Ron Jans gecomplimenteerd: "Mooi dat hij toch daaraan vasthield"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

FC Utrecht is na een slechte seizoensstart nu bezig aan een recordreeks. In gesprek met Voetbal International reageert aanvoerder Nick Viergever op de gedaantewisseling die de ploeg uit de Domstad is ondergaan.

"In de eerste weken onder de nieuwe trainer (Ron Jans red.) verliep het druk zetten nog moeizaam en waren de resultaten nog steeds slecht", vertelt Viergever. "Het mooie was dat hij tóch aan zijn visie vasthield. Daarin kreeg hij de groep mee. In die periode spraken we er veel over en we bekeken beelden van hoe je die druk hoog houdt. Het is allemaal een kwestie van timing, power en de bereidheid vieze meters te maken. We hebben nu meerdere spelers die dat aansturen en iedereen gaat erin mee. Dat zie je ook aan de spelers die invallen. Waardoor we het lang kunnen volhouden."

"Een belangrijk moment was de wedstrijd tegen PSV, vorige maand. Zij verloren tegen ons voor het eerst punten, dat was mooi, maar het was vooral de manier waaróp het gebeurde. We bleken ook tegen een topploeg met hoge intensiteit druk te kunnen zetten. De data van die middag waren onze beste in het hele seizoen. Volgens mij was die wedstrijd dé kanteling. Nu willen we dat elke week laten zien. De manier van spelen is onze houvast geworden en de bereidheid voor elkaar te vechten is bij iedereen aanwezig."

Viergever voelt zich thuis in Utrecht en hoopt op een langer verblijf. "De openingszet is gedaan, er zullen gesprekken komen", vertelt hij. "We gaan rustig kijken of we eruit kunnen komen voor een langer verblijf bij de club. Hoe we als groep nu zijn; dat staat dicht bij hoe ik ben als persoon en speler. De manier van trainen, de manier van spelen, dat is gewoon positief. En ik voel me hartstikke fit. Zolang je kan leveren waarvoor je staat, moet je lekker doorgaan met voetballen."

Lees meer:
0 reacties