Nieuws - Utrechtfans https://www.utrechtfans.nl/rss/nieuws Utrechtfans Klich heeft 'persoonlijk doel' bij FC Utrecht: ''Hoop het WK te halen'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/148243/klich-heeft-persoonlijk-doel-bij-fc-utrecht-hoop-het-wk-te-halen https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/148243/klich-heeft-persoonlijk-doel-bij-fc-utrecht-hoop-het-wk-te-halen Mateusz Klich hoopt de komende maanden bij FC Utrecht dusdanig goed te presteren, dat hij met Polen deel kan nemen aan het WK.

"Dat is mijn persoonlijke doel. Door meer speelminuten te maken hoop ik het WK te halen. Mijn doel met FC Utrecht is om ons te kwalificeren voor Europees voetbal", vertelt de 27-jarige Pool tegenover De Telegraaf.

Klich maakte afgelopen zomer de overstap van FC Twente naar Leeds United, maar kwam hier niet uit de verf. FC Utrecht huur hem van de Engelsen, maar heeft vooralsnog geen optie tot koop bedongen.

]]>
Tue, 23 Jan 2018 08:00:00 +0100
Klich terug in Nederland: ''Ik heb al met ze gesproken en ben blij ze weer te zien'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/148052/klich-terug-in-nederland-ik-heb-al-met-ze-gesproken-en-ben-blij-ze-weer-te-zien https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/148052/klich-terug-in-nederland-ik-heb-al-met-ze-gesproken-en-ben-blij-ze-weer-te-zien Mateusz Klich maakte vandaag de overstap van Leeds United naar FC Utrecht. De Poolse middenvelder speelt tot het einde van het seizoen op huurbasis in Utrecht.

"Waarom? Ik wil graag voetballen. Ik heb niet veel gespeeld in Engeland, dus ik kom terug naar Nederland om te voetballen", zegt Klich tegenover FC Utrecht TV. "Ik ben een centrale middenvelder, die graag vooruit speelt. Ik hou echt van voetbal, dus ik hoop hier veel plezier te beleven."

Klich kent Nick Marsman al van zijn tijd bij FC Twente en Lukas Görtler van 1. FC Kaiserslautern. "Ik heb al met ze gesproken en ben blij ze weer te zien", aldus de Pool, die duidelijke doelen heeft. "Ik ben tevreden als we bij de eerste vijf eindigen. Ik zal er alles aan doen om daarbij te helpen."

]]>
Mon, 22 Jan 2018 20:56:00 +0100
'FC Utrecht-target stopt onderhandeling met PEC Zwolle; transfervrij in de zomer' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/148180/fc-utrecht-target-stopt-onderhandeling-met-pec-zwolle-transfervrij-in-de-zomer https://www.utrechtfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/148180/fc-utrecht-target-stopt-onderhandeling-met-pec-zwolle-transfervrij-in-de-zomer Mustafa Saymak gaat PEC Zwolle verlaten. Volgens Voetbal International hebben speler en club geen akkoord weten te bereiken over een nieuw contract. Het huidige contract van Saymak loopt na het seizoen af.

De 24-jarige Saymak staat het verlanglijstje van FC Utrecht om Yassin Ayoub komende zomer te vervangen. Hij vertrekt op zijn beurt transfervrij naar Feyenoord. PEC Zwolle werkt alleen mee bij een vertrek in de huidige transferperiode bij een hoog bod.

Saymak maakt dit seizoen indruk met PEC Zwolle. De club uit Overijssel staat op dit moment op een knappe vierde plaats in de Eredivisie.

]]>
Mon, 22 Jan 2018 19:05:12 +0100
Van Persie start niet tegen FC Utrecht: ''Maar we hebben wel Vente'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/148024/van-persie-start-niet-tegen-fc-utrecht-maar-we-hebben-wel-vente https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/148024/van-persie-start-niet-tegen-fc-utrecht-maar-we-hebben-wel-vente Robin van Persie zal komende woensdag niet direct in de basis starten. Feyenoord speelt een inhaalduel bij FC Utrecht en kan geen beroep doen op eerste spits Nicolai Jørgensen, hij is geschorst.

"We gaan eerst eens kijken op de training", vertelt trainer Giovanni van Bronckhorst in gesprek met De Telegraaf. "Robin heeft met Fenerbahçe de laatste maanden alleen getraind. Wij hebben door zijn rode kaart nu geen Jørgensen, maar we hebben wel Dylan Vente."

