Ron Jans kritisch op eigen ploeg: "Dat was echt verschrikkelijk"

Ron Jans heeft voor het eerst niet gejuicht terwijl zijn ploeg wel gewonnen had. Dat vertelt de oefenmeester in gesprek met FC Utrecht TV.

FC Utrecht won zondagavond met 2-3 bij SC Heerenveen. Die twee tegentreffers vielen echter pas in blessuretijd. “Er was niks aan de hand. Je staat met 0-3 voor en met een man meer en het eindigt in 2-3. Die laatste tien minuten waren verschrikkelijk. Dan kom je eigenlijk nog chagrijnig de kleedkamer binnen. Ik heb ook wel het besef dat we vandaag verdiend hebben gewonnen. Die laatste tien minuten zijn zo zonde.”

Bij één van de tegentreffers was het Othman Boussaid die de bal knullig verspeelde. “Afgelopen week deden we dat ook al tegen PEC Zwolle, alleen dat was onbewust. Dit was ook geen bewuste, maar hij heeft hem over het hoofd gezien. Er stond iemand tussen. Dat wil je niet als speler. Hij heeft zijn excuses aangeboden. Ik ben blij dat het gebeurt bij deze stand, want als het punten kost, dan is de emotie wel wat anders dan nu.”

Toch bleef er een vervelend gevoel hangen bij de coach. “Trainers hebben het bij winst altijd over de dingen die niet goed gaan. Dat einde was gewoon verschrikkelijk. Het is de eerste keer dat ik niet heb gejuicht terwijl we hebben gewonnen, maar we hebben wel gewonnen. De kans dat meedoen aan de play-offs steeds waarschijnlijker wordt en we moeten gewoon zo doorgaan,” besluit Jans.

Lees meer:
0 reacties