René Hake baalt: "Je verwacht dat Mike van der Hoorn dat oplost"

FC Utrecht speelde woensdagavond tegen FC Twente lange tijd met een man meer, maar hield 'slechts' een punt over aan het treffen (1-1). Het lukte de thuisploeg niet om de FC Twente-muur echt te doorbreken.

"We hebben te weinig hele grote kansen kunnen uitspelen", constateert FC Utrecht-trainer René Hake. "We hebben ook te weinig van afstand geschoten, om daar misschien het geluk te zoeken. Het was moeizaam om de muur te breken. In de eerste helft maakten we vaak de verkeerde keuze. Met elf tegen tien moest het nog een tandje sneller, want de muur stond nog wat lager. Daar hadden we moeite mee."

"We hadden nog wel een aantal goede momenten om nog eerder de gelijkmaker te maken. Het heeft ons niet meegezeten, maar aan de andere kant hebben we het niet afgedwongen. Dan ben je nog blij dat de 1-1 valt", aldus Hake, die dus zag dat de Twentse muur lang standhield. "Het spel lag heel vaak stil en dan is het moeilijk om tempo in de wedstrijd te krijgen."

René Hake
René Hake Foto: © Pro Shots

"Het kostte FC Twente in verhouding veel minder energie, omdat ze zo laag stonden", verduidelijkt Hake bij FC Utrecht TV. "Dan moet aanvallend gezien alles kloppen, dat luistert dan nog veel nauwkeuriger als je tegen een ploeg speelt die zo compact staat."

FC Utrecht kwam voor rust op achterstand na een fout van Mike van der Hoorn, waar Ricky van Wolfswinkel van profiteerde. "Ik kan dat eigenlijk niet verklaren, want hij moet gewoon ingrijpen en robuuster zijn. Het lijkt erop als hij de kaas van het brood laat eten. Je verwacht dat Mike dat oplost. Met zo'n moment breng je FC Twente precies in de situatie wat ze graag willen", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Utrecht -
-
SC Cambuur -
za 20 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Emmen -
-
FC Utrecht -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
vr 2 sep. 2022, 20:00
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
FC Utrecht -
zo 11 sep. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Vitesse -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
6 FC Twente 1 1 3
7 FC Groningen 1 0 1
8 FC Utrecht 1 0 1
9 FC Volendam 1 0 1
10 RKC Waalwijk 1 0 1
Bekijk de hele stand