Van Bronckhorst heeft duidelijk voor ogen hoe hij Van Persie wil gebruiken. "Robin is een spits, maar hij kan ook kort erachter spelen. Op het veld wordt hij belangrijk, maar hij kan op alle fronten een positieve invloed hebben. Ook in de kleedkamer. Het is zo belangrijk om iemand erbij te hebben met veel ervaring op het hoogste niveau", luidt zijn besluit.

]]>
Mon, 22 Jan 2018 18:27:00 +0100
Van der Meer blij met vertrouwen: ''Daarna lieten ze me wel een beetje links liggen'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/148013/van-der-meer-blij-met-vertrouwen-daarna-lieten-ze-me-wel-een-beetje-links-liggen https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/148013/van-der-meer-blij-met-vertrouwen-daarna-lieten-ze-me-wel-een-beetje-links-liggen Robin van der Meer hoefde twee maanden lang niet te rekenen op speelminuten in de Eredivisie, maar de verdediger van FC Utrecht had afgelopen vrijdag weer een basisplaats in het duel met AZ.

"Het is heerlijk om weer in de basis te staan en het vertrouwen van de trainer te krijgen. En dat dan ook hopelijk waar te maken", zegt Van der Meer tegenover FC Utrecht. Sinds de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo kon de verdediger niet meer rekenen op een basisplaats.

"Toen werd ik geslachtofferd", blikt hij terug. "Ik kan niet zeggen dat ik daar geheel oneens mee was. Maar daarna lieten ze me wel een beetje links liggen. Zo zie je hoe een trainerswissel ook uit kan pakken", aldus Van der Meer, die hoopt de basisplek te behouden. "Ik wil mezelf bewijzen."

]]>
Mon, 22 Jan 2018 17:00:00 +0100
''Hij heeft aangetoond een speler te zijn die in de Eredivisie het verschil kan maken'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/148012/hij-heeft-aangetoond-een-speler-te-zijn-die-in-de-eredivisie-het-verschil-kan-maken https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/148012/hij-heeft-aangetoond-een-speler-te-zijn-die-in-de-eredivisie-het-verschil-kan-maken FC Utrecht heeft zich maandag versterkt met Mateusz Klich. De middenvelder wordt de rest van het seizoen gehuurd van Leeds United.

Directeur voetbalzaken Jordy Zuidam is blij met de komst van de 27-jarige Pool. "Wij zijn ervan overtuigd dat Mateusz onze selectie voorzien van een extra kwaliteitsimpuls", aldus Zuidam op de officiële website van FC Utrecht. "Hij heeft aangetoond een speler te zijn die in de Eredivisie het verschil kan maken."

"Mateusz heeft een enorme drive om zich bij ons in de kijker te spelen van WK-deelnemer Polen", vervolgt Zuidam. "Hij geeft trainer/coach Jean-Paul de Jong een extra optie op het middenveld en kan in die linie op meerdere posities uit de voeten."

]]>
Mon, 22 Jan 2018 15:56:00 +0100
Voormalig FC Utrecht-speler aangesteld als nieuwe trainer FC Eindhoven https://www.utrechtfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/148021/voormalig-fc-utrecht-speler-aangesteld-als-nieuwe-trainer-fc-eindhoven https://www.utrechtfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/148021/voormalig-fc-utrecht-speler-aangesteld-als-nieuwe-trainer-fc-eindhoven David de Sousa Nascimento is de nieuwe trainer van FC Eindhoven. De oud-speler van FC Utrecht is aangeteld als vervanger van de recent vertrokken Wilfred van Leeuwen.

Nascimento tekende vandaag een contract tot het einde van het seizoen, maar de intentie is een meerjarige samenwerking. De Portugees was in zijn loopbaan als voetballer actief bij RKC Waalwijk, Roda JC, FC Utrecht, RBC Roosendaal en Sparta Rotterdam.

Daarna begon Nascimento zijn trainersloopbaan in de jeugd van Sparta, waar hij later samen met Adri van Tiggelen het eerste elftal onder zijn hoede kreeg. Nascimento, die vijf seizoenen bij FC Utrecht speelde, was in de Domstad ook nog trainer van de beloften en assistent-trainer van het eerste elftal.

