-met-ook-niet-meer-schelen FC Utrecht boekte zondagmiddag een nipte zege bij De Graafschap. In Doetinchem werd het 0-1. De Graafschap zeurde na afloop vooral over een niet gegeven strafschop.

"Ze moeten niet janken, het kan me ook niet meer schelen ook met die VAR. Ik heb lekker de nul gehouden en we gaan lekker door", reageert Timo Letschert tegenover ELF Voetbal. De verdediger vond niet dat het de laatste weken tegenzat.

"Nee, da's te makkelijk denk ik", meent Letschert. "Ik denk dat we met onszelf bezig moeten zijn. Natuurlijk hebben we een aantal keer pech gehad, maar ook gewoon ondermaats gepresteerd. Als je eerlijk naar jezelf kijkt kan je beter worden, niet als je je verschuilt achter pech en scheidsrechters."

De komende weken speelt FC Utrecht tegen lager geklasseerde teams. "Ja, we weten van het programma. We zagen dit als het begin van een reeks wedstrijden waarin we punten kunnen gaan pakken. Ik denk wel dat het voetbal nog een stuk beter kan, maar we zijn in ieder geval weer stabiel in zoverre dat we weinig goals weggeven. Ook met dank aan de keeper, dat mag ook wel eens gezegd worden, hij heeft een paar mooie reddingen gemaakt", aldus Letschert.

]]>
Mon, 18 Feb 2019 13:55:00 +0100
Scheidsrechtersbaas duidelijk: ''De VAR had moeten ingrijpen'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214640/scheidsrechtersbaas-duidelijk-de-var-had-moeten-ingrijpen https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214640/scheidsrechtersbaas-duidelijk-de-var-had-moeten-ingrijpen De Graafschap is zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht een strafschop onthouden, dat vindt scheidsrechtersbaas Dick van Egmond.

Fabian Serrarens werd vastgehouden door Timo Letschert, maar scheidsrechter Kevin Blom wuifde het voorval weg. Volgens Van Egmond ligt de fout vooral bij videoscheidsrechter Allard Lindhout, omdat Blom het niet goed kon zien.

"De scheidsrechter keek tegen de voorzijde van Serrarens aan en kon dus niet waarnamen wat er aan de rugzijde gebeurde. De VAR had moeten ingrijpen", zegt de scheidsrechtersbaas in gesprek met De Gelderlander.

Van Egmond baalt dat de rol van de videoscheidsrechter opnieuw voer voor discussie is. "Dat willen we niet. Maar het werk van de VAR blijft een kwestie van interpretatie. Er zal altijd discussie blijven", aldus Van Egmond.

]]>
Mon, 18 Feb 2019 13:04:00 +0100
Klaiber looft FC Utrecht-fans: ''Heel veel respect voor die mensen'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/sfeer-supporters/214644/klaiber-looft-fc-utrecht-fans-heel-veel-respect-voor-die-mensen https://www.utrechtfans.nl/nieuws/sfeer-supporters/214644/klaiber-looft-fc-utrecht-fans-heel-veel-respect-voor-die-mensen FC Utrecht won zondagmiddag eindelijk weer eens. De 0-1 overwinning bij De Graafschap voelde als een bevrijding voor de Domstedelingen.

"Het was een hele moeilijke wedstrijd, dus we moeten zo snel mogelijk wegwezen met de drie punten", reageert Sean Klaiber voor de camera van FC Utrecht TV. "Dat is wel een compliment voor hen, het is een ploeg met heel veel strijd en ze spelen heel opportunistisch. Wij deden het heel slordig aan de bal, het was ook een heel slecht veld. Dan wordt het lastig, maar we hebben een paar goede kansen gekregen."

Als FC Utrecht de strafschop niet kreeg, lag een doelpuntloos gelijkspel voor de hand. "Dat wil ik niet zeggen, maar dat kon zomaar. Ik had er in het veld nog over met El Jebli en hij zei: diegene die scoort gaat winnen. En dat was ook echt zo", aldus Klaiber, die genoot van de meegereisde FC Utrecht-supporters.

"Daar kreeg ik heel veel van mee. Ik heb echt genoten van die gasten", is de verdediger complimenteus. "Elke keer zijn er zoveel mensen bij met een uitwedstrijd. Heel veel respect voor die mensen, dat laat zien dat ze een groot FC Utrecht-hart hebben."

]]>
Mon, 18 Feb 2019 12:13:00 +0100
''Ik ga nu ook maar twee weken ruzie maken met de VAR'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214630/ik-ga-nu-ook-maar-twee-weken-ruzie-maken-met-de-var https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214630/ik-ga-nu-ook-maar-twee-weken-ruzie-maken-met-de-var Bij De Graafschap waren ze zondagmiddag niet te spreken over scheidsrechter Kevin Blom. De arbiter besloot de thuisploeg geen strafschop te geven nadat Fabian Serrarens werd vastgehouden door Timo Letschert.

