Pot onder de indruk van FC Utrecht: "Bij hen heel mooi gevallen"

Joran Pot
Joran Pot Foto: © Orange Pictures

FC Utrecht Vrouwen neemt het vrijdagavond in de Azerion Eredivisie Vrouwen op tegen FC Twente. Voor de Domstedelingen wacht een uitwedstrijd tegen ploeg van trainer Joran Pot, die het duel met een positief gevoel tegemoet gaat.

Afgelopen zondag won FC Twente de topper tegen Ajax en dat zorgt voor vertrouwen in Enschede. "Het heeft ons veel energie gegeven", zegt Pot op de clubwebsite. "Ten eerste omdat we winnen van een directe concurrent. Maar verder omdat we ook geen tegengoal hebben gekregen. Ook was het een zwaarbevochten overwinning, terwijl we allemaal weten dat we nog beter kunnen."

De trainer gaat verder: "We hebben laten zien dat we goed kunnen verdedigen, dat is veel waard. We hebben niet voor niks vanaf begin vorig seizoen al weinig doelpunten tegen. We weten ook dat we aanvallend veel beter kunnen dan afgelopen zondag, dat willen we laten zien."

Nieuwkomer FC Utrecht staat momenteel tweede in de competitie. "FC Utrecht scoort heel veel, ze hebben al 17 doelpunten gemaakt", merkt Pot op. "Dat betekent dat we morgenavond (vrijdag, red.) wederom een sterke verdedigende prestatie moeten leveren. Ze scoren makkelijk, maar daar liggen natuurlijk ook kansen voor ons omdat ze ook goals tegen krijgen."

"Het is knap wat Utrecht al heeft laten zien, omdat het altijd de vraag is hoe het valt bij een nieuw team. Dat is bij hen wel heel mooi gevallen. Ze hebben alleen nog maar verloren van PSV en Ajax. Zo opstaan terwijl ze nog maar net zijn begonnen is ontzettend knap", is de trainer van FC Twente lovend.

"Ten opzichte van het duel tegen Ajax willen we nu wat anders uitstralen. We willen dominanter zijn, zowel verdedigend als aanvallend. Daar hebben we het uitgebreid over gehad deze week. Dominanter voetballen en met een goed gevoel de interlandbreak ingaan", sluit hij af.

Lees meer:
0 reacties