"De voetbalfilosofie van FC Eindhoven waarin aanvallend voetbal, fysieke kracht en opleiden belangrijke onderdelen zijn sluit volledig aan bij mijn eigen doelstellingen", reageert hij op de officiële website van FC Eindhoven. "Ik zie er naar uit om in mijn rol als hoofdtrainer samen met de staf deze clubvisie verder te implementeren en te perfectioneren binnen de club."

]]>
Mon, 22 Jan 2018 14:58:00 +0100
OFFICIEEL | FC Utrecht maakt melding van transfer en huurt Klich van Leeds https://www.utrechtfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/148004/officieel-fc-utrecht-maakt-melding-van-transfer-en-huurt-klich-van-leeds https://www.utrechtfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/148004/officieel-fc-utrecht-maakt-melding-van-transfer-en-huurt-klich-van-leeds FC Utrecht heeft zich definitief versterkt met Mateusz Klich. De 27-jarige Pool wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Leeds United.

Klich was afgelopen seizoen ook al actief in de Eredivisie. De middenvelder speelde destijds voor FC Twente en liet een goede indruk achter in Enschede. Klich verdiende een transfer naar Leeds United, maar komt in de Championship nauwelijks aan spelen toe.

Klich was voor zijn periode bij FC Twente ook al een tijdje in Nederland te bewonderen. Hij droeg in het verleden het shirt van PEC Zwolle. Verder stond hij onder contract bij VfL Wolfsburg en 1. FC Kaiserslautern. Klich sluit per direct aan bij het keurkorps van FC Utrecht en gaat spelen met rugnummer 13. 

]]>
Mon, 22 Jan 2018 14:01:00 +0100
'Transfernieuws op komst bij FC Utrecht: middenvelder wordt medisch gekeurd' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/147994/transfernieuws-op-komst-bij-fc-utrecht-middenvelder-wordt-medisch-gekeurd https://www.utrechtfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/147994/transfernieuws-op-komst-bij-fc-utrecht-middenvelder-wordt-medisch-gekeurd Mateusz Klich wordt zeer waarschijnlijk de nieuwste aanwinst van FC Utrecht. De Poolse middenvelder ondergaat op dit moment een medische keuring, dat meldt RTV Utrecht.

Klich maakte afgelopen seizoen nog indruk bij FC Twente, dat hem overnam van 1. FC Kaiserslautern. Na een sterk seizoen in Enschede verdiende de Pool een transfer naar Leeds United, waar hij niet veel aan spelen toekomt.

De Poolse middenvelder speelde nog maar 135 minuten voor de nummer tien van het tweede niveau in Engeland. Klich stond al op de nominatie om te vertrekken bij Leeds United en hoopt bij FC Utrecht wel veel te spelen om zo wellicht in aanmerking te komen voor de Poolse WK-selectie. Klich was eerder ook al in Nederland actief bij PEC Zwolle.

]]>
Mon, 22 Jan 2018 13:38:00 +0100
Lastig debuut Bulthuis: ''Achter die brommer aan? Zelf op die brommer gaan zitten!'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/147993/lastig-debuut-bulthuis-achter-die-brommer-aan-zelf-op-die-brommer-gaan-zitten https://www.utrechtfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/147993/lastig-debuut-bulthuis-achter-die-brommer-aan-zelf-op-die-brommer-gaan-zitten Dave Bulthuis maakte zaterdag zijn debuut voor SC Heerenveen. De oud-speler van FC Utrecht stond tegenover Vitesse-uitblinker Milot Rashica. Bulthuis leek het moeilijk te hebben met de vleugelaanvaller van de Arnhemmers.

"Achter die brommer aan? Zelf op die brommer gaan zitten!", begint Bulthuis tegenover FOX Sports. "Daarom ben ik later ook naar het centrum gewisseld. Op dit moment ben ik eigenlijk nog niet goed genoeg voor de linksback-positie. Ik ben pas twee weken in training."

"Je kan niet elke wedstrijd domineren. Een punt is prima voor ons", vervolgt Bulthuis. "Ik ben hartstikke blij dat ik hier de kans krijg. We hebben goede voetballers en ik denk dat het voetballend nog veel beter moet dan vandaag. Maar ik ben niet ontevreden."

