Ron Jans: "Daar had Zidane Iqbal best wel wat problemen mee"

Zidane Iqbal
Zidane Iqbal Foto: © Pro Shots

Ron Jans vindt dat FC Utrecht wel wat moeite had met Go Ahead Eagles (2-1). Dat vertelt hij in gesprek met RTV Utrecht.

De oefenmeester geeft toe dat het moeilijker werd omdat ze het moesten omzetten vanwege Mike van der Hoorn die in de warming-up uitviel. We hebben alleen een heel positief beeld van Zidane Iqbal. Hij heeft alleen nog geen ritme in de verdedigende organisatie. Als hij dan als verdediger moet spelen tegen een ploeg waar Willum Þór Willumsson beweegt als een soort tien en wegloopt, daar hadden wij en Iqbal best wel wat problemen mee."

Wel vindt Jans dat FC Utrecht de Deventenaren af en toe pijn hebben gedaan. "Dan speelden we er doorheen. Meteen in het begin al met een goal. Als we Sam Lammers vonden, werden wij ook echt meteen gevaarlijk. We hebben eigenlijk de gehele wedstrijd geen grip gehad op Go Ahead Eagles."

Na een aantal wissels kreeg FC Utrecht er nog steeds niet echt de greep op. "Uiteindelijk gaat het om wat je creëert. Isac Lidberg kreeg een kans van twee meter die je haast niet kunt missen. Daar staat tegenover dat zij ook echt heel dreigend zijn geweest. Barkas pakte een schot die ik eigenlijk al telde," aldus de coach.

Lees meer:
0 reacties