Pleidooi voor spits: "Dost zou niet misstaan bij FC Utrecht"

Bas Dost in duel met Sven van Beek
Bas Dost in duel met Sven van Beek Foto: © Pro Shots

FC Utrecht verkocht of zag al haar scorende spelers deze zomer vertrekken. De Domstedelingen lijken aanvallend in de Eredivisie dan ook onmachtig.

"Pas nu blijkt wat een weelde dat was voor FC Utrecht. Het huidige seizoen is al acht wedstrijden onderweg en FC Utrecht wist pas vier keer te scoren. Het minst van alle achttien Eredivisie-clubs. Navajo Bakboord van Heracles Almelo is met zijn eigen doelpunt op 16 september gedeeld topscorer aan Utrechtse zijde", weet Stef de Bont van Voetbal International.

Wel had FC Utrecht vaker moeten scoren. "Op basis van Expected Goals had Utrecht al minimaal acht keer meer moeten scoren dit seizoen. Bovendien raakte het al zeven keer de lat of de paal. Het meeste van heel de Eredivisie."

Bijna alle topschutters vertrokken. "FC Utrecht is naarstig op zoek naar doelpunten. Vorig seizoen maakte het er 55. Douvikas was in competitieverband goed voor negentien doelpunten, Bas Dost en Sander van de Streek maakten er beiden negen. Veertig van de 55 doelpunten gingen in één zomer weg. FC Utrecht zag 73 procent van zijn doelpunten vertrekken."

Bas Dost vertrok: FC Utrecht kreeg er geen cent voor. "Dost zou op dit moment niet misstaan in Utrecht. Hij speelt en scoort tegenwoordig voor NEC. De oud-international tekende vorig jaar zomer op eigen initiatief een contract voor één seizoen."

Lees meer:
0 reacties