"Het was een 100 procent strafschop", was trainer Henk de Jong na afloop boos in De Gelderlander. Volgens de oefenmeester werkten de eerdere uitlatingen van zijn collega Dick Advocaat over de VAR in het voordeel van FC Utrecht.

"Ik ga nu ook maar twee weken ruzie maken met de VAR. Dan krijgen wij hem vanzelf een keer mee", aldus De Jong, die baalde van de nederlaag tegen FC Utrecht. "Wij moeten zorgen dat we geen laatste worden."

]]>
Mon, 18 Feb 2019 11:22:00 +0100
Lof voor aandeelhouder Van Seumeren: ''Dat gaf zoveel rust'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/214637/lof-voor-aandeelhouder-van-seumeren-dat-gaf-zoveel-rust https://www.utrechtfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/214637/lof-voor-aandeelhouder-van-seumeren-dat-gaf-zoveel-rust Wilco van Schaik heeft er inmiddels anderhalf jaar opzitten als algemeen directeur van NEC. De oud-bestuurder van FC Utrecht vindt de club uit Nijmegen 'een eilandenrijk waarin de angst regeert'.

"Ik merk dat er heel veel eilandjes zijn: soms te veel een ik-cultuur", zegt Van Schaik in gesprek met De Gelderlander. "Sommige mensen of instellingen vinden zich belangrijker dan NEC of denken dat de club niet zonder hen kan. Er is te veel ego." Van Schaik is samen met de raad van commissarissen een masterplan voor de komende drie tot vijf jaar aan het opstellen.

Hij hoop dat iedereen zich daarachter schaart. "Dan krijgen we een duidelijk profiel van de club. Wie niet mee wil, valt dan af. Als het even tegenzit, moeten we de ballen hebben achter het plan te blijven staan. Niemand kan tevreden zijn met hoe het nu gaat. We weten in ieder geval hoe het niet moet. Het is een uitdaging voor mij om alle aandeelhouders en investeerders bij elkaar te krijgen en houden."

Daarbij wil Van Schaik onder meer putten uit zijn ervaring bij FC Utrecht. "Bij FC Utrecht had aandeelhouder Frans van Seumeren zich tien jaar gecommitteerd aan de club", blikt hij terug. "Na jaren van onrust was er visie en beleid. Dat gaf zoveel rust. Het ging daarna ook wel eens slecht, maar dan wisten we waar we naartoe werkten. Zo'n project willen we met zijn allen neerzetten bij NEC."

]]>
Mon, 18 Feb 2019 10:31:00 +0100
Borst haalt uit naar Advocaat: ''In vredesnaam: waarom?'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214613/borst-haalt-uit-naar-advocaat-in-vredesnaam-waarom https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214613/borst-haalt-uit-naar-advocaat-in-vredesnaam-waarom Hugo Borst is momenteel niet te spreken over Dick Advocaat. De journalist haalt in zijn column uit naar de trainer van FC Utrecht, wiens tactiek tegen De Graafschap volgens Borst niet klopte.

"We zagen FC Utrecht afwachten tegen de nummer 17 van de eredivisie", schrijft Borst. "Dat kan, dat mag, maar raar is het wel. Dat doe je alleen als je op papier mindere spelers hebt. Als jouw spelers meer kwaliteit hebben dan de tegenstander - en dat was zo - dan ga je lekker aanvallen en als je de bal kwijt bent, dan jaag je op de bal tot je die weer hebt. FC Utrecht leunde stiekem achterover."

Borst snapt het transferbeleid van Advocaat ook niet. "Zo'n Michiel Kramer? In vredesnaam: waarom? Waarom terugvallen op iemand die je vorig jaar liet stikken?", vraagt hij zich af in het Algemeen Dagblad. "Kramer is oldskool en hartstikke overbodig. FC Utrecht heeft genoeg goede spitsen. De beste loopt bij Jong FC Utrecht."

Borst doelt daarmee op Nick Venema. "Dick hoort die jongen op te stellen. Als-ie tegenvalt, dan vervang je hem een kwartier voor tijd desnoods voor stormram Kramer. Dick wil dat we allemaal van hem houden. Maar liefde heeft een prijs. Wat we verlangen? Stel de beste spelers op en laat alsjeblieft die overgevoeligheid varen."

]]>
Mon, 18 Feb 2019 09:40:00 +0100
Bahebeck maakt indruk: ''Zo hoop je dat invallers het doen'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214575/bahebeck-maakt-indruk-zo-hoop-je-dat-invallers-het-doen https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214575/bahebeck-maakt-indruk-zo-hoop-je-dat-invallers-het-doen Jean-Christophe Bahebeck toonde zondagmiddag opnieuw zijn waarde voor FC Utrecht. De Franse aanvaller kwam als invaller in het veld en was direct beslissend.

