Ron Jans kritisch: "Het is geoorloofd, maar dit is geen voetbal"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

Ron Jans heeft zaterdagavond niet genoten van de wedstrijd tussen FC Utrecht en Almeler City. In het Yanmar Stadion eindigde het duel onbeslist: 1-1. De trainer was niet te spreken over het veld.

Na afloop was Jans duidelijk over waar hij het meeste van had genoten. "Dat de wedstrijd was afgelopen", begon hij bij ESPN. "Je wilt graag voetbal zien. Almere zet hoog druk. Als je op dit veld de keeper gaat gebruiken als vrije man, of een middenvelder gaat inspelen, dan breng je jezelf alleen maar in de problemen."

"Je wordt gedwongen om de lange bal te spelen", vervolgt Jans, die zag dat Almere dat ook deed. "Dus je speelt vooral op tweede ballen en dan moet je de bal een keer onder controle krijgen. Op die momenten moet je als FC Utrecht het verschil maken. Dat is ons niet gelukt, met een compliment voor Almere en het veld."

Het is duidelijk dat de oefenmeester niet genoten heeft van het onderonsje. "Het is geoorloofd, maar dit is geen voetbal. Het is wel een strijd. We hebben niet verloren en zij hebben niet verloren, maar het was erbarmelijk om naar te kijken. En ook om te spelen, in ieder geval voor onze spelers."

Lees meer:
0 reacties