]]>
Mon, 22 Jan 2018 12:40:00 +0100
Twee FC Utrecht-spelers opgenomen in Elftal van de Week https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/147975/twee-fc-utrecht-spelers-opgenomen-in-elftal-van-de-week https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/147975/twee-fc-utrecht-spelers-opgenomen-in-elftal-van-de-week Twee spelers van FC Utrecht zijn opgenomen in het Elftal van de Week van De Telegraaf. Willem Janssen en Zakaria Labyad blonken volgens de ochtendkrant uit in de thuiswedstrijd tegen AZ.

Zowel Janssen als Labyad kreeg een zeven. FC Utrecht is geen hofleverancier. Ajax heeft namelijk drie spelers in het Elftal van de Week, te weten Nicolas Tagliafico, Matthijs de Ligt en Lasse Schöne. Naast FC Utrecht hebben ook Heracles Almelo en PEC Zwolle twee spelers in het team.

Het Algemeen Dagblad selecteerde geen speler van FC Utrecht. Wel kregen Urby Emanuelson en Gyrano Kerk een onvoldoende. Zij werden beoordeeld met een vijf. Voetbal International gaf Emanuelson, Sean Klaiber en Yassin Ayoub een vijf.

Cijfers Algemeen Dagblad: Jensen 6; Van der Maarel 5,5, Leeuwin 6, Janssen 6,5, Van der Meer 6,5; Ayoub 6, Klaiber 5,5, Emanuelson 5 (55. Dessers 6,5), Van de Streek 6 (64. Velanas -); Labyad 6 (90. Görtler -), Kerk 5.

Cijfers Voetbal International: Jensen 6,5; Van der Maarel 6, Leeuwin 6,5, Janssen 7, Van der Meer 7; Ayoub 5, Klaiber 5, Emanuelson 5 (55. Dessers 6,5), Van de Streek 6,5 (64. Velanas -); Labyad 5,5 (90. Görtler -), Kerk 6.

]]>
Mon, 22 Jan 2018 11:34:00 +0100
VIDEO | Samenvatting: FC Utrecht pakt punt in thuisduel met AZ https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/147600/video-samenvatting-fc-utrecht-pakt-punt-in-thuisduel-met-az https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/147600/video-samenvatting-fc-utrecht-pakt-punt-in-thuisduel-met-az FC Utrecht heeft vanavond bij het eerste optreden van hoofdcoach Jean-Paul de Jong een punt gepakt. In eigen huis speelden de Domstedelingen met 1-1 gelijk tegen AZ Alkmaar.

Tien minuten na rust kwam FC Utrecht op achterstand in de Galgenwaard. Een afstandsschot van Jonas Svensson vloog achter doelman David Jensen. Niet veel later maakte FC Utrecht weer gelijk. Invaller Cyriel Dessers scoorde vanuit een voorzet vanaf links.

]]>
Mon, 22 Jan 2018 10:27:00 +0100
Geen juichstemming bij Ajax: ''FC Utrecht-uit is ook een pittige wedstrijd'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/147879/geen-juichstemming-bij-ajax-fc-utrecht-uit-is-ook-een-pittige-wedstrijd https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/147879/geen-juichstemming-bij-ajax-fc-utrecht-uit-is-ook-een-pittige-wedstrijd FC Utrecht heeft een zware week voor de boeg. Zowel Feyenoord en Ajax komen deze week op bezoek in Stadion Galgenwaard. Beide ploegen stonden zondag tegenover elkaar in Amsterdam.

Donny van de Beek, die de 1-0 maakte, was niet op jubelstemming na afloop. "Ik ga zo lekker wat eten en dan vroeg mijn bed in, want er komt met FC Utrecht-uit weer een heel belangrijke wedstrijd aan. We hebben in elk geval een heel goede start gemaakt", blijft de middenvelder nuchter tegenover De Telegraaf.

Ajax deed met de 2-0 zege goede zaken in de titelstrijd. "Ik denk dat we een signaal hebben afgegeven, want er stond wel wat druk op de wedstrijd. Ik denk dat PSV dacht en hoopte dat er tegen Feyenoord weleens iets kon gebeuren. En als je dan overtuigend wint, is dat voor PSV niet lekker. Maar FC Utrecht-uit is ook een pittige wedstrijd. Dus zullen we ook daar alles uit de kast moeten halen", aldus Van de Beek.