Bahebeck werd namelijk gevloerd in het strafschopgebied, waardoor Simon Gustafson vanaf de penaltystip de 0-1 kon maken. "Hij had een heel grote impact. Zo hoop je dat invallers het doen", zegt aanvoerder Willem Janssen in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Hij was direct bezig, kopte ballen weg uit het eigen zestienmetergebied, was balvast, verdiende de penalty", vervolgt de verdediger. "Je ziet bij hem dat hij internationaal gelouterd is en weet hoe hij een wedstrijd moet uitspelen, wat je moet doen om een overwinning over de streep te trekken."

"Hoe hij die hoeken opzoekt, de bal vasthoudt en het tempo eruit haalt, en dan gevaarlijk wordt met een individuele actie. Hij deed het fantastisch. Eigenlijk maakt hij altijd het verschil als hij invalt", aldus Janssen, die weet dat Bahebeck niet volledig fit is. "Hij moet nog steeds rustig gebracht worden. Voor hemzelf is dat ook enorm frustrerend."

]]>
Mon, 18 Feb 2019 08:49:00 +0100
VIDEO | Samenvatting: FC Utrecht zegeviert bij De Graafschap https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214500/video-samenvatting-fc-utrecht-zegeviert-bij-de-graafschap https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214500/video-samenvatting-fc-utrecht-zegeviert-bij-de-graafschap FC Utrecht heeft sinds 16 december 2018 weer eens een wedstrijd gewonnen. Op bezoek bij De Graafschap eindigde het treffen in 1-0 voor de Domstedelingen.

Het eerste half uur was niet hoogstaand. Na een half uur spelen kreeg FC Utrecht kansen via Simon Gustafson en Michiel Kramer.

Na de theepauze kwam er meer leven in de brouwerij. Gyrano Kerk hielp een grote kans op zeep, maar niet veel later werd het alsnog 0-1. Gustafson maakte de enige doelpunt in de wedstrijd vanaf elf meter nadat De Graafschap-middenvelder Azor Matusiwa even daarvoor een overtreding op Jean-Christophe Bahebeck had gemaakt.

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Leeroy Owusu, Bart Straalman, Ted van de Pavert, Jordy Turuarima; Azor Matusiwa, Youssef El Jebli, Javier Vet; Furdjel Narsingh (68. Daryl van Mieghem), Charlison Benschop, Delano Burgzorg (68. Fabian Serrarens)
 
Opstelling FC Utrecht: David Jensen; Sean Klaiber, Timo Letschert, Willem Janssen, Nicolas Gavory; Simon Gustafson, Joris van Overeem, Sander van de Streek; Gyrano Kerk, Michiel Kramer (68. Jean-Christophe Bahebeck), Othmane Boussaid

]]>
Mon, 18 Feb 2019 07:58:00 +0100
Matusiwa: ''FC Utrecht doet dat niet, blijkbaar is er angst'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214597/matusiwa-fc-utrecht-doet-dat-niet-blijkbaar-is-er-angst https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214597/matusiwa-fc-utrecht-doet-dat-niet-blijkbaar-is-er-angst Azor Matusiwa baalde zondag flink van de nederlaag tegen FC Utrecht. De controleur van De Graafschap veroorzaakte de strafschop, waaruit Simon Gustafson wist te scoren.

"Dit is een drama", is Matusiwa schuldbewust in De Gelderlander. "Ik zette de tackle in, maar de bal stuitte vreemd op. Ik vloog het luchtledige in. Het was 100 procent een strafschop. Ik kan er niets anders van maken."

Matusiwa vond de nederlaag niet verdiend. "Utrecht maakte de wedstrijd vakkundig dood", meent de huurling van Ajax. "Zij hingen achterover. Ze gaven geen ruimte weg. Hoeveel kansen hebben wij gehad? Hoeveel kansen hebben zij gehad?"

"Tegen Fortuna (5-1 zege, red.) en NAC (3-0 zege, red.) kregen we meer ruimte", vervolgt Matusiwa. "FC Utrecht doet dat niet. Dat kun je als een compliment zien. Ze zakken in en voetballen op de counter. Blijkbaar is er angst voor De Graafschap op De Vijverberg. Wij hebben nog geprobeerd er een wedstrijd van te maken. Maar ik koop er even helemaal niks voor."

]]>
Mon, 18 Feb 2019 07:07:00 +0100
''Advocaat heeft twee weken lang gesproken over de VAR, daar is hij voor beloond'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214530/advocaat-heeft-twee-weken-lang-gesproken-over-de-var-daar-is-hij-voor-beloond https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214530/advocaat-heeft-twee-weken-lang-gesproken-over-de-var-daar-is-hij-voor-beloond Volgens De Graafschap-trainer Henk de Jong verdiende zijn ploeg een penalty tegen FC Utrecht. De Domstedelingen kregen wel een strafschop toegewezen en besliste daarmee de wedstrijd: 0-1.

