Proef met tram naar Galgenwaard bevalt: "Verloopt heel soepel"

FC Utrecht-supporters in de Galgenwaard
FC Utrecht-supporters in de Galgenwaard Foto: © Pro Shots

Zondagmiddag konden supporters voor het eerst met de Uithoflijn naar De Galgenwaard. Daarmee kwam een wens van veel fans uit.

De tram naar het Utrecht Science Park rijdt vanwege de hoge kosten en het weinige aantal reizigers normaal niet in het weekend. Daardoor wordt het lastiger om het stadion te bereiken. De provincie, gemeente, QBuzz en FC Utrecht deden zondag een proef door de tram eenmalig te laten rijden.

Dat beviel wel. "Dan heb je zo'n dure tramlijn en mogen alleen studenten er gebruik van maken. Onbegrijpelijk. We zijn blij dat hij nu ook eindelijk voor de Utrechters gaat rijden", aldus de supportersvereniging tegenover RTV Utrecht.

Of de proef geslaagd is? "De proef is in ieder geval niet niét geslaagd, de tram zat goed vol", merkt gedeputeerde André van Schie op. Wethouder Lot van Hooijdonk hoopt dat de tram na zondag vaker kan gaan rijden. "Juist bij grote evenementen zie ik hem graag rijden, maar ik begrijp ook dat dat een logistieke puzzel is en dat de provincie wil voorkomen dat er lege trams rijden."

"Het gaat wel om gemeenschapsgeld. Volgens mij kunnen we na vandaag snel evalueren en dan zal Qbuzz nog een paar maanden nodig hebben om het te regelen. Wij als gemeente zijn er sowieso klaar voor, maar uiteindelijk is het de provincie die de knoop doorhakt", aldus Van Hooijdonk.

Thijs van Es erkent dat het af en toe wel frustrerend was, die tramlijn voor het stadion, waar fans geen gebruik van kunnen maken. "Dit is natuurlijk wat we heel graag wilden en je ziet nu ook dat het heel soepel verloopt. Je moet niet vergeten: dit gaat niet alleen over het vervangen van busvervoer voor de tram, maar je ziet ook dat mensen die anders in de auto zouden stappen nu met de tram komen. Daar is veel winst te behalen, want autoverkeer zorgt telkens voor een gigantische drukte rondom het stadion", merkt hij op.

Lees meer:
0 reacties