Ron Jans: "Ik hou aan deze wedstrijd een positief gevoel over"

Het bekeravontuur zit erop voor FC Utrecht. Woensdagavond werd er met 2-1 verloren van Feyenoord, maar toch houdt trainer Ron Jans een positief gevoel over aan het duel in De Kuip.

"Ik hou aan deze wedstrijd veel meer een positief gevoel over dan het gevoel van de nederlaag. De thuiswedstrijd tegen Feyenoord staat bij iedereen nog wel op het netvlies. Je werd helemaal scheel getikt. Nu blijft het tot de laatste seconde spannend", reageert Jans bij FC Utrecht TV. "Na een moeilijke openingsfase, 2-0 achter, komen we terug in de wedstrijd. In de tweede helft hing denk ik eerder een 2-2 in de lucht dan de 3-1."

Dat zijn ploeg geen grip kreeg, klopt volgens de trainer niet helemaal. "Dit is de derde keer dat ik denk: 'ik vond het nog wel meevallen met die grip'. Alleen de momenten dat ze er doorheen gingen, was het ook meteen zo levensgevaarlijk. Eén van de dingen is: ze spelen eigenlijk met Stengs en Timber als twee aanvallende middenvelders. We hadden gezegd dat onze twee controleurs, Bozdogan en Iqbal, met hun man mee moesten als we moesten verdedigen. Iqbal deed dat niet bij de eerste goal. Dan maakt 'ie 'm heel goed af."

"We waren er ook mee bezig om Wieffer iets los te laten, dat ging heel vaak goed. Maar op het moment dat hij bereikt werd, dat werd steeds meer in die eerste helft, was het ook steeds heel gevaarlijk. Dat hebben we omgedraaid", merkt Jans op. "Als Feyenoord de bal heeft, is het gewoon een goede ploeg. We hebben het centrum wel dicht gehouden, maar dan krijg je één-tegen-één situaties aan de zijkant. Het is ook geen schande om ook te moeten verdedigen tegen Feyenoord", aldus de coach.

Lees meer:
0 reacties