In de slotfase duelleerden FC Utrecht-verdediger Timo Letschert en De Graafschap-aanvaller Fabian Serrarens om de bal. De spits van De Graafschap ging naar het gras. Nadat scheidsrechter Kevin Blom een kwartier voor tijd wel een penalty aan FC Utrecht had gegeven, ging de bal nu niet op de stip. "Een terechte penalty voor FC Utrecht, maar ik vind dat wij er ook één moeten hebben", stelt De Jong voor de camera van FOX Sports.
 
"Ik heb de beelden gezien, maar ik zag het tijdens de wedstrijd ook", vervolgt de oefenmeester. "Het was een beslissend moment, want tegen zo'n defensief spelend FC Utrecht kom je er bijna niet doorheen. Mijn collega heeft twee weken lang gesproken over de VAR, daar is hij voor beloond."

]]>
Sun, 17 Feb 2019 21:41:00 +0100
Advocaat tevreden: ''De Graafschap bleef toch gevaarlijk met opportunistisch spel'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214517/advocaat-tevreden-de-graafschap-bleef-toch-gevaarlijk-met-opportunistisch-spel https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214517/advocaat-tevreden-de-graafschap-bleef-toch-gevaarlijk-met-opportunistisch-spel FC Utrecht stapte als winnaar van het veld bij De Graafschap. De ploeg van trainer Dick Advocaat pakte daardoor de eerste overwinning van 2019.

“Dit is een belangrijke overwinning voor FC Utrecht”, stelt hoofdtrainer Dick Advocaat na afloop op de clubsite. “We wisten van tevoren dat we tegen een hele lastige ploeg speelde. Zeker in thuiswedstrijden laat De Graafschap zien dat het een moeilijk bespeelbaar elftal is. Dat zag je ook terug in de eerste helft. Ondanks dat kregen wij wel twee of drie kansen om tot scoren te komen. Maar dat deden we niet. Ja en dan blijft De Graafschap toch gevaarlijk met het opportunistische spel dat ze hebben.”
 
De 1-0 overwinning was uiteindelijk terecht, vond Advocaat. “In de tweede helft vond ik dat wij meer grip kregen op de wedstrijd. De ruimtes werden groter en daar kunnen wij best aardig door gaan voetballen. Ik vind dat wij terecht hebben gewonnen.”

]]>
Sun, 17 Feb 2019 20:48:15 +0100
Letschert hekelt FOX: ''Jullie gaan dingen zoeken en een hype creƫren'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214508/letschert-hekelt-fox-jullie-gaan-dingen-zoeken-en-een-hype-creeren https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214508/letschert-hekelt-fox-jullie-gaan-dingen-zoeken-en-een-hype-creeren Timo Letschert is van mening dat hij wordt gezocht door de verslaggevers en analisten van FOX Sports. De verdediger hield in de slotfase van De Graafschap - FC Utrecht (0-1) spits Fabian Serrarens vast, maar er werd geen penalty gegeven. Terecht, vindt de Utrecht-verdediger.

Bij het terugzien van de beelden vindt Letschert dat juist Serrarens een overtreding maakte. "Hij heeft een elleboog in mijn gezicht, verliest de bal en gaat dan liggen. We moeten niet gaan overdrijven", aldus Letschert, die vindt dat er met twee maten wordt gemeten.

"Ik vind het grappig dat ik hier nu weer moet staan, want onze spits moet ook gewoon een penalty krijgen. Het is gewoon geinig, weet je. Het kan me ook geen reet schelen. Jullie willen iets creëren en dat vind ik grappig, ik moet erom lachen", vervolgt de mandekker tegenover FOX Sports.

"Ja, jullie van FOX. Vorige week een momentje (met Luuk de Jong, red.), nu weer dit. Mag ik dat grappig vinden?", gaat Letschert verder. "Ik vind het allemaal leuk en aardig, maar met de VAR gaan jullie dingen zoeken en een hype creëren. Beetje jammer."

]]>
Sun, 17 Feb 2019 19:48:13 +0100
MATCHDAY: FC Utrecht met zelfde namen als tegen PSV tegen De Graafschap https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214466/matchday-fc-utrecht-met-zelfde-namen-als-tegen-psv-tegen-de-graafschap https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214466/matchday-fc-utrecht-met-zelfde-namen-als-tegen-psv-tegen-de-graafschap Om kwart voor vijf trappen FC Utrecht en De Graafschap vandaag af in Doetinchem. FC Utrecht veranderd niks aan de formatie die vorige week een punt binnen wist te slepen tegen PSV.

