Ron Jans blij met transfernieuws: "Een geweldige mentaliteit"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

Deze week gebeurde er het nodige op spelersgebied bij FC Utrecht. Ron Jans reageert bij RTV Utrecht op een contractverlenging van een ervaren kracht en het aantrekken van een talentvolle verdediger.

Zo werd afgelopen week bekend dat het contract van Mike van der Hoorn is opengebroken en verlengd. "Het is een ervaren sterkhouder en dat hij blijft, daar ben ik heel blij mee", zegt Ron Jans. "Meestal als spelers nog gewild zijn en uit hun contract lopen ben je bijna kansloos. Het is knap van de club dat het ze toch gelukt is."

Daarnaast werd ook Matisse Didden aangetrokken. "Hij is 22 jaar, het is een geweldige persoonlijkheid met een geweldige mentaliteit. Hij presteert dit jaar voor het eerst op een hoger niveau, doet mee om promotie naar de eredivisie en is tweede aanvoerder. Ik ben heel blij met die jongen."

Didden is wel een jongen die veel gele kaarten pakken. "Je moet zorgen dat je per jaar één keer geschorst bent", neemt Jans het op voor de nieuwe aanwinst. "Want je moet doordekken en in sommige situatie moet dan maar een gele kaart accepteren. Maar hij moet zich ook ontwikkelen en minder gele kaarten gaan halen."

Lees meer:
0 reacties