Ron Jans merkt: "Heb de indruk dat de boodschap is aangekomen"

Ron Jans voor het duel tegen Excelsior
Ron Jans voor het duel tegen Excelsior Foto: © Pro Shots

Taylor Booth maakte afgelopen week indruk tegen FC Volendam met een hattrick, maar was een week eerder tegen Excelsior haast onzichtbaar. De vorm van de Amerikaan is niet te peilen.

"De Taylor die tegen Volendam het voortouw nam wil ik tegen Fortuna Sittard weer zien", is trainer Ron Jans duidelijk. De coach stoorde zich recent nog aan de attitude van Booth en maakte dat ook direct duidelijk. "In een team gaat het niet om één speler. Dat heb ik Taylor aangegeven. En ik heb de indruk dat de boodschap is aangekomen. Hij heeft de knop echt omgezet", zegt Jans in het Algemeen Dagblad.

Toen hij net werd aangesteld bij FC Utrecht, was Booth 'een beetje een zorgenkindje', zo blikt Jans terug. "Een jongen die pech had gehad met blessures, maar wat mij betreft ook wat te veel naar buiten keek. Ofwel: de problemen te vaak buiten zichzelf zocht. ‘Alles begint bij jezelf’, heb ik hem gezegd. Ik heb het idee dat hij nu daarvan nu meer doordrongen is."

"Wie uiteindelijk de ware Taylor is, durf ik niet te voorspellen. Uit eigen ervaring weet ik wel dat de waarde van een paar goals maken, zoals hij deed tegen FC Volendam, niet te omschrijven is. Hopelijk is de ban nu gebroken", aldus de coach.

Lees meer:
0 reacties