Ramselaar is helemaal terug: "Het was een mentale rollercoaster"

Bart Ramselaar vervangt Isac Lidberg
Bart Ramselaar vervangt Isac Lidberg Foto: © Pro Shots

In april 2022 scheurde Bart Ramselaar de voorste kruisband in zijn knie af. Na een lange revalidatie vertelt de middenvelder in gesprek met Voetbal International dat hij nu echt terug is.

Na slechts 24 minuten moest Ramselaar al de geblesseerde Lidberg komen vervangen tegen AZ. "Isac was op voorhand al niet helemaal okselfris. Er bestond zelfs een kans dat ik zou starten. Dit voelt voor mij als negentig minuten. Heerlijk. Ik ben weer terug, zeker weten."

"Voor mijn gevoel heb ik het complete vorige seizoen gemist. In februari, maart sloot ik weer aan bij de selectie. Maar dan ben je nog niet topfit. Dan is het opbouwen, ritme opdoen. Ik ben toen wel vijf, zes wedstrijden gestart, waaronder in de play-offs. Maar ik kwam niet verder dan een uur. Fysiek was ik nog lang niet waar ik nu ben. Dat merk ik nu vooral op de trainingen. Het is veel beter, vooral de beweeglijkheid."

Ramselaar wil die zware periode nu afsluiten voor zichzelf. "Het was een mentale rollercoaster. Ook omdat ik vorig jaar niet pijnvrij trainde. Dat zat in de knie. Dat is normaal, dat zeggen de artsen ook. Maar je bent niet vrij in je hoofd. Het duurt even voordat je vrij bent in je hoofd. En ik ben een denker. Ik heb nu eindelijk het gevoel dat ik me er overheen heb gezet."

Hij hoopte al eerder op een comeback dit seizoen, maar kreeg toen toch weer een tegenslag te verwerken. "Dat was een beetje pech. Uit bij NEC viel ik voor mijn gevoel goed in. Vervolgens liep ik een spierscheuring op. Het duurde even voordat ik weer fit genoeg was om aan te sluiten. De laatste weken mag ik steeds meer minuten maken en voel ik ook dat de trainer zoiets heeft van: dat is een belangrijke kracht."

Lees meer:
0 reacties