Ron Jans: "Dat vinden tegenstanders, zeker uit, niet lekker"

Ron Jans tegen PSV
Ron Jans tegen PSV Foto: © Pro Shots

Ron Jans is tevreden met het gelijke spel van FC Utrecht tegen PSV. De trainer van de Domstedelingen had een bepaald strijdplan in gedachten en zag dat dit met name in de tweede helft goed werd uitgespeeld. En PSV'er André Ramalho speelde hier een rol in.

"Je probeert de jongens met een bepaald gevoel het veld op te laten gaan", wordt Jans geciteerd door De Telegraaf. "Op het bord stond geschreven: zeventien overwinningen op een rij van PSV, maar ook dat FC Utrecht negen duels op rij ongeslagen was en dat PSV van de laatste vijf jaar, inmiddels zes jaar, hier maar één keer heeft gewonnen. Ik had er ook bijgezet: 12.15. Dat vinden tegenstanders, zeker als ze uitspelen, niet lekker. Ik had gezegd: ’Wij moeten zorgen dat we wakkerder zijn dan hen."

"Dit is wat we willen zijn", gaat Jans enthousiast verder over zijn eigen ploeg. "Ik ben positief verrast hoe we het volhouden. We wilden hoog druk zetten. Als het moest kon dat midden druk zetten worden, waarbij we André Ramalho zouden vrijlaten. En als het echt nodig was konden we ze heel laag verdedigen. Maar daar zijn we helemaal niet zo vaak geweest."

"Dat is een enorm compliment en voor mij ook heel verrassend, want ik had verwacht, dat PSV er meer doorheen zou voetballen of dat we dat niet zolang zouden kunnen volhouden. Ze zijn echt gesloopt, ze hebben echt alles gegeven. Ik vind dat we dat geweldig gedaan hebben", aldus Jans.

Lees meer:
0 reacties