Ron Jans: "Als je wat anders wilt zoeken, dan moet je het zeggen"

Ron Jans voor het duel tegen Excelsior
Ron Jans voor het duel tegen Excelsior Foto: © Pro Shots

Ron Jans stapte op een moeilijk moment in bij FC Utrecht. De hoofdtrainer kreeg de ploeg echter vrij snel weer op de rit en presteert inmiddels uitstekend bij de Domstedelingen.

"De eerste maanden was hij best aan het kwakkelen", herinnert Jans in gesprek met Voetbal International. "Hoe oud je ook bent, hoe goed je ook bent, je moet ook presteren. 'Zoals het tot nu is gegaan, past niet bij jouw kwaliteiten en status', zei ik tegen Jens. 'Als je wat anders wilt zoeken, moet je het zeggen'. Hij zei: 'Ik ga niet weg, ik ga knokken voor mijn plekkie'."

"Vanaf 2 januari was die knop omgezet", gaat de hoofdtrainer verder. "Jens is echt de inspirator geworden in het druk zetten. Maar ook áán de bal, in effectiviteit. Van de week vroeg ik de spelers waar zij onze kracht vonden liggen. Ze waren het eens: iedereen verdedigt mee, iedereen valt aan. Klinkt zo simpel, maar niet iedere ploeg heeft elf spelers die er alles aan doen om gaten dicht te lopen, om mee terug te sprinten. Bij ons ziet dat er goed uit."

"De winterstop heeft ons ook echt goed gedaan. In het trainingskamp konden we verder slijpen aan onze speelwijze, en we kregen er met Sam Lammers natuurlijk een heel goede speler bij. En twee Deense jongens (Jeppe Okkels en Niklas Vesterlund, red.) die ook keihard werken, nooit zeuren, zich willen ontwikkelen. En verder is het een kwestie van individuele gesprekken voeren, videobeelden kijken, en goed trainen", aldus Jans.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand