Resink na gelijkmaker FC Utrecht: "Bij mij ging het licht uit"

Stije Resink en Ryan Flamingo
Stije Resink en Ryan Flamingo Foto: © Pro Shots

Stije Resink is ontevreden over de gelijkmaker van FC Utrecht. De middenvelder van Almere City vindt dat scheidsrechter Jannick van der Laan had moeten ingrijpen. Nadat hij naar eigen zeggen out ging na contact met een medespeler.

“Met mijn hoofd gaat het op zich prima, maar bij die goal van hen…”, verzucht Resink in gesprek met ESPN. “Ik liep naar achteren, dus ik kon niet precies goed zien wat er gebeurde. Ik kreeg een volle beuk, volgens mij van een teamgenoot, maar ja, bij mij ging het licht gewoon heel even uit. Ik snap dan niet dat er niet wordt afgefloten. Dat heb ik ook duidelijk bij hem aangegeven.”

“Maar ja, daar heb je achteraf ook niets aan”, gaat Resink verder. “Ik heb daarop ook nog niet echt een antwoord gekregen. Maar ik denk dat als je het zo ziet… Ik ga gewoon echt even neer. Van wat ik heb meegekregen moet je het spel dan stilleggen. Je ziet aan de manier waarop ik val dat ik echt even weg ben. Het duurde niet lang, want ik hoorde daarna het gejuich van de uitsupporters.”

Resink blijft erbij dat het de foute beslissing was van de arbitrage. “Ik weet niet waar de scheidsrechter stond en of hij het goed kon zien, maar je hebt een scheidsrechter, een grensrechter en een vierde man. Natuurlijk, in de emotie vraag je ook om uitleg, en dan zegt hij dat de VAR ernaar kijkt. Maar volgens mij gaat de VAR dit niet terugdraaien. Dit is een beslissing die de scheidsrechter op het veld moet nemen. En hij fluit niet af, dus ja. Dan kan ik wel heel lang boos blijven, maar dat heeft ook niet heel veel zin", aldus de middenvelder van Almere.

Lees meer:
0 reacties