"Ron Jans slaagt er dan toch in om er een machine van te maken"

FC Twente speelt zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Voor Ron Jans wordt het een bijzondere wedstrijd: hij keert voor even terug in De Grolsch Veste.

Of het een lastige wedstrijd gaat worden? "FC Utrecht heeft dezelfde ambitie als Twente, ook altijd nacompetitie halen, ook aansluiten bij de top of subtop. Dan valt het even wat tegen", zegt Jan van Staa bij De Oosttribune. "Die ploeg had al heel veel kwaliteiten in huis, heel veel dezelfde type spelers."

Van Staa vervolgt: "Die Ron (Jans, red.) is natuurlijk een heel ander soort trainer. Silberbauer was serieus, had moeite met de taal. Ron is wel iemand, een arm om je heen, krijgt het sfeertje terug en gaat dan ook punten pakken", merkt hij op. Tijmen van Wissing weet ook wat Jans brengt. "Iedereen krijgt een goed gevoel als die man binnenkomt."

"Dat heeft hij toch bewerkstelligt. En hij is teruggegaan naar een fundament. Toornstra staat er weer in, Van der Hoorn, Viergever. Er zijn weekenden dat ik me dood erger aan Van der Hoorn en Viergever, maar hij slaagt er dan toch in om er een machine van te maken, wat redelijk onverslaanbaar is", zegt Van Wissing.

Jans en Joseph Oosting hebben ook een verleden samen. "Die kennen elkaar goed", weet Van Wissing. "Ze hebben van de zomer ook goed contact met elkaar gehad. Oosting heeft hem ook gebeld over in wat voor club hij stapte bij FC Twente. Ze hebben goed contact gehad."

Lees meer:
0 reacties