Sinds de winterstop wist FC Utrecht slechts één schamel punt binnen te slepen. Mocht er vandaag gewonnen worden kan de club uit de Domstad op gelijke hoogte komen met Heracles Almelo dat op de zesde plek staat.

De Graafschap verloor vorige week nog met 4-0 bij Feyenoord, al duurde het lang voordat de Rotterdammers de Superboeren konden laten buichen. De ziekenboeg van de ploeg uit de Achterhoek is inmiddels leeggelopen. Ted van de Pavert, Jordy Tutuarima en Javier Vet keren terug van blessures. Het drietal staat in de basis. 

Opstelling De Graafschap: Jurjus, Owusu, Straalman, Van de Pavert, Tutuarima, Matusiwa, El Jebli, Vet, Narsingh, Benschop en Burgzorg.

Opstelling FC Utrecht: Jensen, Klaiber, Letschert, Janssen, Gavory; Gustafson, Van Overeem, Van de Streek, Boussaid, Kramer en Kerk 

]]>
Sun, 17 Feb 2019 16:07:53 +0100
De Jong geniet van Advocaat ''Een unieke man en altijd warmtevol'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214409/de-jong-geniet-van-advocaat-een-unieke-man-en-altijd-warmtevol https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214409/de-jong-geniet-van-advocaat-een-unieke-man-en-altijd-warmtevol Henk de Jong neemt het vanmiddag met De Graafschap op tegen FC Utrecht op de Vijverberg. De oefenmeester van de Superboeren is vol vertrouwen over de afloop van de wedstrijd.

"Thuis kunnen wij van iedereen winnen", stelt de Jong in gesprek met Omroep Gelderland. "Daar moeten we samen met het publiek de krachten bundelen. En als dat lukt, zijn we één blok en stralen we uit dat we vanaf de eerste seconde willen winnen."

De Jong erkent dat zijn ploeg in een bepaalde flow zit. "Van tegenstanders en collega's hoor ik ook: 'wat gebeurt daar de laatste tijd bij jullie?' Het is geen mooi verhaal. Het is wat er in werkelijkheid ook echt aan de hand is", aldus De Jong.

Bij de Domstedelingen staat Dick Advocaat voor de groep. De Jong geniet van de aard van het beestje bij Advocaat. "Ik geniet daar wel van. Ik heb nog een dag met hem meegelopen tijdens de cursus coach betaald voetbal. Een unieke man en altijd heel warmtevol."

]]>
Sun, 17 Feb 2019 11:41:00 +0100
Advocaat komt terug op mening over Van Boekel: ''Toen begreep ik het pas'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214361/advocaat-komt-terug-op-mening-over-van-boekel-toen-begreep-ik-het-pas https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214361/advocaat-komt-terug-op-mening-over-van-boekel-toen-begreep-ik-het-pas Dick Advocaat is teruggekomen op zijn mening over Pol van Boekel. Na het duel met PSV (2-2) spuwde De Kleine Generaal vuur over twee VAR-momenten, waarbij zowel FC Utrecht als PSV geen strafschop kreeg. 

De VAR gaf tot twee keer toe aan te twijfelen aan de beslissing van Van Boekel, maar de hoofdpersoon gaf dus geen strafschop. "Ikzelf had het geval met Timo (Letschert, red.) niet gezien de eerste helft", wordt Advocaat geciteerd door De Telegraaf. "Ik kan me voorstellen, dat als je die niet hebt gegeven, je ook die laatste in ons voordeel niet geeft. Toen ik het terugzag, begreep ik Van Boekel eigenlijk pas."

De mening van Advocaat over de VAR blijft hetzelfde. "Als je nou kijkt naar de afgekeurde goal van Ajax tegen Real Madrid. Niemand ziet iets. De scheidsrechter niet, de spelers van Ajax niet, de spelers van Real Madrid niet. En toch gaat de VAR ingrijpen."

"De goal was al lang geaccepteerd. Na twintig keer kijken ziet de VAR altijd wel iets. Maar ik blijf er niet over praten. Ik win het er toch niet van. De VAR zal blijven en Dick Advocaat niet."

]]>
Sat, 16 Feb 2019 19:57:07 +0100
Kramer: ''Je kan niet zomaar iemand in het gezicht schoppen'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214354/kramer-je-kan-niet-zomaar-iemand-in-het-gezicht-schoppen https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214354/kramer-je-kan-niet-zomaar-iemand-in-het-gezicht-schoppen Michiel Kramer hoopt bij FC Utrecht iets aan zijn imago te veranderen. De aanvaller kwam een aantal keer negatief in het nieuws, onder meer in dienst van Feyenoord en Sparta. 

