Revanchegevoelens bij Dirk Kuijt? "Ik ben keihard neergeslagen"

Dirk Kuijt
Dirk Kuijt Foto: © Pro Shots

Dirk Kuijt is na zijn ontslag bij ADO Den Haag weer terug als trainer. De 43-jarige oud-voetballer van onder meer FC Utrecht heeft een contract voor een halfjaar bij het Belgische Beerschot getekend.

"Ik proef bij de Belgen veel waardering voor de mens Dirk Kuijt en veel nieuwsgierigheid naar de trainer Dirk Kuijt", wordt Kuijt geciteerd door het Algemeen Dagblad. Van revanchegevoelens wil hij niet spreken: "Maar wel van een ontzettende drive en ambitie om mezelf te laten gelden als coach. Het is niet gelukt bij ADO en daar heb ik zelf ook verantwoordelijkheid in gehad, maar dat neemt niet weg dat ik een winnaar ben."

"Winnaars kun je het beste omschrijven als mensen die heel goed kunnen omgaan met tegenslag. Heel veel mensen die worden neergeslagen, staan niet meer op", merkt Kuijt op. "Bij ADO ben ik keihard neergeslagen, maar ben ik wel weer opgestaan. Vandaar dat ik hier nu zit om mijn volgende gevecht aan te gaan."

"De organisatie staat hier als een huis", ziet hij. "Mijn tijd bij ADO heeft me enorm geholpen om de keuze voor Beerschot te maken. Hier heb ik een aantal mensen boven me met wie ik enorm fijn kan samenwerken. Dat heb ik bij ADO wel gemist", is Kuijt eerlijk.

De oud-speler van FC Utrecht keek het afgelopen jaar mee bij Liverpool, maar bezocht ook Feyenoord, Fenerbahçe en FC Utrecht. "Gewoon, om te zien hoe er gewerkt wordt en wat ik ervan kan meenemen in mijn ontwikkeling. Ik heb een bepaalde visie, hou van aanvallend voetbal en heb graag meer de bal dan de tegenstander. Ik kijk ook graag naar evolutie in het voetbal. Ik vind Brighton interessant, volg Liverpool veel en zie Slot iets anders neerzetten bij Feyenoord dan de club al had. Daar probeer je dingen van op te pikken en mee te nemen in je eigen visie als trainer."

Lees meer:
0 reacties