]]>
Mon, 22 Jan 2018 09:18:00 +0100
FC Utrecht kan borst natmaken: ''Woensdag verwacht ik Van Persie'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/147860/fc-utrecht-kan-borst-natmaken-woensdag-verwacht-ik-van-persie https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/147860/fc-utrecht-kan-borst-natmaken-woensdag-verwacht-ik-van-persie Lekker uitrusten is er de komende dagen niet bij voor selectie van FC Utrecht. Komende woensdag staat het inhaalduel met Feyenoord op het programma, waar Robin van Persie mogelijk zijn rentree maakt.

De Rotterdammers moeten het namelijk stellen zonder topschutter Nicolai Jørgensen, die geschorst is. Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst heeft echter laten weten eerst te willen zien hoe fit Van Persie is. "Woensdag verwacht ik Robin van Persie tegen FC Utrecht", schrijft Willem van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

"Ik snap niet dat er gisteren alweer werd gezegd dat het nog afwachten is hoe fit hij is, omdat ik Martin van Geel voortdurend heb horen roepen dat hij top- en topfit was. Ik kreeg zelfs het idee dat er niemand zo fit was als Van Persie. En nu het zover is, moeten ze het nog aankijken", besluit Van Hanegem verontwaardigd.

]]>
Mon, 22 Jan 2018 08:08:00 +0100
Van Seumeren over transfer: ''Bal ligt bij de KNVB, laat ze maar eens ballen tonen'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/147834/van-seumeren-over-transfer-bal-ligt-bij-de-knvb-laat-ze-maar-eens-ballen-tonen https://www.utrechtfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/147834/van-seumeren-over-transfer-bal-ligt-bij-de-knvb-laat-ze-maar-eens-ballen-tonen Het is nog altijd de vraag of Samuel Armenteros de rest van het seizoen op huurbasis bij FC Utrecht speelt. FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren bevestigde zondag dat de Domstedelingen zich graag willen versterken met de spits, maar de komst is zeer onzeker.

"Wij zijn eruit met Armenteros en met zijn club Benevento, maar er is één probleem. Hij heeft op 21 augustus 45 minuten meegedaan in een wedstrijd van Jong Heracles Almelo. Volgens een klein regeltje in het KNVB-reglement is hij dan niet speelgerechtigd voor ons", vertelde Van Seumeren zondag bij De Tafel van Kees op FOX Sports. 

"De KNVB heeft het voorgelegd bij de FIFA, maar de FIFA vindt dat de KNVB het zelf moet oplossen. De bal ligt nu dus bij de KNVB, laat ze nu maar eens ballen tonen. Met veel smart wachten wij op een telefoontje", besluit Van Seumeren.

]]>
Sun, 21 Jan 2018 20:13:08 +0100
Ayoub doet belofte: ''Als ik de bal binnen moet schieten, dan doe ik dat ook'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/147677/ayoub-doet-belofte-als-ik-de-bal-binnen-moet-schieten-dan-doe-ik-dat-ook https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/147677/ayoub-doet-belofte-als-ik-de-bal-binnen-moet-schieten-dan-doe-ik-dat-ook Yassin Ayoub staat tot het einde van het seizoen onder contract bij FC Utrecht, maar vanaf het komende seizoen staat hij onder contract bij Feyenoord. Ayoub kan dan ook niet ontkennen dat met de transfer in zijn hoofd zat, voorafgaand aan het duel tussen FC Utrecht en AZ (1-1). 

"Je probeert je als prof op te stellen en je daar niet mee bezig te houden", aldus Ayoub tegenover FOX Sports. "Maar je wordt er wel steeds aan herinnerd. Je krijgt steeds een sms, een berichtje: gefeliciteerd. Dat ging door tot de wedstrijddag. Langzaam wordt dat vergeten door de rest en moet ik me focussen. Dit mag geen excuus zijn. Ik moet prof zijn en dit kunnen afsluiten."

Woensdag komt Feyenoord naar Utrecht. "Dan valt er ook niets te halen voor ze, denk ik. Op dit moment ben ik speler van Utrecht en ik respecteer de club waar ik voor speel. Ik heb veel te danken aan de club. Utrecht zit echt in mijn hart. Als ik de bal binnen moet schieten, dan doe ik dat ook. Met alle respect voor Feyenoord, dat is volgend jaar mijn nieuwe club. Nu is dat Utrecht en daar wil ik zo hoog mogelijk mee eindigen."