Zo at Kramer een broodje kroket in de rust van een Feyenoord-wedstrijd. "Of ik daar spijt van heb? Achteraf wel, omdat iedereen er wat over te zeggen had. Het was nooit de bedoeling om te laten zien: kijk mij eens een broodje kroket eten. Maar ik had al vier uur lang niet gegeten", vertelt hij in het Algemeen Dagblad

"Het zegt misschien wel meer over het IQ van supporters die alleen maar over dat broodje beginnen. Uiteindelijk zal het minder worden, maar ook als ik gestopt ben zullen ze zeggen: was lekker, hè, dat broodje kroket. Iedereen krijgt maar een platform om van alles te zeggen. Natuurlijk heb je allemaal recht op een mening, maar soms denk ik: waarom zo negatief?"

Ook het incident dat hij als speler van Sparta iemand in het gezicht schopte, heeft hem veranderd. "Natuurlijk! Je kunt niet zomaar iemand in het gezicht schoppen, dat weet ik ook. Ik heb het mezelf enorm kwalijk genomen. Kijk, de aard van het beestje zal niet veranderen, maar je kunt als voetballer en mens wel stappen maken."

]]>
Sat, 16 Feb 2019 18:22:35 +0100
Briljante Venema kan Jong FC Utrecht niet van nederlaag behoeden https://www.utrechtfans.nl/nieuws/overige-elftallen/214250/briljante-venema-kan-jong-fc-utrecht-niet-van-nederlaag-behoeden https://www.utrechtfans.nl/nieuws/overige-elftallen/214250/briljante-venema-kan-jong-fc-utrecht-niet-van-nederlaag-behoeden Jong FC Utrecht is vrijdagavond op bezoek bij MVV Maastricht tegen een nieuwe nederlaag aangelopen. In Zuid-Limburg bleek MVV met 4-2 te sterk voor Jong FC Utrecht. 

In de 11e minuut openden de Limburgers de score in Maastricht. Koen Kostons schoot MVV op voorsprong: 1-0. Ruim een kwartier kwam Jong FC Utrecht langszij via Jonas Arweiler. De Duitser maakt af na schitterend voorbereidend werk van Nick Venema, die met de bal het halve veld overstak.

Na rust nam MVV Maastricht opnieuw de leiding. Jordy Croux was verantwoordelijk voor de 2-1. Nog geen tien minuten later verdubbelden de Limburgers de marge. Ditmaal was het Luc Mares die het doelpunt voor zijn rekening nam. 

Een kwartier voor tijd deed Jong FC Utrecht iets terug. Opnieuw stond Venema met een geniale ingeving aan de basis van het doelpunt. Ditmaal was hij zelf ook de afmaker. 'Venomenema' schoot knap raak na een onnavolgbare dribbel door de Limburgse verdediging. Ruim vijf minuten later besliste MVV de wedstrijd. Anthony van den Hurk was trefzeker en bepaalde daarmee de eindstand op 4-2. 

]]>
Fri, 15 Feb 2019 22:45:00 +0100
Boussaid maakt indruk tegen PSV: ''Ik ben een irritante speler'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214244/boussaid-maakt-indruk-tegen-psv-ik-ben-een-irritante-speler https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214244/boussaid-maakt-indruk-tegen-psv-ik-ben-een-irritante-speler Othman Boussaid werd vorige week door Dick Advocaat beloond met een basisplek tegen PSV. De 18-jarige middenvelder maakte in de wedstrijd met de Eindhovenaren grote indruk. 

Boussaid liet zich niet intimideren door de grote namen bij PSV. "Ik ben een irritante speler. Als je tegen grote spelers speelt, moet je ervoor zorgen dat je ze uit de wedstrijd speelt. Dat heb ik zondag gedaan tegen PSV", vertelt de Belg tegenover FC Utrecht TV

Hoewel Boussaid klein van stuk is, valt hij op door zijn vele onderscheppingen. "Ik probeer vaak te anticiperen. Bovendien ben ik op de eerste meters heel snel", legt hij uit. "Als een tegenstander de bal naar rechts duwt, ben ik er vaak eerder bij. Ik heb hele snelle voetjes", lacht Boussaid, die opvalt met zijn lengte van 1 meter 66. "Vroeger werd er altijd gezegd dat ik te klein of te licht was. Dat geeft me eigenlijk alleen maar motivatie. Het is niet zo: als je klein bent, kun je niet voetballen."

Hoe onbezorgd Boussaid over zijn lengte is, zo relaxed is hij ook in aanloop naar een wedstrijd. "Ik heb nooit stress voor een wedstrijd, zeker niet tegen PSV. Dat zijn onvergetelijke wedstrijden. Binnen nu en tien jaar herinner je je zo'n wedstrijd nog. Ik verlang naar zulke wedstrijden. Het zijn de mooiste duels die je kunt spelen." 

