Ron Jans lyrisch: "Ik ben blij voor ze, een fantastische club"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

FC Twente verloor vorige zomer een aantal grote krachten, maar pakte de draad onder Joseph Oosting moeiteloos op. Ron Jans kijkt met veel plezier naar de ontwikkelingen bij de club uit Enschede.

FC Twente lijkt derde te worden, al ligt dat volgens Jans niet alleen aan de Tukkers zelf. "Nou, ik weet niet of het nog beter gaat. Ik wil niets bagatelliseren, maar het is wel zo dat Ajax zoveel slechter presteert, dat helpt. En AZ heeft ook een moeizaam jaar", legt hij uit in Voetbal International. "Maar ik vind het heel mooi om te zien dat Joseph Oosting en zijn staf het zo goed doen."

Naast Jans vertrokken ook sterkhouders Vaclav Cerny, Virgil Misidjan en Ramiz Zerrouki uit Enschede. "Gijs Smal was lang geblesseerd, hoe het met Joshua Brenet is gelopen, is helemaal treurig", voegt de oefenmeester toe. "Maar ze hebben het allemaal fantastisch opgevangen. De ploeg is doorontwikkeld in duidelijkheid van spelen, in druk zetten en balbezit.

Daarbij geniet de trainer van FC Utrecht enorm van Matthias Kjølø. "Ik heb tegen Joseph gezegd: 'Je moet het zelf ondervinden, maar Ramiz Zerrouki gaat weg, geef Mathias een kans. Ik denk dat hij die rol kan invullen'. Nou, dat blijkt", aldus Jans, die ook Daan Rots prijst voor zijn ontwikkeling. "Geweldige jongen, top ontwikkeld. Ik ben blij voor FC Twente, een fantastische club."

Lees meer:
0 reacties