Ron Jans: "Deze wedstrijd was niet om vrolijk van te worden"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

FC Utrecht kon gisteren een nederlaag tegen Excelsior Rotterdam voorkomen. Bijna won Excelsior voor de eerste keer in Utrecht, maar door een doelpunt van Modibo Sagnan in de blessuretijd werd het 2-2. Trainer Ron Jans doet na afloop zijn verhaal bij RTV Utrecht.

"Deze wedstrijd was niet om vrolijk van te worden, behalve het laatste kwartier. Na de 2-1 was het een stormloop en maken we nog gelijk. Zo ben je tevreden met een punt", trapt Jans af. Utrecht begon redelijk aan de wedstrijd, vooral aan de rechterkant kwamen ze er goed uit. Even later leed Utrecht steeds meer balverlies, ook rond hun eigen zestienmetergebied. "Dan zie je dat de onzekerheid erin sluipt", concludeert de trainer. In de tweede helft wist Excelsior op een 0-1 voorsprong te komen. Dat was een zware klap voor Utrecht volgens de trainer: "Dan zakt het gewoon helemaal in mekaar."

Utrecht kwam even later nog op een 0-2 achterstand maar wist al snel de 1-2 binnen te schieten. "Het belangrijkste moment is denk ik die 1-2", zegt Jans. "Toen zag ik een Utrecht, onbevangen, naar voren, wilskracht, duels winnen." Utrecht wist in de blessuretijd nog de 2-2 te maken door een kopbal van Sagnan die naar voren werd gestuurd. "Als we hem nou in de spits zetten, zijn we hem in de opbouw ook kwijt. En dat heeft ie fantastisch beloont met die kopbal want die knikte die fantastisch binnen."

Jans trekt als conclusie dat ze moeten sprokkelen zodat ze in ieder geval niet achteruit lopen. "Maar", zegt hij. "Voetballend was dit onvoldoende in totaal."

Lees meer:
0 reacties