Ayoub is blij met zijn transfervrije overstap naar Rotterdam-Zuid. "Hoe blij ik ben? Dat kun je wel zien toch? Het is altijd een droom geweest van me. Ik heb het vaker verteld en ben super trots dat ik voor zo'n grote club mag spelen. Ik moet het afsluiten en hoop dat ook jullie het gaan vergeten, want ik speel nu voor Utrecht."

]]>
Sun, 21 Jan 2018 09:39:00 +0100
De Jong na debuut als trainer: ''Het is mooi op deze manier het stadion te betreden'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/147719/de-jong-na-debuut-als-trainer-het-is-mooi-op-deze-manier-het-stadion-te-betreden https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/147719/de-jong-na-debuut-als-trainer-het-is-mooi-op-deze-manier-het-stadion-te-betreden Hoewel FC Utrecht voor eigen publiek met 1-1 gelijkspeelde tegen AZ, was de debuterende hoofdtrainer Jean-Paul de Jong redelijk tevreden over de wedstrijd. Vooral de manier waarop zijn ploeg van een 0-1 achterstand terug wist te komen maakte van De Jong een tevreden trainer.

"Het stemde me tevreden dat ik na de 0-1 zag dat het team een tandje bijzette. We begonnen goed aan de wedstrijd en kregen ook aardige kansen. Daarna werden we slordig en zagen we er vooral in de omschakeling niet goed uit. Ik heb een hoop punten gezien waar we mee verder kunnen", aldus de hoofdtrainer tegen FOX Sports.

De Jong keek voor de camera ook nog even terug op zijn debuut als trainer. "Het is precies zoals je het in je hoofd hebt: een enthousiast publiek dat achter de ploeg staat. Het is mooi om op deze manier het stadion te betreden."

]]>
Sat, 20 Jan 2018 21:07:00 +0100
''Dan is de missie meteen duidelijk en weet je dat je er vol op moet knallen'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/147715/dan-is-de-missie-meteen-duidelijk-en-weet-je-dat-je-er-vol-op-moet-knallen https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/147715/dan-is-de-missie-meteen-duidelijk-en-weet-je-dat-je-er-vol-op-moet-knallen Cyriel Dessers mocht in de thuiswedstrijd tegen AZ niet in de basis starten maar liet zich als invaller vervolgens wel direct gelden. De Belg scoorde de bevrijdende 1-1 nadat de bezoekers uit Alkmaar eerst op voorsprong waren gekomen door een doelpunt van Svensson.

In gesprek met FOX Sports geeft de aanvaller aan dat het moment van wisselen wel even schrikken was. "Ik was gewoon nog rustig aan het opwarmen en wilde net beginnen met sprintjes, toen ik er ineens in moest. Ik had dus eigenlijk geen tijd om na te denken of de wedstrijd in te schatten."

Vervolgens kreeg FC Utrecht ook nog een doelpunt tegen. "Toen ik aan het omkleden was, viel de tegengoal dus dan is het helemaal schrikken. Maar dan is de missie ook meteen duidelijk en weet je dat je er vol op moet knallen. Dat hebben we ook gedaan denk ik", aldus de doelpuntenmaker die tevens aangeeft te hopen op meer speeltijd.

]]>
Sat, 20 Jan 2018 19:56:46 +0100
Janssen: ''Te weinig de voetballende oplossing gezocht'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/147708/janssen-te-weinig-de-voetballende-oplossing-gezocht https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/147708/janssen-te-weinig-de-voetballende-oplossing-gezocht FC Utrecht speelde vrijdagavond met 1-1 gelijk tegen AZ. Volgens Willem Janssen toonden beide ploegen veel initiatief. Ook gaf hij zijn ploeg na afloop een groot compliment vanwege de veerkracht die men liet zien na de 0-1 achterstand.

"Wat bij Utrecht hoort, die passie, dat zat er vandaag in. Misschien bij tijd en wijle iets te veel met het hart en te weinig de voetballende oplossing gezocht", aldus de aanvoerder in gesprek met FOX Sports.

"Al met al denk ik dat het een prima prestatie is en dat 1-1 een terechte afspiegelin is. Zo'n eerste wedstrijd is altijd er in komen. Het resultaat is natuurlijk niet fantastisch, maar de prestatie is mooi om op voort te borduren."

