Ron Jans looft spelers FC Utrecht: "Daar kan ik van genieten"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

Ron Jans heeft het uitstekend naar zijn zin bij FC Utrecht vertelt hij in gesprek met Voetbal International. Toch zijn er wel een paar dingen die hij minder vindt en vertelt hij waarom hij nog niet wil stoppen.

De oefenmeester geeft aan dat zijn vrouw Marjo al snel doorhad dat Jans zijn kans zou pakken bij FC Utrecht. “Je wilt het echt doen hè. Dan ga ik je ook niet tegenhouden”, vertelde ze aan haar echtgenoot. Jans geeft aan dat hij niet weet hoe het was gelopen als zijn vrouw het niet had gewild.

Ook geeft Jans aan dat de club het goed voor hen geregeld heeft. Ze zouden er alles aan doen om een huis voor Jans en zijn vrouw te vinden en dat is gelukt, al heeft dat ook nadelen. “We wonen nu prettig in Soest. In het weekend van de bekerfinale zijn we met alle kinderen en kleinkinderen naar Het Land van Bartje in Drenthe geweest. Je probeert toch bij zoveel mogelijk familiedingen te zijn, al moet ik nu weer veel missen. En Marjo is niet zeven dagen in de week bij mij, dat vind ik vervelend.”

Daarnaast geeft de trainer aan waarom hij nog niet wil stoppen als coach. “Gibril Sankoh zat pas bij Tijd voor MAX. ‘Ron Jans was een soort van vader voor mij’, zei hij over zijn tijd bij Groningen. Zoiets raakt me. De band die je met mensen opbouwt. Bij Utrecht heb ik ook alweer zoveel leuke mensen leren kennen. Zoveel mooie dingen meegemaakt. Mark van der Maarel had zichzelf dit seizoen al een beetje afgeschreven. Tegen PEC Zwolle viel hij in… als een soort Messi! Het publiek op de banken, hij deed prachtige dingen. Dan zie je een piekeraar weer stralen, en zo het prachtige afscheid krijgen dat hij verdient.”

Dat zorgt ervoor dat Jans het vak zo kan waarderen. “Ik kan ervan genieten wat spelers nu uitstralen, hoe ze presteren. Hoeveel plezier ze samen weer hebben. Dat is toch de basis van een teamsport. FC Utrecht had nul punten toen ik kwam, spelers lagen met zichzelf overhoop. De één had fysieke ongemakken, de ander had geen vertrouwen. In de thuiswedstrijd tegen Feyenoord, toen was ik er nog niet, werden Jens Toornstra en Mike van der Hoorn uitgefloten door het eigen publiek. Maar als ik die twee nu zie, maar ook Van der Maarel en Nick Viergever, hoe zij als ervaren spelers weer zijn opgestaan en de anderen meenemen: dat blijft zoiets moois”, besluit de voetbaltrainer.


Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand