Ron Jans bescheiden: "Daarvan krijg ik blosjes op de wangen"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

FC Utrecht had een stroeve start van het seizoen, maar heeft zich sindsdien teruggevochten en bevindt zich nu in een sterke fase richting het einde van het seizoen. Ron Jans is meer dan tevreden.

"Het ging over degradatie in het begin van het seizoen, het FC Groningen-scenario", zegt Jans in gesprek met Voetbal International. "Dat is nu wel voorbij. Jullie weten ook wel hoe het werkt. Het leven én het voetbal zijn momentopnames. Als het slecht gaat, zijn er altijd mensen die het nog slechter maken dan het al is. Het is mooi dat we eruit zijn gekomen, ook met een manier van voetballen die past bij Utrecht en bij mij."

"We zijn in 2024 één van de best presterende elftallen en zijn heel stabiel", gaat Jans verder. "Ook als we slecht spelen, verliezen we niet vaak. We maken een goede ontwikkeling door, zetten goed druk als ploeg en veroveren ook in uitwedstrijden ballen op de helft van de tegenstander, zonder veel weg te geven."

Jans ontving een ovatie van de Utrecht supporters. "Daar krijg ik wel blosjes op de wangen van. Meestal krijg ik het niet mee, hoor ik het van anderen, omdat ik zo bezig ben met de wedstrijd. Vanaf mijn eerste dag hier heb ik veel positieve reacties gekregen en dat heeft zich alleen maar uitgebouwd. Laten we daarmee doorgaan, zou ik zeggen. Al hoeven ze mij niet toe te zingen, hoor. Liever de spelers."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand