René Hake over Janssen: "Dat zijn hele moeilijke beslissingen"

René Hake
René Hake Foto: © Pro Shots

In gesprek met Alex Pastoor heeft René Hake in de podcast van FC Afkicken 'Met Open Vizier' teruggeblikt op zijn periode als hoofdtrainer van FC Utrecht. Daarbij kwam onder andere het passeren van Willem Janssen ter sprake.

Hake legt uit waarom hij er uiteindelijk voor koos om Tommy St. Jago op te stellen boven de aanvoerder van dat moment. “Ik denk dat hij het helemaal niet erg vindt dat ik zijn naam noem”, doelt de oefenmeester op Janssen. “Hij wist dat hij in de eindfase van zijn carrière zat, maar wist nog niet of hij ging stoppen of door zou gaan. Daarachter zat St. Jago, een talentvolle jongen. In het begin kozen we voor de routine en het leiderschap van Willem.”

Naarmate het seizoen vorderde, werd het echter niet meer te verantwoorden om Janssen boven St. Jago op te stellen. “Dan ga je toch ingrijpen en veranderen. Het speelt ook mee dat Willem tussentijds de beslissing nam dat hij ging stoppen aan het einde van het seizoen”, verklaart Hake.

De huidig trainer van Go Ahead Eagles geeft aan dat hij veel moeite had met het passeren van zijn meest ervaren kracht. Tegelijkertijd vond hij het leerzaam om die periode met Janssen te doorlopen. “Dat zijn hele moeilijke beslissingen, maar het is ook wel weer heel interessant om zo’n proces met een routinier aan te gaan”, besluit de oefenmeester.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
Bekijk de hele stand