Ron Jans belt naar Enschede: "Heb gevraagd om de opstelling"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

Ron Jans kijkt uit naar het treffen tussen FC Twente en FC Utrecht. De trainer van FC Utrecht keert zondag voor het eerst terug bij zijn oude club.

"Veel reacties heb ik nog niet gehad uit Enschede. Ik heb Jan Streuer wel even gebeld en gevraagd om de opstelling, maar die wist hij niet…", grapt Jans in gesprek met De Telegraaf. Hij heeft zin in het bezoek aan De Grolsch Veste. "Je kent iedereen daar en dan is het erg leuk om er weer terug te komen. Voor mij persoonlijk is dit daarom wel een beetje de wedstrijd van het jaar."

Jans vertrok afgelopen zomer bij FC Twente en ziet dat zijn opvolger Joseph Oosting het goed doet. "Ik zie dat de speelwijze is doorontwikkeld en op één positie is er echt een andere invulling en dat is de linksbuitenpositie. Waar wij met Misidjan een speler hadden die aan de buitenkant speelde, speelt Michel Vlap aan de binnenkant. Verder zie ik ook verbeteringen in de speelwijze", aldus Jans.

"De spits wordt wat meer gebruikt als aanspeelpunt over de grond en ik zie nog meer variatie in de opbouw", vervolgt hij. "Het is vooral een kwestie geweest van het doorontwikkelen van de speelwijze. Ik denk dat dat ook het meest verstandige was, want deze speelwijze past heel goed bij de kwaliteiten van de spelers. Ik kijk met veel plezier naar de ontwikkeling van het team. Dat is een groot compliment voor Joseph Oosting en zijn staf."

Jans verwacht een warm welkom in Enschede. "Ik kan me niets anders voorstellen dan dat de ontvangst positief zal zijn. Ik heb daar drie zulke mooie jaren gehad. Het is ook een geweldig publiek. Ik heb er ook echt zin in om weer naar de Grolsch Veste te gaan. Ik heb het bij FC Utrecht nu enorm naar mijn zin, maar ik heb het sportief maar ook qua wonen drie jaar geweldig naar mijn zin gehad in Twente. Wat ik wel hoop, is dat we na afloop worden uitgefloten, omdat we daar iets meenemen", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand