Ron Jans voorzichtig positief: "We zijn er nog lang niet"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

Ron Jans is nog niet helemaal tevreden over zijn start bij FC Utrecht. De oefenmeester pakte zeven punten in zijn eerste zeven wedstrijden met de Domstedelingen, maar staat nog steeds onderaan in de Eredivisie.

Naast een debuutzege bij Heracles Almelo en een spectaculaire overwinning op Ajax werd er ook verloren tegen FC Volendam en Almere City. "We maken kleine stapjes, maar we zijn er nog lang niet", benadrukt Jans bij ESPN. Midweeks werd in de beker wel gewonnen van RKC Waalwijk. "Als je naar het eerste half uur tegen RKC kijkt, dan maken we hele grote stappen. Maar dat we ze nog terug laten komen tot 3-2, dat geeft dan weer aan dat het stapjes zijn en niet stappen."

Jans liet meteen bij zijn aanstelling weten aanvallend te willen voetballen. "Een club als Utrecht hoort zich niet terug te trekken op eigen helft om op de counter te spelen", meent de oefenmeester, die daar tegen RKC grotendeels tevreden over was. "Mijn taak is om duidelijk te zijn tegen de spelers en ervoor zorgen dat ze het zelf ook gaan zien." Zondag ontvangt Jans zijn oude club FC Twente.

Lees meer:
0 reacties