]]>
Fri, 15 Feb 2019 21:33:00 +0100
MATCHDAY | Jong FC Utrecht met Venema op bezoek in Maastricht https://www.utrechtfans.nl/nieuws/overige-elftallen/214230/matchday-jong-fc-utrecht-met-venema-op-bezoek-in-maastricht https://www.utrechtfans.nl/nieuws/overige-elftallen/214230/matchday-jong-fc-utrecht-met-venema-op-bezoek-in-maastricht Jong FC Utrecht speelt vrijdagavond de uitwedstrijd tegen MVV Maastricht. In Zuid-Limburg wordt er om 20.00 uur afgetrapt. 

Jong FC Utrecht hoopt na de uitwedstrijd met MVV Maastricht van de laatste plaats af te zijn. De Domstedelingen staan in punten gelijk met nummer negentien Helmond Sport. Opponent MVV Maastricht heeft zich dit seizoen in de middenmoot genesteld. De Limburgers bezetten een negende plek in de Keuken Kampioen Divisie.

Opstelling Jong FC Utrecht: Paes, Mokono, Van der Velden, Brinkman, Albu, Venema, Pattynama, Arweiler, El Yaakoubi, Lebon, Mamengi

Wissels: De Keijzer, Lim, Hoogenhout, Mulder, Dai, De la Vega, Freriks, Mallahi

]]>
Fri, 15 Feb 2019 19:17:00 +0100
Advocaat beseft: ''Tegen FOX had ik dat niet moeten zeggen'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214205/advocaat-beseft-tegen-fox-had-ik-dat-niet-moeten-zeggen https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214205/advocaat-beseft-tegen-fox-had-ik-dat-niet-moeten-zeggen FC Utrecht is in 2019 afgezakt naar de zesde plek in de Eredivisie en trainer Dick Advocaat wil dan ook snel weer klimmen op de ranglijst. De oefenmeester beseft dat het programma van de club uit de Domstad op papier nu wat makkelijker zal worden. 

"We krijgen nu nog dertien wedstrijden, twaalf daarvan zijn tegen gelijkwaardige tegenstanders. Er zijn geen excuses meer, nu moet je punten pakken", vertelt Advocaat, die overigens niet van plan is om met FC Utrecht het spel te gaan maken op bezoek bij De Graafschap. 

"Dat doen we in uitwedstrijden sowieso niet", legt hij uit. "Dat gaan we pas doen als we het gevoel hebben dat het elftal dat kan. Dat gebeurde uit tegen Heerenveen toen we met 3-0 voor stonden", aldus Advocaat, die zich vorige week kritisch uitliet over het optreden van doelman David Jensen.

Voormalig FC Utrecht-doelman Hans van Breukelen tikte hem vervolgens op de vingers. "Daar heeft hij wel een beetje gelijk in", beseft Advocaat. "Ik zit op de bank altijd op iedereen te mopperen, dus ook op de keeper. Maar tegen FOX had ik dat niet moeten zeggen", blikt hij terug. 

]]>
Fri, 15 Feb 2019 19:11:00 +0100
''Of de tegenstander nu FC Twente, Roda of Jong FC Utrecht heet'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214210/of-de-tegenstander-nu-fc-twente-roda-of-jong-fc-utrecht-heet https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214210/of-de-tegenstander-nu-fc-twente-roda-of-jong-fc-utrecht-heet Jong FC Utrecht gaat vrijdagavond op bezoek bij MVV Maastricht, de nummer negen van de Keuken Kampioen Divisie. Ron Elsen waakt voor onderschatting tegen de hekkensluiter. 

"Vergeet niet, dit is een rare competitie", legt hij uit op de clubsite. "Als je niet scherp aan een wedstrijd start kun je iedere wedstrijd van ieder willekeurig team zo maar verliezen! Laat ik er duidelijk in zijn: als we vrijdagavond niet winnen van Utrecht dan hebben we aan de uitzege bij Top Oss he-le-maal niets gehad", aldus Elsen, die blij is dat zijn selectie bijna weer op volle oorlogssterkte is. 

"Dat betekent dat niemand zich een slechte trainingsweek kan permitteren en er in een wedstrijd met de pet naar kan gooien. Of de tegenstander nu FC Twente, Roda JC of Jong FC Utrecht heet”, vervolgt hij vastberaden. “Het is ook goed voor een topsporter om zich iedere keer weer te moeten verbeteren. De lat steeds hoger te leggen", besluit Elsen ambitieus. 

]]>
Fri, 15 Feb 2019 18:00:00 +0100
''Dan is Bahebeck woest, dan gaat hij met bidons gooien'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214203/dan-is-bahebeck-woest-dan-gaat-hij-met-bidons-gooien https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214203/dan-is-bahebeck-woest-dan-gaat-hij-met-bidons-gooien FC Utrecht neemt het zondagmiddag in Doetinchem op tegen De Graafschap en trainer Dick Advocaat begint opnieuw met Michiel Kramer in de punt van de aanval. De oefenmeester durft nog namelijk nog niet te bouwen op Jean Christophe Bahebeck. 

