Ron Jans denkt aan pensioen: "Dan houd ik het echt voor gezien"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Orange Pictures

Ron Jans heeft zijn pensioen als voetbaltrainer aangekondigd. Het zou zomaar kunnen dat FC Utrecht de laatste klus is van de oefenmeester. Dat vertelt hij in gesprek met het AD.

Eigenlijk wilde Jans dit seizoen een sabbatical gaan nemen, maar koos er toch voor om bij FC Utrecht de ontslagen Michael Silberbauer op te volgen. Hij heeft daar dan ook geen spijt van. Hij geeft aan dat hij het geweldig vindt bij de club: “Naar het buitenland wil ik niet meer. De top 3 in Nederland zal mij niet benaderen. Net daaronder, bij FC Twente, ben ik al geweest. Dan is FC Utrecht dé club.”

De inmiddels 65-jarige trainer vertelt in gesprek met de krant dat hij al voorzichtig aan zijn pensioen denkt: “Over anderhalf jaar, als mijn contract afloopt in Utrecht, of hooguit één jaartje later, dan houd ik het echt voor gezien als trainer. Nou ja, dat zeg ik nu, hè...” Na zijn klus bij de Domstedelingen wil Jans meer tijd gaan doorbrengen met zijn naasten. Dat is voor de trainer belangrijker dan voetbal.

Ook merkt hij naarmate hij ouder wordt hoe je geconfronteerd wordt met je sterfelijkheid: “Mijn ouders en schoonouders zijn al een paar jaar weg. Voetbal is belangrijk, zeer belangrijk zelfs. Maar natuurlijk verre van zaligmakend. Tijd steken in vrienden en familie is vele malen wezenlijker. En dat verlies ik niet uit het oog. Sterker: die afleiding heb ik nodig om een goede trainer te kunnen zijn”, besluit Jans.

Lees meer:
0 reacties