Ron Jans verdedigt schlemiel: "Een geweldige persoonlijkheid"

Ron Jans tegen Go Ahead Eagles
Ron Jans tegen Go Ahead Eagles Foto: © Pro Shots

FC Utrecht zag zondagavond de droom op Europees voetbal uiteenspatten. Na verlenging won Go Ahead Eagles met 1-2. 

Na afloop blikt Ron Jans met het clubkanaal terug op een krankzinnige wedstrijd. "Het was voor ons natuurlijk een enorme teleurstelling, omdat je aan het kortste eind trekt. Als we de kansen benutten, hadden we op voetbal gewonnen", denkt de oefenmeester. "Go Ahead was een gedeelte van de tweede helft de betere ploeg, maar over de hele wedstrijd hadden we gewoon moeten winnen."

Vlak voor tijd kreeg Oscar Fraulo een domme rode kaart en maakten de bezoekers de gelijkmaker, waardoor FC Utrecht met tien man nog een halfuur door moest. "Een geweldige persoonlijkheid, die vergeet dit de rest van zijn leven niet meer, maar dit had heel veel invloed", geeft Jans toe over de actie van Fraulo. "Een eigen doelpunt, een bal die er via een schouder ingaat... Je moet ook een beetje mazzel hebben en dat hadden we vandaag niet. Gefeliciteerd aan Go Ahead." 

Jans keurt het gedrag van een klein groepje fans, die zich enorm misdroegen, ten zeerste af, maar wijst ook naar het grootste deel van de aanhang, die elke week hun ploeg steunde. "Ik heb een geweldig seizoen gehad, dat zal ik niet vergeten en daar moeten we volgend jaar mee door", aldus de hoofdtrainer. "Maar Europees voetbal missen is wel een tik..."

Lees meer:
0 reacties