René van der Gijp over voormalig Utrechter: "Blijf lekker daar"

René van der Gijp lacht
René van der Gijp lacht Foto: © Screenshot Vandaag Inside

De heren van Vandaag Inside snappen hoe Dirk Kuyt zich voelt over Nederlandse media. De trainer van Beerschot en voormalig speler van FC Utrecht vindt dat veel journalisten teveel op de man spelen in dit land.

"Dirk heeft echt een punt", begint René van der Gijp bij Vandaag Inside. "Dat meen ik uit de grond van mijn hart. Wij zijn hier cynisch en spelen best wel op de man. De Belgen zijn totaal anders. Dat is een veel warmer volk. Ik zou Dirk aanraden, en dat zie je aan Jan Boskamp die zijn hele leven in België heeft gewoond, blijf lekker daar werken als je het naar je zin hebt."

"Is het niets voor jou om in België te gaan wonen?", vraagt Johan Derksen cynisch aan Wilfred Genee. Genee ziet daarin een probleem. "Ik denk niet dat mijn stijl daar heel goed gaat werken, als ik erover nadenk", zegt Genee lachend. "Dat duurt maar één avond , zegt Derksen dan.

Vervolgens wordt Derksen geconfronteerd met zijn eerdere negatieve uitspraken die hij over Kuyt deed. "Ik vond het een hele vervelende jongen. Maar hij is een paar keer op zijn bek gegaan en ik vind toch dat hij daar wel van opgeknapt is. Hij maakt nu een wat leukere indruk." Vervolgens krijgt Derksen spijt nadat hij ziet hoe Kuyt zich uitspreekt over Nederlandse media bij Ziggo: "Ik heb er nu al spijt van dat ik dat heb gezegd."

Lees meer:
0 reacties