Roosjen: "Toevallig vanmiddag heb ik nog ergens proef gedraaid"

Vrouwenvoetbal is meer en meer in opkomst, toch is het voor professionele speelsters nog bijna altijd nodig om iets extra’s te doen naast hun loopbaan.

Dat geldt ook voor Judith Roosjen, speelster bij FC Utrecht. In Café Galgenwaard vertelt zij dat ze naast het voetballen nog genoeg doet. "De meesten hebben gewoon een duale carrière. Werken of studeren naast het voetballen gebeurt zeker want leven ervan kunnen we nog niet."

Roosjen geeft daarbij aan dat ze diezelfde dag nog gesolliciteerd heeft bij een horecabedrijfje. "Zelf studeer ik communicatie en toevallig heb ik vandaag proef gedraaid in een restaurantje, want dat ga ik ook nog één dag per week doen. Ik vind het heerlijk om elke dag op het veld te staan, maar het is nog wel nodig om daarnaast te werken of studeren."

Het gaat ondertussen goed bij de dames van FC Utrecht, Roosjen legt uit waar het succes vandaan komt. "We zijn heel gedisciplineerd. Het moet echt je passie zijn, je moet er echt voor leven. Dat zie je terug in de discipline op het veld. We winnen heel veel, maar er wordt altijd gekeken naar wat er beter kan."

De speelster looft daarbij de samenstelling van de selectie. "Ik heb het gevoel dat het team heel goed is samengesteld. Qua persoonlijkheden valt het heel goed samen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand