Ron Jans realistisch: "Dan moeten we daar helaas tevreden mee zijn"

FC Utrecht speelde zaterdagavond met 0-0 gelijk tegen Fortuna Sittard in Limburg. Wat was het moment tijdens de wedstrijd dat trainer Ron Jans dacht: we moeten dit puntje koesteren?

"Zo hebben we niet gedacht, dat zag je ook wel aan de ploeg", zegt Jans tegen FC Utrecht TV. "Maar als je hem niet wint, dan moet je hem ook zeker niet verliezen. Wij hebben de ploeg niet teruggeroepen. Eigenlijk heb ik ze meer naar voren geroepen. Met name de achterhoede, omdat die in mijn ogen wat te snel inzakte. De ruimtes werden onderling te groot."

"Het is niet zo dat wij met 0-0 tevreden waren", vervolgt Jans. "Als je de laatste tien minuten van de wedstrijd terugkijkt, dan kun je dat denk ik ook heel goed zien. Wij moeten nog beter kunnen, alleen we hebben in ieder geval de nul gehouden en niet verloren. Dan moeten we daar helaas tevreden mee zijn."

Hoe was de sfeer in de kleedkamer na het gelijkspel? Jans: "Over de uitvoering is de ploeg niet tevreden. Een aantal jongens zijn gewisseld, een aantal jongens zijn er niet ingekomen. Het was niet allemaal negatief, maar berustend", zo besluit Ron Jans.

Lees meer:
0 reacties