Ron Jans: "Je zag dat er ook weer wat rust en opluchting kwam"

Ron Jans is lovend over Mark van der Maarel. Hij vindt hem dan ook een echte teamspeler, maar soms is hij ook wel met zichzelf bezig volgens de trainer.


Wanneer de trainer gevraagd wordt naar hoe hij de FC Utrecht-verdediger zou omschrijven,komen er louter positieve klanken van Jans. “Loyaliteit, clubliefde, trouw in goede tijden en slechte tijden. Weer goed terugkomen van moeilijke periodes. Een clubicoon.”

Jans vertelt in gesprek met FC Utrecht TV dat Van der Maarel altijd goed is in dingen regelen voor het team. “Als we dingen regelen bijvoorbeeld, als Tim Handwerker zijn kruisband heeft afgescheurd en geopereerd moet worden, dan ga ik naar Mark toe en vraag ik of we wat kunnen doen. Dan lopen we met warming-up shirts met daarop 'Tim sterkte’. Als je zoiets organiseert, ga je naar Mark toe. Hij is betrokken bij allerlei dingen om de club te vertegenwoordigen en spreekt dan spelers aan.”

Toch heeft hij volgens Jans ook wel periodes gehad dat hij wat meer met zichzelf bezig was. “Want de trainer, ik dus, liet hem niet meer invallen en stelde hem niet meer op. Toen was hij ook wel even met zichzelf bezig. Ik merk gewoon aan hem, hij merkt dat zelf ook. Een week of vier geleden had hij de beslissing genomen dat dit zijn laatste seizoen wordt. Toen zag je dat er ook weer wat rust en opluchting kwam,” besluit Jans.

Lees meer:
0 reacties