"Voor een trainer is zijn situatie ook een probleem, je wil graag op spelers rekenen", legt hij uit op de website van het Algemeen Dagblad. "Dan zie je hem deze week trainen en dan zie je dat ‘ie ontzettend veel mogelijkheden heeft. Maar je moet niet gek opkijken als dat morgen weer anders is.”

"We speelden deze week vier partijtjes, waarvan hij er van de medische staf twee mocht meedoen", blikt Advocaat terug. "Dat hadden we hem niet verteld. Na twee partijen zeiden we: nu stoppen. Nou, dan is ‘ie woest. Dan gaat hij met bidons gooien, althans, dat probeerde hij. Dat soort dingen." 

"Hij wil heel graag en dat is wel belangrijk, maar het moet ook voor een langere periode zijn. Ik zit hier nu vier, vijf maanden en ik weet het nog steeds niet precies met hem", vervolgt de oefenmeester van de club uit de Domstad. "Als je ziet hoe vaak hij geblesseerd is of niet aanwezig. Ontzettend veel. Ook dat is een reden waarom we Kramer gehaald hebben", besluit Advocaat. 

]]>
Fri, 15 Feb 2019 16:55:00 +0100
De Jong hoopvol: ''Er liggen zeker kansen om te winnen'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214171/de-jong-hoopvol-er-liggen-zeker-kansen-om-te-winnen https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214171/de-jong-hoopvol-er-liggen-zeker-kansen-om-te-winnen FC Utrecht gaat zondagmiddag in Doetinchem op bezoek bij De Graafschap en trainer Henk de Jong heeft een goed gevoel overgehouden aan de laatste thuiswedstrijd tegen NAC Breda. De oefenmeester stuurt dezelfde elf namen het veld in. 

"Iedereen is weer fit", reageert de oefenmeester op de website van de Gelderlander. "Ik ben heel tevreden over hoe we het tegen NAC hebben gedaan. Daar willen we nu op voortborduren", aldus De Jong, die verwacht dat de Superboeren een zware middag krijgen. 

"FC Utrecht is gevaarlijk in de omschakeling en met vrije trappen", legt hij uit. "Maar als wij dat onder controle krijgen, liggen er zeker kansen om te winnen. Thuis kunnen wij iedereen verslaan. Het zou mooi zijn als we een gat met NAC Breda kunnen slaan." 

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Owusu, Straalman, Van de Pavert, Tutuarima; Matusiwa, Vet, El Jebli; Narsingh, Benschop, Burgzorg.

]]>
Fri, 15 Feb 2019 15:47:00 +0100
Fitte Bahebeck op de bank, Kramer begint opnieuw in de spits https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214164/fitte-bahebeck-op-de-bank-kramer-begint-opnieuw-in-de-spits https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214164/fitte-bahebeck-op-de-bank-kramer-begint-opnieuw-in-de-spits FC Utrecht neemt het zondagmiddag in Doetinchem op tegen De Graafschap en trainer Dick Advocaat kan weer een beroep doen op Jean Christophe Bahebeck, zo weet RTV Utrecht vandaag te melden.

De aanvaller ontbrak tegen PSV vanwege een blessure. Bahebeck begint tegen de 'Superboeren' echter op de bank, waardoor Michiel Kramer - die tegen de club uit Eindhoven een matige indruk maakte - opnieuw de voorkeur krijgt in de punt van de aanval. 

De club uit de Domstad kan dit weekend vanwege schorsingen geen beroep doen op Riechedly Bazoer en Urby Emanuelson. Ook de langdurig geblesseerden Rico Strieder, Simon Makienok en Cyriel Dessers zijn nog niet inzetbaar. Venema speelt vanavond met Jong FC Utrecht. 

]]>
Fri, 15 Feb 2019 14:40:00 +0100
VIDEO | Classic: FC Utrecht wint op bezoek bij De Graafschap https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214105/video-classic-fc-utrecht-wint-op-bezoek-bij-de-graafschap https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214105/video-classic-fc-utrecht-wint-op-bezoek-bij-de-graafschap FC Utrecht gaat zondag in Doetinchem op bezoek bij De Graafschap en de club uit de Domstad bewaart goede herinneringen aan de onderlinge ontmoeting in het seizoen 2000/2001. 

De bezoekers wisten uiteindelijk met ruime cijfers te winnen en onder andere Igor Gluscevic en Dirk Kuijt waren trefzeker op de Vijverberg. 

]]>
Fri, 15 Feb 2019 13:33:00 +0100