Ron Jans boos: "De spelers doen gewoon niet wat we willen"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

Ron Jans is absoluut niet tevreden met de manier waarop zijn FC Utrecht zich presenteerde tegen RKC Waalwijk. De trainer vond zijn ploeg over de gehele wedstrijd genomen simpelweg niet goed genoeg.

"In de eerste helft hebben we onszelf gedegradeerd tot een soort counterploeg. In de tweede helft was het te gehaast en te slordig", zo opent Jans bij RTV Utrecht. "Ik vond het eerste kwartier de minste fase van de wedstrijd."

Gesuggereerd wordt dat FC Utecht ietwat slaperig voor de dag kwamen. "De goal zag niemand aankomen. Zij krijgen een terechte strafschop. Dat is niet inslapen, dat is één ongelukkig moment in een eerste helft die van onze helft wel pover was."

Ook voor de goal vond hij zijn ploeg matig. "Ik vond het voor de 1-0 ook niet goed. Dus ik vond niet dat we verslapten. We stopten er te weinig energie in. We hadden de intentie om tweede ballen op te pakken, maar ik heb het niet gezien."

Het drukzetten leek volgens Jans nergens op. "Ze doen gewoon niet wat we willen, zoals we willen voetballen. Je kunt niet de hele wedstrijd de tegenstander vastpinnen, maar in het begin van de wedstrijd moet dat. Teleurstellend."

Lees meer:
0 reacties