Ron Jans na winst PVV: "Niet zoals ik in het leven wil staan"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

Ron Jans betreurt dat hij geen actieve rol kon spelen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. Zijn stembiljet lag in zijn woonplaats en de aanvraag voor een machtiging was te laat ingediend bleek achteraf. Toch hoopt Jans als coach alsnog zijn stem te laten horen binnen FC Utrecht.

"De manier waarop die partij tegen Europa en het klimaat aankijkt, hoe ze omgaan met mensen met een migratieachtergrond. Zó haatdragend; dat is niet zoals ik in het leven wil staan", begint Jans zijn verhaal in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik ben niet voor aparte scholen of aparte wijken, ik ben sowieso niet van onderscheid maken tussen wie dan ook. Ik ben voor sámen. In het leven, maar zeker ook in de sport. Je hebt elkaar nodig om tot prestaties te komen. Zo staan we erin bij FC Utrecht."

Jans vindt het huidige politieke klimaat een goede reden om te praten met spelers in het team van FC Utrecht, zoals met Zakaria Labyad, een aanvaller van Marokkaanse afkomst die herstelt van griep. "Juist omdat ik het belangrijk vind om aan te geven dat iedereen erbij hoort, dat wij niet denken in termen als ‘zij’ en ‘ons’", zegt Jans. "En op microniveau lukt dat behoorlijk, kan ik je zeggen. Waar de spelers van FC Utrecht ook vandaan komen; we zijn een eenheid."

Lees meer:
0 reacties