Ramzi werd de held van Utrecht: "Kon mijzelf onsterfelijk maken"

Adil Ramzi juicht
Adil Ramzi juicht Foto: © Pro Shots

Zondag gaat FC Utrecht op bezoek bij Ajax. Adil Ramzi heeft goede herinneringen aan die wedstrijd. Hij scoorde, als huurling van AZ, in januari 2006 driemaal tegen de Amsterdammers.

Ramzi werd toen een halfjaar door AZ verhuurd aan FC Utrecht. "Toen we naar de Arena reden werd er in de bus al gezegd dat ik mijzelf onsterfelijk kon maken bij Utrecht als ik scoorde tegen Ajax. Ik voelde de hele dag dat het een speciale wedstrijd zou worden", blikt hij terug in gesprek met RTV Utrecht.

Uiteindelijk werden het drie doelpunten, waardoor FC Utrecht met 4-1 won. "Tegen Ajax in de Arena spelen is altijd speciaal. Ik wist al hoe het was om door belangrijk te zijn. Voor PSV had ik er al eens de winnende gemaakt. En toen deed ik het dus voor FC Utrecht. Dat was heel lekker binnenkomen."

"Ik weet nog dat het geluid van onze supporters heel hard was. Alsof we thuis speelden", vertelt Ramzi. "Ik heb daarna heel veel felicitaties gekregen. Dat heeft echt indruk gemaakt. Ik kreeg een berichtje van Louis van Gaal. Hij was mijn coach bij AZ en ik had een goede band met hem. Ik vond het mooi dat hij mij dat gunde want hij is toch een Ajacied."

Ramzi denkt nog best wel eens aan die wedstrijd. "Als ik nog weleens langs Utrecht rij of de Arena dan denk ik altijd aan die wedstrijd. Het shirtje van die wedstrijd heb ik nog bewaard. Mijn schoenen heb ik weggegeven en de bal heb ik nooit gekregen."

Wat hij van komende zondag verwacht? "Gezien de huidige situatie bij Ajax zie ik FC Utrecht als favoriet. Ik denk dat het 1-2 wordt."

Lees meer:
0 reacties