]]>
Sat, 20 Jan 2018 19:09:38 +0100
Concurrentie voor Toornstra: ''Één van de beste spelers in de eredivisie'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/147699/concurrentie-voor-toornstra-een-van-de-beste-spelers-in-de-eredivisie https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/147699/concurrentie-voor-toornstra-een-van-de-beste-spelers-in-de-eredivisie Feyenoord verzekerde zich afgelopen week met de komst van Yassin Ayoub. Voor Jens Toornstra betekent dat extra concurrentie, maar de middenvelder is vooral blij met de komst van de Marokkaan. 

''Ik denk dat Ayoub één van de betere spelers van de eredivisie is'', vertelt Toornstra in gesprek met RTV Rijnmond. ''Als hij naar Feyenoord komt, dan is dat altijd goed. We zullen hem in de zomer met open armen ontvangen.''

De focus is deze week vooral gericht op de Klassieker. ''We staan allemaal weer te trappelen om een wedstrijd te spelen. Het is leuk om dan gelijk tegen Ajax te spelen. We moeten winnen als we nog willen meedoen om de titel'', besluit Toornstra. 

]]>
Sat, 20 Jan 2018 17:43:03 +0100
Weghorst pissig op arbitrage: ''Waarom krijg jij geen geel en ik wel?'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/147688/weghorst-pissig-op-arbitrage-waarom-krijg-jij-geen-geel-en-ik-wel https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/147688/weghorst-pissig-op-arbitrage-waarom-krijg-jij-geen-geel-en-ik-wel Wout Weghorst kreeg gisteravond tegen FC Utrecht een gele kaart, waardoor hij geschorst is voor het duel van volgende week tegen Willem II. De spits van AZ was het duidelijk niet eens met de beslissing van Gözübüyük.

''Laat ik er maar niet teveel over zeggen'', begint Weghorst in gesprek met FOX Sports. ''Zwaar gestraft? Zo is het vaak. Ik zei tegen Janssen ook: 'ik krijg gewoon een elleboog'. Dat is gewoon een tik. Ik heb daar geen problemen mee, maar ik zei: waarom krijg jij geen gele kaart en waarom krijg ik hem altijd wel? Alles wat ik erover zeg is toch niet goed, dus laat ik het maar niet doen.''

FC Utrecht kwam nog terug tot 1-1, maar dat was volgens Weghorst onnodig. ''Bij de tegentreffer wilde Svensson een bal op de achterlijn nog binnenhouden. Dat is met de beste bedoelingen, maar of dat in de 77e minuut met 0-1 voor slim is weet ik niet. Je moet voor de tweede gaan met verstand. Of dat met onze rechtsback zo hoog moet weet ik niet.''

]]>
Sat, 20 Jan 2018 16:22:36 +0100
Opmerkelijk moment Gözübüyük: ''Ik dacht: laat maar...'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/147673/opmerkelijk-moment-goezuebueyuek-ik-dacht-laat-maar https://www.utrechtfans.nl/nieuws/eerste-elftal/147673/opmerkelijk-moment-goezuebueyuek-ik-dacht-laat-maar Serdar Gözübüyük is niet de meest geliefde scheidsrechter bij sommige spelers. Guus Til van AZ kan daarover meepraten.

In de tweede helft stond Ayoub op de hak van Til, wat de nodige pijn opleverde. ''Hij stond op mijn hak'', vertelt Til in gesprek met Voetbal Inside. ''Ik vroeg aan de scheidsrechter of ik verzorging mocht. Hij vroeg: 'Wisselen? Nee? Oke, sta op dan.' Ik dacht: laat maar, ik sta maar op...''

Til baalde niet alleen van dat moment, maar ook van de einduitslag. ''Vooral gezien de kansen in de hele wedstrijd hadden wij er minstens twee moeten maken. Of ik boos ben? Vooral teleurgesteld. Omdat we de tweede goal niet maakten en naïef waren door iedereen naar voren te sturen en dan de counter om de oren te krijgen.''

