Positie Silberbauer wankelt: "Dit voorjaar waren er al twijfels"

Michael Silberbauer
Michael Silberbauer Foto: © Orange Pictures

FC Utrecht verloor zondag met 1-0 van PEC Zwolle. Het zorgt ervoor dat de Domstedelingen na drie competitiewedstrijden op nul punten staan. Ook is er nog geen doelpunt gemaakt.

En dus is er sprake van crisis bij FC Utrecht. Stef de Bont kijkt daarbij naar trainer Michael Silberbauer. "Hij werd eind vorig jaar vrij verrassend aangesteld als de vervanger van Henk Fraser. De beginnende trainer vertelde bij zijn presentatie dat hij voor aanvallend en dominant voetbal staat. Maar in zijn eerste half jaar werd de Bunnikside zelden tot nooit getrakteerd op galavoetbal."

"De resultaten vallen bovendien niet mee. Silberbauer is op papier de slechtst presterende trainer sinds Jean-Paul de Jong en strandde afgelopen seizoen kansloos in de play-offs", merkt De Bont op in Voetbal international. Het zorgde voor twijfels bij de club.

"Rondom de club waren er dit voorjaar twijfels, maar uiteindelijk besloot de clubleiding het vertrouwen in de Deen uit te spreken. Hij kreeg de kans om aan zijn eigen elftal te sleutelen en er werd ingekocht op basis van zijn beoogde speelstijl. Maar een stijgende lijn valt niet te ontdekken. En dus staat Silberbauer in diverse geledingen flink ter discussie", aldus de journalist.

Lees meer:
0 reacties