Pronk tevreden over jeugdopleiding: "Zit goede ontwikkeling in"

Robin Pronk is erg tevreden over het begin van de competitie van de jeugdopleiding. De hoofdjeugdopleiding van FC Utrecht ziet dat veel elftallen het goed doen.

"Als je kijkt naar resultaten kunnen we niet zeggen dat we het slecht doen. We spelen met vijf van de zes teams op het hoogste Nivea, maar we kijken met name naar de ontwikkeling van spelers", legt Pronk uit bij FC Utrecht TV. "Daar zitten goede ontwikkelingen bij, maar ook dingen die voor verbetering vatbaar zijn." Zelf is Pronk vaak aanwezig op sportcomplex Zoudenbalch. "Ik probeer alle thuiswedstrijden te zien. Ik probeer op die manier een goed beeld te vormen van alle spelers."

Een paar seizoenen geleden dwong Pronk nog promotie naar de KKD af met Jong FC Utrecht, een ontwikkeling die de club enorm helpt. Na jaren jeugdtrainer te zijn zit de 51-jarige nu al een tijd op zijn plek in deze nieuwe functie. "Het zijn twee verschillende rollen, maar als je kijkt naar de fase van mijn carrière vind ik het leuk om mijn ervaring te projecteren op zo'n hele opleiding."

Lees meer:
0 reacties