Ron Jans streng: "Vind het echt onzin om daar nu al over te roepen"

FC Utrecht is woensdagavond gearriveerd in Spanje. Daar zal de ploeg van trainer Ron Jans zich gaan voorbereiden op de tweede seizoenshelft. De doelen voor het tweede deel van het seizoen zijn duidelijk.

"Een trainingskamp duurt maar een week en je hebt twee reisdagen. Wat we willen doen, is dat wij de doeltrap willen oefenen. Om onder de druk van de tegenstander uit te voetballen. Maar dat is maar één ding", zegt Jans in Café Galgenwaard van FC Utrecht TV. "Het doel voor 2024 is gewoon dat spelers zich individueel ontwikkelen, dat we de speelwijze ontwikkelen en dat het team zich ontwikkelt."

"En dat we, ondanks de moeilijke start van het seizoen, dat we toch terug kunnen kijken op een goed seizoen", aldus de coach. De supporters hopen ondertussen op minimaal deelname aan de play-offs voor Europees voetbal. "Ik kom uit het noorden, of, naja, ik weet niet of Zwolle noorden is. Maar laten we eerst eens even kijken dat we dit doorzetten. Met één wedstrijd kun je drie, vier plaatsen zakken of stijgen. Ik sluit het niet uit, maar het eerste wat wij moeten hebben, is dat we gewoon gaan voetballen, wat mensen graag willen zien."

Jans gaat verder: "Daar moeten we de prestaties bij leveren die daarbij horen. Dat klinkt misschien heel saai, maar ik vind het echt onzin om nu al te kijken en te roepen over Europees voetbal. Eerst maar eventjes uit het dal klimmen. Daar zijn we al mee bezig, maar uit het dal omhoog komen, de berg op."

Lees meer:
0 reacties