Ron Jans spreekt Bosz tegen: "Wij vinden het ook niet prettig"

Ron Jans tegen PSV
Ron Jans tegen PSV Foto: © Pro Shots

FC Utrecht pakte in eigen Galgenwaard een punt tegen PSV. Na afloop was er ook nog wat te doen om de slechte staat van het veld.

Ron Jans wilde echter niet spreken van een 'knollentuin', zoals Peter Bosz het noemde. "Maar het was geen goed veld, nee. Ik heb in mijn wedstrijdbespreking aangegeven dat wij daar een voordeel van moeten maken. Wij vinden het niet prettig, PSV misschien nóg minder prettig. Toch denk ik dat onze bereidwilligheid en inzet veel belangrijker zijn geweest in het resultaat dat we haalden", zo laat hij weten aan het Algemeen Dagblad.

De oefenmeester relativeert dan ook. "Als voetballer heb ik op velden gespeeld, dat wil je niet weten. Vorige week speelden we bij Vitesse en was het niet best en nu bij ons ook niet, maar het is niet zo dat er je er totaal niet op kunt voetballen. Combineren is wat moeilijker, maar dat is bijzaak. Het is wel zo dat je je soms moet aanpassen aan velden. Geen ballen terugspelen die in het water blijven liggen, bijvoorbeeld. En ook met sneeuw kun je beter door de lucht spelen in plaats van combineren en lopen. Dat soort dingen geef je wel mee aan je spelers."

Lees meer:
0 reacties