Ron Jans lovend: "Na Luuk de Jong beste kopper van de Eredivisie"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

De 2-0 nederlaag uit bij Ajax betekende ook de eerste tegengoals voor FC Utrecht in vier wedstrijden. Aan de basis hiervan staan verdedigers Mike van der Hoorn en Nick Viergever, het duo draait een goed in het centrum van de Domstedelingen.

"Mike is na Luuk de Jong misschien wel de beste kopper van de eredivisie", vertelt Ron Jans. "Hij is rechtsbenig, heeft lengte, kracht en is positioneel best sterk. Nick is linksbenig en heeft aan de bal iets meer lef om een pass naar voren te geven of in te dribbelen. Maar wat ze sterk maakt, is de hele ploeg."

Van der Hoorn en Viergever kennen elkaar al uit hun tijd bij Ajax. Ze waren beide onderdeel van een groepje waar onder andere Davy Klaassen en Joel Veltman ook deel van uitmaakten. "Dat groepje hebben we altijd in stand gehouden", vertelt Viergever. "Al is het soms lastig met allemaal een andere agenda. Maar het voelt vertrouwd om weer een duo met Mike te vormen."

"Dat zie je weinig in een voetbalcarrière, hoor", gaat Van der Hoorn verder. "Dat je elkaar niet uit het oog verliest na al die jaren. Onze vrouwen en kinderen klikken ook met elkaar, dus dat is mooi."

Lees meer:
0 reacties