]]>
Sat, 20 Jan 2018 14:37:00 +0100
Labyad twijfelt over toekomst bij PSV, Ajax of Feyenoord: ''Ik lees ook dingen in de media'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/147653/labyad-twijfelt-over-toekomst-bij-psv-ajax-of-feyenoord-ik-lees-ook-dingen-in-de-media https://www.utrechtfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/147653/labyad-twijfelt-over-toekomst-bij-psv-ajax-of-feyenoord-ik-lees-ook-dingen-in-de-media Zakaria Labyad weet nog altijd niet waar zijn toekomst ligt. Hij geeft aan dat hij graag naar Ajax zou willen, maar ook Feyenoord en PSV spreken hem aan. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat hij zijn laatste wedstrijd voor FC Utrecht gespeeld heeft. 

"Natuurlijk wil ik naar Ajax, maar ook naar Feyenoord, PSV of het buitenland", aldus Labyad tegenover Voetbal Inside. "Je wilt altijd een stap omhoog maken en jezelf verbeteren. Het is een ultieme kans om aan te sluiten bij een van de drie topclubs zodat je een betere voetballer wordt. Of Ajax aan me trekt? Ik weet het niet. Erik ten Hag heeft gezegd dat hij gecharmeerd van me is. Ik lees ook dingen in de media. Het is aan mij om uiteindelijk de stap te maken."

Duidelijkheid geeft Labyad nog niet. "Ik kan niet in de toekomst kijken. Ik weet niet wanneer clubs een akkoord hebben of wanneer ze zich melden. Zolang ik speler van Utrecht ben, doe ik stinkend m'n best hier. Misschien krijgen ze morgen wel een bod dat ze niet kunnen afslaan, dan is het aan mij om daarheen te gaan."

]]>
Sat, 20 Jan 2018 12:26:52 +0100
Jong Utrecht verliest weer: ''Bij ons is het te lief'' https://www.utrechtfans.nl/nieuws/overige-elftallen/147610/jong-utrecht-verliest-weer-bij-ons-is-het-te-lief https://www.utrechtfans.nl/nieuws/overige-elftallen/147610/jong-utrecht-verliest-weer-bij-ons-is-het-te-lief Jong FC Utrecht en de Jupiler League zijn dit seizoen nog geen goede combinatie. De beloftes uit de Domstad verloren gisteravond, voor de vijftiende keer dit seizoen, van FC Oss. De Noord-Brabanders waren met 0-2 te sterk. 

Utrecht-coach Robin Pronk had Tufan Özbozkurt als linksback geposteerd. Het was voor de oud-jeugdinternational zijn eerste basisplaats sinds hij bij Jong Utrecht is. Vorige week mocht hij wel al invallen en eigenlijk vond hij dat nog spannender dan een basisplaats. ''Vorige week tegen FC Dordrecht had ik kriebels in mijn onderbuik, vanavond was het alsof het weer gewoon was. Jammer van de nederlaag. We hebben in de eerste helft genoeg kansen gecreëerd'', bekende Özbozkurt in het Algemeen Dagblad.

Özbozkurt is nog niet zo lang bij de selectie, maar hij weet inmiddels dat de club vaak goed speelt en toch verliest. Volgens de 24-jarige speler is de oorzaak de onvolwassenheid. ''We hebben er goede voetballers tussen zitten, maar goed voetbal is nog niet altijd goed genoeg. We spelen nog niet volwassen genoeg. Als we de 1-0 scoren en we laten Oss komen, dan kun we op de counter spelen en strijden. Bij ons is het te lief."

]]>
Sat, 20 Jan 2018 09:29:18 +0100
Jong FC Utrecht verliest opnieuw in de Jupiler League https://www.utrechtfans.nl/nieuws/overige-elftallen/147602/jong-fc-utrecht-verliest-opnieuw-in-de-jupiler-league https://www.utrechtfans.nl/nieuws/overige-elftallen/147602/jong-fc-utrecht-verliest-opnieuw-in-de-jupiler-league Jong FC Utrecht heeft vanavond opnieuw een nederlaag geleden in de Jupiler League. Op bezoek bij FC Oss werd met 2-0 verloren door de beloften van de Domstedelingen.

Tien minuten na rust kwam FC Oss op voorsprong tegen Jong FC Utrecht. Kamaci schoot binnen voor de nummer zeven van de Jupiler League. Vijf minuten voor tijd besliste FC Oss de wedstrijd. Ragnar Arotmangoen maakte de goal.

Door de nederlaag staat Jong FC Utrecht nog altijd onderaan in de Jupiler League.

]]>
Fri, 19 Jan 2018 21:59:21 +0100