Ron Jans wijst: "Op die ranglijst gaan we richting de zesde plek"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

Ron Jans heeft FC Utrecht laten transformeren van een hekkensluiter tot een subtopper. De aanpak van de trainer, middels hoog en veel drukzetten, werpt haar vruchten af.

"De prioriteit in de beginperiode was de teamgeest. Ook bij tegenslagen en als we op achterstand kwamen", blikt Jans terug op de eerste weken bij FC Utrecht bij Voetbal International. "Daarnaast heb ik duidelijkheid willen scheppen over de manier waarop we willen spelen. Daar is fysieke inhoud voor nodig. Daar zijn we mee aan de slag gegaan."

De ploeg van Jans heeft het goed opgepakt. "Uit de data blijkt dat we de laatste wedstrijden op het gebied van intensiteit telkens beter zijn dan de tegenstander. Op de ranglijst van die data gaan we nu richting de zesde plek van alle Eredivisie-clubs."

De resultaten vallen op. "Dat zie je terug in onze manier van drukzetten. Als je intens traint en speelt, raakt je lichaam daar steeds meer aan gewend. Omdat we een brede selectie hebben waarin we kunnen doorwisselen, kunnen we dat negentig minuten lang volhouden."

Lees meer:
0 reacties