Ron Jans over Seuntjens: "Dan worden zijn zwakke punten duidelijk"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

Coach Ron Jans heeft openhartig gesproken over het vertrek van Mats Seuntjens bij FC Utrecht. De coach deelt zijn gedachten over de veelzijdige speler.

"Mats is een goede voetballer en een hele prettige open jongen," begint Jans in gesprek met NOS. "Het is hem, FC Utrecht en mij niet gelukt om er effectiviteit in te krijgen. Of het nou als spits, linksbuiten of achter de spitsen is. Hij heeft hele goede dingen laten zien, maar dan ging de bal altijd via de keeper, net naast of via de paal. Dan komen zijn mindere punten, het schakelen, het verdedigen en het druk zetten, weer naar boven."

Jans geeft inzicht in de eerdere gesprekken met Seuntjens. "In december hebben Mats en ik al met elkaar gezeten. Toen heeft hij zich heel goed teruggeknokt, maar nu kwamen we weer in een situatie dat hij op de bank terecht kwam."

De coach vervolgt: "Ik heb een bepaalde manier van spelen voor ogen, dan doe je ook een beroep op zijn mindere kwaliteiten en toen heb ik al gezegd tegen hem: als je ergens anders gelukkiger kan worden, dan ga ik je niet tegenhouden. Dat is nu gebeurd."

"Hij voelde zich ook niet helemaal vrij in het hoofd. Mats Seuntjens is veel te goed om op de bank te zitten, dan heb ik liever dat hij ergens anders gelukkig wordt. Ik ga hem ook echt missen. Het is een jongen die zorgt voor sfeer, die op trainingen en wedstrijden ook echt geniale dingen kan doen, maar hij heeft ook wel eens van die momenten dat je denkt: Mats het mag wel ietsje meer", aldus Jans.

Lees meer:
0 reacties