Pijnlijk: twee spelers FC Utrecht tot aan winterstop afwezig

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

Ron Jans kan de komende weken niet beschikken over twee spelers. Mike van der Hoorn en Anthony Descotte zijn voor het restant van dit jaar geblesseerd.

"Jans heeft tegen de Alkmaarders de beschikking over een nagenoeg complete selectie. Zakaria Labyad is weer bij de selectie aangesloten, nadat hij vorige week nog geveld was door de griep. Ole Romeny heeft lichte klachten en is een twijfelgeval", weet Dennis van Bergen bij het Algemeen Dagblad.

Anderen zijn niet aanwezig. "Mike van der Hoorn en Anthony Descotte moeten hoe dan ook nog verstek laten gaan tegen AZ, de nummer drie van de eredivisie die donderdag een 1-0 overwinning boekte in de Conference League-wedstrijd tegen het Bosnische HŠK Zrinjski."

Bij van der Hoorn is de schade groot. "De kans is groot dat Van der Hoorn tot de winterstop niet meer in actie komt voor FC Utrecht. De ervaren verdediger, die in de thuiswedstrijd tegen Excelsior uitviel met een gebroken rib, traint wel weer. Vanwege zijn letsel kan hij voorlopig evenwel geen fysieke duels aangaan. Toch koestert hij stiekem de hoop dat hij er tijdens het bekertreffen met Feyenoord (20 december) weer bij is namens de ploeg van Jans."

Descotte ligt er nóg langer uit. "Vaststaat dat Descotte, de jonge aanvaller die door het scoutingsapparaat als potentiële topspits wordt beschouwd, nog een flinke revalidatieperiode te wachten staat. Hij zal bij de competitiehervatting in 2024 vermoedelijk nog niet direct kunnen spelen."

Lees meer:
0 reacties